5 Kasım 2014 Çarşamba

Fındıklı Şekerpare


Merhaba Sevgili Dostlar,

Nasılsınız? Bir kaç gündür pek güzel bir hava var İstanbul'da ! Güneş sabah 'Merhaba' dediği vakit çok mutlu olanlardanım bende.

Güzel mi güzel,lezzetli mi lezzetli bir tarifim var sizlere.Sevgili Birsence'den. Bir kaç ufak değişiklik yaparak hazırladım,Pek bi beğendik biz.Size de kesinlikle tavsiyemdir.

Mutlu,huzur dolu bir günler diliyorum.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı erimiş margarin 
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için 1 su bardağı Fiskobirlik Kıyılmış Fındık

Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı:
  • Erimiş ve soğumuş margarini bir kaba alın.
  • Üzerine toz şeker ekleyin 1-2 dk çırpın.
  • Yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Bu aşamadan sonra yoğurma işlemine başlayabilirsiniz.
  • Un hariç tüm malzemeyi ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Önce yumurta akına daha sonra kıyılmış fındığa bulayın.
  • 170 derece fırında iyice kızarmasını sağlayın.
  • Şerbeti için tencereye şekeri alın ve kısık ateşte karamel rengi alana kadar eritin.
  • Su ekleyin ve sakın panik yapmayın,
  • Şerbet kaynamaya başlayınca şeker eriyecektir.
  • Şerbet kıvama gelene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin.
  • 1 saat dinlendikten sonra servis edin.

3 yorum :

  1. Çooook severimmmm ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. fındığı çok seven biri olarak, bana göre her tatlıya yakışıyor, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Sevilen bir tatlı çok güzel olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.