Küçük bir yakışıklı girdiğinden beri hayatımıza yemekler pastalar ona göre hazırlanır oldu artık.Baharatsız yada tereyağlı :)
Bu nefis kek de Kerem için pişti.Mis gibi kokusu,dokusu,lezzeti bambaşka oldu.Hem tereyağlı hemde tam buğday unu ile.Şiddetle tavsiye ederim.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 175 gr yumuşak tereyağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 + 1/4 su bardağı Tam Buğday Unu Kalecik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao 25 gr Kent Boringer
- Üzeri için 1 büyük Armut ve Çikolata Sosu
Yapılışı:
- Şeker ve tereyağını mikser ile çırpın.
- Üzerine yumurtaları ekleyin çırpmaya devam edin.
- Kalan malzemeleri de ekleyerek spatula ile güzel bir şekilde karıştırın.
- Yağlı kağıt serili yuvarlak küçük bir tepsiye karışımı alın.
- Üzerine dilimlenmiş armutları dizin.
- 150 derece ısınmış fırında pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin.
- Üzerine tekrar armut dilimleri ve çikolata sos ile servis edin.
Kaynak:Sağlıklı Mutfak
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.