9 Eylül 2014 Salı

Buzdolabı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Beyaz eşya ihtiyaçları arasında başta gelen buzdolapları mutfağımızın en önemli eşyaları arasında yer alıyor. Buzdolabınızın kullanışlı ve uzun ömürlü olmasını istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. 
Yeni bir buzdolabı alırken, istediğiniz özelliklere sahip, ihtiyacınıza uygun boyutlarda ve mutfağınıza en uygun modeli belirlemeli ve mümkün olduğunca az elektrik harcayan buzdolabı seçmelisiniz.
Buzdolabı seçiminde buzdolabının boyutu oldukça önemlidir. Geniş buzdolapları küçük olanlara göre daha fazla enerji harcayacağından sadece ihtiyacınız kadar büyüklükte bir buzdolabı tercih etmenizde fayda var.
Ayrıca buzdolabını yerleştireceğiniz alanın ölçüsüne uygun boyutlarda bir buzdolabı seçmelisiniz. Aksi takdirde düşündüğünüz alana sığmayabilir.Tek veya iki kapılı buzdolabı tercih edebilirsiniz. Birden fazla kapılı modeller daha uzun soğutma tüpleri ve daha geniş kompresörlere ihtiyaç duyduğundan genellikle daha fazla enerji kullanımına sebep olurlar.
Ancak kullanım kolaylığı ve estetik bakımından daha çok tercih edilen modeller arasındadır.Buzdolabınızda buz eritme işleminin otomatik olarak gerçekleşmesini istiyorsanız, No-Frost modelleri tercih edebilirsiniz. Soğuk hava fan yardımı ile dolaştığı için bu tip buzdolaplarında soğutma performansı daha yüksektir.Dondurulmuş gıdaları sıklıkla tüketiyorsanız, geniş dondurucu hacme sahip kombi buzdolaplarını tercih edebilirsiniz.Soğuk su tüketiminiz fazlaysa, su pınarlı modelleri inceleyebilirsiniz.Buz tüketiminiz fazlaysa, otomatik buz makinalı modeller cazip bir seçenek olabilir.
Kalabalık bir aileyseniz ve ağırlıklı olarak taze sebze-meyve tüketiyorsanız, 75 cm ve daha geniş No-Frost modellerden birini tercih edebilirsiniz. Ayrıca nem kontrollü sebzeliği olan modeller de sizin için uygun olacaktır.Meyve ve sebzelerinizi buzdolabında daha uzun süre saklamak istiyorsanız, nem kontrollü sebzeliği olan modelleri seçerek besinlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.Otomatik defrost özelliği olan buzdolapları da oldukça kullanışlıdır. El ile ayarlı buzdolapları verimli olsa da, 1/4 inç kalınlığında buzun oluşması verimin azalmasına yol açacaktır. Bu sebeple otomatik defrostlar daha iyi bir performans gösterir.
Otomatik veya yarı otomatik model seçerken sıcak gazlı olmasına dikkat edin. Böylece daha yüksek verim sağlayacaktır. Soğutucu bölmede peynir, salam, sucuk gibi şarküteri ürünlerini uzun süre saklıyorsanız, sıfır derece bölmeye sahip modelleri inceleyebilirsiniz.Hijyenik bir kullanım için, bakteri oluşumunu engelleyen antibakteriyel katkı maddeli iç gövde, conta ve saplı modelleri tercih edebilirsiniz.Kötü koku oluşumunu engellemek için, tercihinizi koku filtreli modellerden yana kullanabilirsiniz.Gıdalarınızın daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, Mavi Işıklı modeller tam size gore.
Beko beyaz eşya kampanyaları hakkında detaylı bilgiye www.beko.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.Meyve ve sebzelerinizi buzdolabında daha uzun süre saklamak istiyorsanız, nem kontrollü sebzeliği olan modelleri seçerek besinlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.Otomatik defrost özelliği olan buzdolapları da oldukça kullanışlıdır. El ile ayarlı buzdolapları verimli olsa da, 1/4 inç kalınlığında buzun oluşması verimin azalmasına yol açacaktır. Bu sebeple otomatik defrostlar daha iyi bir performans gösterir. Otomatik veya yarı otomatik model seçerken sıcak gazlı olmasına dikkat edin. Böylece daha yüksek verim sağlayacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.