Ekim ayının gelmesi ile birlikte bünye sürekli kek istiyor.Bu tarifi de mutlaka not edin bir yere.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 140 gr (1 su bardağı ) un
- 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
- 55 gr (1/2 su bardağı) kakao
- 3 gr ((3/4 tatlı kaşığı ) kabartma tozu
- 5 gr (3/4 tatlı kaşığı ) karbonat
- 1 çimdik tuz
- 1 büyük boy yumurta
- 120 gr (1/2 su bardağı) süt
- 60 gr (1/4 su bardağı) sıvı yağ
- 1 paket toz vanilya
- 120 gr (1/2 su bardağı ) kaynar su
Yapılışı:
- 23 cm yuvarlak kek kalıbın sıvı yağ ile yağlayın.
- Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- Derin bir kabın içerisine yumurta,süt,sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin çırpın.
- Kuru malzemeleri başka bir tarafta karıştırın.
- Sıvı malzemeler ile birleştirin.
- Kaynar suyu yavaşça ekleyin.Oldukça cıvık bir karışım olacak.
- Kalıba boşaltın.
- Fırında pişirin.
- Üzeri için 2 poşet kakaolu krem şantiyi 1 su bardağına yakın soğuk süt ile çırpın.
- Üzerine yayın ve dilediğiniz meyveler ile süsleyin.
- Muz,şeftali,kayısı.
- En son çikolata sosu ile servis edin.
- Tarifin orjinal kreması için kaynak sayfaya mutlaka göz atın.
Kaynak:Damyskitchen
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.