28 Mayıs 2011 Cumartesi

Haşhaşlı Pudingli Tart



Muhteşem bir tarif,hamuru arasındaki puding ve haşhaşın uyumlu lezzeti anlatılacak gibi değil denemelisiniz bence.

Piknik için hazırladım ve tadına bakanlar çok beğendi.Hatta biz doyamadık en kısa zamanda tekrarı yapılacak:))

Tarif Sevgili Cali'den...


Malzemeler:
  • 190 gr yumuşak margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,2-5 su bardağına yakın un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Arası için:
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 750 ml süt
  • 4 yemek kaşığı kuru haşhaş


Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini yoğurun.
  • Büyük kelepçeli kalıbı yağlayın.
  • Hamurun 4'1 parçasını ayırın.
  • Ayırdığınız parçayı dondurucuya koyun en son üzerine rendelemek için.
  • Geri kalan hamuru kalıba kenarlarını yükselterek yayın.
  • Diğer bir tarafta süt,puding ve haşhaşı karıştırın muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • 5 dk bekletin ve kalıba boşaltın.
  • Üzerine dondurucuya kaldırdığınız parçayı her yerine gelecek şekilde rendeleyin.
  • 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Soğuk servis edin.1 gece mutlaka dinlendirin.

30 yorum :

  1. Süper bir görüntüsü var.Ellerine sağlık canım.En kısa zamanda deniyeceğim.

    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  2. Baharcım
    harika bir görüntü ellerine sağlık canım.
    Görür görmez hemen tarifini almalıyım dedim :)
    Tarif aldım inşallah pazar günü yapma fırsatım olur ...olmazsada ilk fırsatta deniyeceğim......
    Sevgiler.......

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR.BENCEDE İLK FIRSATTA YAPILMALI.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  4. kesinliklle şahane görünüyor,tadını çok merak ettim..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuşş...ellerine sağlık canım aldım tarifi mutlaka deneyeceğim.iyi tatiller.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. GÖRÜNTÜSÜ YETER DİYCEM AMA BİR DİLİMDE YESEM HİÇ FENA OLMAZ HANİ:)ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  7. Canim ellerine saglik. Piknikte ne güzel gider.

    YanıtlaSil
  8. Bahar'cım enfes görünüyor ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım çok güzel ve lezzetli görünüyor sevgiler hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  10. yapılacaklar listesine alındı

    eline sağlık olsun canım

    YanıtlaSil
  11. Bu görüntü piknik icin cok fazla...sahane sofralara davetlere layik...nefis bir görüntü Baharcigim...ellerine saglik,sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  12. o nasıl bir görüntü öyle, insanın aklına başından alıyor:)

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Canım harikasın müthişsin vallahi şimdi burda olsan sarılıp öperdim.Misafir çağıracağım ve kara kara düşünüyordum hem çok şık hem de lezzetli ve kolay ne yaparım diye.Tarifler o kadar çeşitli ki aralarından seçmek çok zor ama şimdi kesinlikle karar verdim bunu yapıp hava atacağım:))sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. ayy bu şahanee içine düşücem baka baka .........çok güzel olmuş söze ne hacet. ellerine sağlık Bahar .

    YanıtlaSil
  15. Canım ya harikasın vallahi ne güzel bi tarif bende yapıcamda bendeki haşhaş kuru değilde yaş onunla olurmu?

    YanıtlaSil
  16. Bahar hanım tebrikler yeni bir tarif. Maşallah. Elinize saglık.

    YanıtlaSil
  17. ayy süper bişi bu aldım tarifi deneyeceğim çok güzel olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  18. Bende denenecekler arasına aldım bu nefis tatlıyı..
    Ellerine sağlık canım
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  19. denenecekler arasına aldım bile.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  20. Bahaaarrr arkadaşımm süper bir görüntü ellerine sağlık en kısa zamanda denenmek üzere notumu aldım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Bahar,
    Nefis bir tarif, bayıldım, mutlaka denemek isterim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. bahar hanım çok hoş bir pasta bayıldım doğrusu daha önce görseydim bügünkü misafirlerime yapardım tühh sevgiler

    YanıtlaSil
  23. harikaaaaaaa.kelepçeli kalıbın çapını soracaktım ve de soğuduktan snra buzdolabında mı saklıyalım.

    YanıtlaSil
  24. muhteşem görünüyor, yine harika Bahar maşallah tütütüt:)) Hakkatende nazar boncuğu taşı canım:)

    YanıtlaSil
  25. Baharcım denedim pastanı nefis oldu, bugün yayınladım.. Tarif için çok teşekkürler, sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Pastayi denedim ve cok enfes oldu!
    Daha önce bir cafede yemistim cok daha güzel oldu :)
    Paylasim icin sagolun, takipdeyim

    YanıtlaSil
  27. Çok güzel bir pasta tarifi, paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  28. Canım nefis, ellerine sağlık , en kısa zamanda denemeyi hedefliyorum sevgiler..
    Bu arada sitemde çekilişim var beklerimm
    http://www.seviminaskanasi.com/2013/04/sevimin-askanasnda-cekilis-var-cekilise.html

    YanıtlaSil
  29. merhaba bende denemek istiyorum acaba puding miktarına göre süt az gelmiyormu yani çok sert olmuyormu

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.