11 Ekim 2013 Cuma

Gevrek ( Simit)


Pazartesi internet bağlantısı bir gitti arıza bu sabah yapıldı.TTnet mağduru olduk bir kaç gündür.

Sorumsuzsun TTnet...

Sadece merak ettiğiniz için bilgilendirmek istedim.Mesaj ve yorumlarınız için ayrıca teşekkürler.

Keyif dolu bir hafta sonu sizlerin olsun.
                                                                                                                                                                                                                                                                       
Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su (250 ml bardak ölçüsü)
  • 1 su bardağı ılık süt (250 ml bardak ölçüsü)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Un

Üzeri için bolca kavrulmuş Susam,Bulamak için de Pekmez-Su Karışımı


Yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın ve karıştırın.
  • Şeker ve tuz ekleyin.
  • Ben hamuru her zaman ekmek makinesinde hazırlıyorum.
  • Un ile birlikte mayayı da ekleyerek hamuru hazırlayın.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • Üzerine hafif un serpin ve nemli bir mutfak havlusu örtün.
  • Hamuru mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
  • Mayalanan hamuru 13-bezeye ayırın.
  • Her bir bezeyi tezgahın üzerinde uzun şerit haline getirin.
  • Uzun şeritlerin iki ucunu birleştirin ve kıvırarak  simit şekline getirin.
  • Pekmezli suya batırın ve bolca susam dolu kabın içerisine bırakın.
  • Her yeri susam olunca elinizle biraz daha şeklini büyüterek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Fırınınızı 200 derecede 5 dk ısıtın ve kapatın.Gevreklerin daha iyi mayalanması için.
  • 10-15 dk ısınan fırında mayalanmasını bekleyin.
  • Fırının ısısını 220 dereceye çıkarın ve 10-15 dk kızarana kadar pişirin.
Kaynak : Arifetarifgerek


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. 



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

5 yorum :

  1. Ellerine sağlık Baharcım.. Mutlaka en kısa zamanda deneyeceğim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bahar hanım ele yapışmayan şekilde un katın demisiniz ya peki bu tarife göre ortalama kaç bardak ya da kaşık un kattınız. Ben ölçüyü pek tutturamıyorum da. :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Fatma Hanım,
    250 ml su bardağı ile 4,5 -5 su bardağı yavaş yavaş ekleyiniz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık görüntü mükemmel İzmirde gevrek yemiştim çok güzeldi

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık Bahar Hanım. Çıtır çıtır nefis görünüyor. Kokusu buralara kadar geldi...:)
    Mutlu bayramlar...Sevgiler....:))

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.