8 Ağustos 2015 Cumartesi

Hindistancevizli Milföy Çubukları


Uzunca bir aradan sonra İzmir'den Kocaman Merhaba :)

Nasılsınız dostlar?

Biz mi :) Çok iyiyiz biz.

Ailemize yeni bir üye daha katıldı.Mutluyuz çok şükür.Sağlıcakla yavrumuzu aldık kucağımıza.Rabbim arzu eden herkese nasip etsin bu duyguyu.

Ayrıca ikinci kez anne olmak da çok başkaymış.

Tatil arşivi hazırlamıştım sizler için.Bol bol lezzet içeren tarifler.Bu sıcak havalarda mutfağa girmek biraz zor da olsa aklınızın bir köşesine denemek üzere not edin derim.

Mutlu,huzur dolu bir hafta sonu diliyorum.


Malzemeler:

  • 6 yaprak Milföy Hamuru
  • 1 kase hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı süt
  • Yeteri kadar toz şeker

Yapılışı:
  • Milföy hamurlarını oda ısısına getirin.
  • Bıçak yardımı ile serçe parmağınız genişliğinde kesin.
  • Önce süte sonra hindistan cevizine ve toz şekere bulayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Bir kısmına tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Yanına dilediğiniz bir çeşit sos hazırlayarak servis edin.


2 yorum :

  1. Hayırlı uğurlu olsun bebeğin Baharcım. Allah anneli, babalı, kardeşli sağlıklı ömürler versin. Tarif de tam bebekli annelere uygun olmuş. Pratik ve lezzetli.

    YanıtlaSil
  2. Yiyecekler oldukça lezzetli görünüyor. Bu lezzetli tarif için teşekkürler. Ayrıca, gözünüz aydın :) minik yavruya mutlu ömürler diliyoruz. İzmir'den sevgiler...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.