22 Ağustos 2016 Pazartesi

Armutlu Kek



Küçük bir yakışıklı girdiğinden beri hayatımıza yemekler pastalar ona göre hazırlanır oldu artık.Baharatsız yada tereyağlı :)

Bu nefis kek de Kerem için pişti.Mis gibi kokusu,dokusu,lezzeti bambaşka oldu.Hem tereyağlı hemde tam buğday unu ile.Şiddetle tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 175 gr yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 + 1/4 su bardağı Tam Buğday Unu Kalecik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao 25 gr Kent Boringer
  • Üzeri için 1 büyük Armut ve Çikolata Sosu 

Yapılışı:
  • Şeker ve tereyağını mikser ile çırpın.
  • Üzerine yumurtaları ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Kalan malzemeleri de ekleyerek spatula ile güzel bir şekilde karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili yuvarlak küçük bir tepsiye karışımı alın.
  • Üzerine dilimlenmiş armutları dizin.
  • 150 derece ısınmış fırında pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin.
  • Üzerine tekrar armut dilimleri ve çikolata sos ile servis edin.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.