20 Ekim 2012 Cumartesi

Tuzlu Minik Kurabiye



Yoğun ısrar üzerine yayınlıyorum:)

Dün sabahın erken saatlerde mutfağa yumulup hazırladım bu kurabiyeleri.O gün de arkadaşım çaya davet edince bir tabak götürdüm tatmaları için.Herkes tarafından yoğun ilgi gördü kurabiyeler.Hemen tarif istenince bende bekletmeden yayınlamaya karar verdim.

Gerçekten hoş bir aroması ve ağızda bırakan nefis bir lezzeti var.Mutlaka denemelisiniz.

Neşeli,keyifli bir hafta sonu diliyorum.

Malzemeler:
  • 150 gr tere yağ
  • 1 su bardağı zeytin yağ (yada sıvı yağ)
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket mahlepli kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 yumurta akı
  • 4-4-5 su bardağı un


Yapılışı:
  • Tereyağ ve toz şekeri elinizle yoğurun.
  • Diğer malzemeleri de ekleyin ve 1-2 dk yoğurmaya devam edin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Fındık büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.




Kaynak:Yemekzevki

19 yorum :

  1. Çok şekerler. Bende hep minik kurabiyeleri tercih ederim. tatlıda tuzluda. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Tereyağı ve sıvı yağ bir arada çok hoş oluyor birde tarif sendense yapmak lazım ellerine sağlık tarifi aldım sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  3. mahlepli kabartma tozu bulamazsak ne kadar mahlep koymamız gerekir.. selamlar....
    ilmiye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 1 silme tatlı kaşığı koymanız yeterli
      sevgiler

      Sil
  4. Hem tuzlu kurabiye,hemde bildiklerimizden farklı olarak içinde şeker,
    tadını çok merak ettim,
    çok şeker duruyorlar,eline sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel görünüyorlar canım tek lokmalık ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. elinize sağlık.şeker mi tuz mu daha baskın acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikiside baskın:) lezzetli hoş bir tat
      sevgiler

      Sil
  7. Sevimli mi desem, lezzeti kimbilir ne harikadır mı desem, ne desem bilemedim. Süper görünüyor minnak kurabiyeler. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. Minik minik leblebi gibi,insan yemeye başlayınca sanki ne kadar yediğini hatırlamayabilir :)
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. denedim tek kelimeyle enfes siz kurabiye tarifi verince mutlu oluyorum sonuç hep mükemmel oluyor değişik kurabiye tariflerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  10. yaptımmm tadına bakan herkes beğendı ve denemek için tarifi aldılarrr cocuklarım çerez gibi tuketıyolar...elinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  11. Denedim tarifinizi, her zamanki gibi güzel bir sonuç ortaya çıktı.
    Ağızda dağılan bir kurabiye oldu.
    Üç tat bir arada, hem şeker tadını, hem tuz tadını, hem biberin tadını alıyorsun. Üçü bir arada..:)

    YanıtlaSil
  12. Ben susam yerine çörek otu koyarak yaptım. Nefis oldu. Tarif için çok teşekkürler. Ayşen

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten çok güzel bir kurabiye ellerinize sağlık bahar hanımcım;) devamlı pişer oldu mutfağımda her tarifiniz ayrı güzel!! Sunumlarınız sofralarınız bir harika bayılıyorum. İzmirde yaşıyorsunuz sanırım bende İzmirliyim ama evlendikten sonra İstanbula yerleştim. Sizin bloğunuza girince İzmiri hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar Bahar'cım;
    Bu kurabiyeyi arkadaşıma yapacağım ama umreye gidip geldiklerinde ikram edecekler. Dayanıklı olur mu, yani 10 gün kadar ?

    YanıtlaSil
  15. Mahlep olmazsa olmzmi yapicamda ve cok guzellr ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  16. Mahlep koymasak olurmu acaba yapicam da mahlep yok ve cok guzellr ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.