Lezzetli bir kek tarifi mi arıyorsunuz?Haydi o zaman vakit kaybetmeden bu enfes keki pişirin. diyorum.Afiyetle kalın dostlar.
Hoşçakalın.
Malzemeler:
- 1 cup kuru incir (küçük doğranmış)
- 1 cup hurma (küçük doğranmış)
- 1/2 cup ceviz (küçük doğranmış)
- 1 cup kaynar su
- 1/2 cup bardağı şeker
- 1,5 tsp kaşığı karbonat (1 tsp kullandım)
- 2 tane yumurta
- 3/4 cup Kalecik Tam Buğday Unu
- 3/4 cup Kalecik Un
- 1/2 tsp kabartma tozu (1 tsp kullandım)
- 1/2 tsp tuz
- 55 gr tereyağı
Yapılışı:
- İncir ve hurmaları karıştırma kabına alın. Üzerine kaynar suyu, karbonatı ve yağı alın.
- Ben 5 yemek kaşığı zeytinyağı kullanmayı tercih ettim, gayet hoş oldu.
- Karışımı 15 dakika bekletin.
- Unları, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın, bir kenarda bekletin.
- Zamanı dolan incirli karışımın üzerine şeker, ceviz ve yumurtaları alın, çırpma teliyle karıştırın.
- Mikser kullanmayın.
- Malzemeler özleşince unlu karışımı da ilave edin, homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp unlayın, fazla unlarını silkeleyip dökün, kek hamurunu boşaltın ve 175 dereceli önceden ısınmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
- Pişme süresi fırından fırına değişeceği için 40 dakikadan sonra keki kontrol edin.
200 ml’lik bardak için ölçüler;
- unlar için=1 ‘er su bardağı
- Şeker ve ceviz için= 3/4 su bardağı
- karbonat 1 paket(5 gr’lık) ya da 1 tatlı kaşığı
- 23 hurma
- 8-10 tane incir
Kaynak: Williams-Sonoma Kitchen
Kaynak:Yeşil Kivi
Buna benzer bir cupcake yaptım geçenlerde, ama kaynar su kullanmamıştım, böyle de denemeli, nefis görünüyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhabalar, muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Harika sağlıklı bir kek olmuş, evdeki dut pekmezi stoğunu bitirmek için şeker yerine kullanırsam uygun olur sanırım. Elinize sağlık, Kurban Bayramınız şimdiden kutlu olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize saglik.. ayni fincandan benimde varr en sevdigim fincan :)
YanıtlaSil