29 Kasım 2015 Pazar

Muz Aromalı Puding


Özellikle çocukların çok seveceği bir puding.Muz aromalı oldukça lezzetli.Üstelik hazırlaması da bir o kadar kolay.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:
  • 1 su bardağı muz aromalı süt
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından 2 parmak fazla un Kalecik
  • 1 paket şekerli vanilya Kent Boringer
  • 1 poşet muz aromalı krem şanti Kent Boringer

Yapılışı:
  • Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi derin bir tencereye alın.
  • Çırpıcı yardımı ile çok iyi karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra bir süre ılınması için bekleyin.
  • Toz şantiyi ve şekerli vanilyayı ekleyin.
  • Mikser ile 5 dk çırpın.
  • Ben bu aşamada çok az soğuk süt ekliyorum yumuşacık bir kıvam elde etmek için.
  • Kuplara paylaştırın.
  • Üzerine isteğe bağlı muz dilimi ve muz aromalı topping sos ile süsleyin.
  • Soğuk olarak servis edin.

28 Kasım 2015 Cumartesi

Karamel Soslu Çikolatalı Puding


 Karamel sos ve çikolatalının uyumu:) Yumuşacık bir tatlı bu.

Sütlü tatlı hazırlarken un miktarını her zaman az kullanmaya özen gösterin ve piştikten sonra bir süre mutlaka çırpıcı ile karıştırın.Soğuyan sütlü tatlılar mutlaka biraz sertleşecektir.Hatta baktınız kıvamı biraz sert soğuk süt ekleyerek mikser ile bir kaç dakika karıştırırsanız sonuç harika olur.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao Kent Boringer
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Çikolata hariç tüm malzemeyi derin bir tencereye alın.
  • Çırpma teli ile çok iyi bir şekilde karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra çikolatayı ekleyin eriyene kadar karıştırın.
  • Kuplara önce puding sonra karamel sos sonra tekrar puding ve tekrar karamel sos olarak paylaştırın.
  • Soğuk olarak servis edin.
  • Kent Boringer karamel aromalı topping sos kullandım.

27 Kasım 2015 Cuma

Süt Helvası



Sütlü tatlıları seviyorsanız oldukça lezzetli bu tarifi deneyin derim.Süt helvası.Fazlasıyla güzel.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilya Kent Boringer

Üzeri İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Kıyılmış Fındık Fiskobirlik 

Yapılışı:
  • Sütü hafif ısıtın.
  • Tereyağını derin bir tencereye alın ve eritin.
  • Unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Unun rengi pembeye yakın olmalı.
  • Sütü kavrulan unun üzerine yavaş yavaş ekleyin.
  • Çırpma teli ile sürekli karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra şeker ve vanilyayı ekleyin.
  • Küçük boy borcama yada ısıya dayanıklı tek kişilik fırın kaplarına paylaştırın.
  • Üzerine tereyağı sürün ve toz şeker serpiştirin.
  • 200 derece fırının üst rafında üzerinin kızarmasını sağlayın.
  • Soğuduktan sonra bol kıyılmış fındık ile servis edin.