Yeniden Kocaman Merhaba,
Nasılsınız?
Un helvası lezzetinde muhteşem bir kurabiye var bugün.Sadece margarin ile de hazırlayabilirsiniz ama aynı tadı pek veriyor biraz daha hafif oluyor.
Malzemeler:
- 200 gr tereyağı
- Un Kalecik (Kontrollü eklemeyi unutmayın)
Üzeri için pudra şekeri Kent Boringer
Yapılışı:
- Oda ısısındaki tereyağını elinizle yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşacık bir hamur hazırlayın.
- İki yağlı kağıt arasında hamuru merdane ile açın ve kurabiye kalıbı ile kesin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri eleyerek servis edin.
- Yumuşak hamur ve beyaz pişirme püf noktası.
kolay ve bir o kadarda güzel bir tarif olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilçook güzel görünüyor ellerine sağlık özlemişim blogunu :)
YanıtlaSil