29 Temmuz 2011 Cuma

Kısır



Herkesin bir Kısır hazırlama tarzı vardır bence,ben genellikle kalın bulgur tercih ediyorum kısır yaparken.Bu sefer bulguru alırken Mardin bulguru aldım ince bulgurdan biraz irice memnun da kaldım.

Kalın bulgur ile yaptığım kısırı da en kısa zamanda paylaşırım sizlerle.

Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı orta boy bulgur 
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • Bir kaç dal taze nane
  • 2 adet salatalık
  • 6-7 dal marul
  • 1 kase ince kıyılmış mor lahana (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı zeytin yağ
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • 1,5 limon suyu


Yapılışı:
  • Bulguru tencereye alın üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
  • Kuru soğan yemeklik doğrayın bulgurun üzerine ilave edin karıştırın.
  • Nar ekşisi ve tuzunu da ilave ettikten sonra en küçük ocakta kısık ateş de bulguru pişmeye bırakın.
  • Zeytin yağında salçayı kavurun.
  • Bulgur piştikten sonra baharatları ve salça sosunu ekleyin karışımı iyice yedirin 5 dk dinlendirin.
  • Sarımsakları rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
  • Yeşillikleri yıkadıktan sonra doğrayın.Bütün malzemeyi harmanlayın.
  • Limon suyunu da ekledikten sonra fazla bekletmeden servis edin.

14 yorum :

  1. bizim yaptığımızdan baya farklıymış :)

    YanıtlaSil
  2. bol liimonlu çok severim.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ah cok severim...ellerine sgalik, sevgiler


    zehra

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor ellerine sağlık canım.kısırın her çeidini severek yiyiyoruz.bu arada mardin şehriyeli pilavlık bulguruda dene nefis bir pilav oluyor...iyi pazarlar.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. herkesin kısır yapışı ve lezzeti farklıdır senin yaptığın kısır da nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Oooo çok severim:-)Gariptir ve acıdır ki 4 yıla doğru giden blog yolculuğunda bir türlü yayınlayamadım:-(
    Ellerine sağlık,dilerim bende tez elden yayınlarım.:)

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş..çok beğendim ve çok severim..çiğ olan kısır mideme dokunuyor..bu çok iyi bir alternatif..ellerinize sağlık..hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  8. baharcım:)ellerine sağlık...

    bir tabak alıp kaçıyorum canımm:)

    ellerine sağlık...

    sevdiklerinle sağlıklı huzurlu ve bereketli bir ramazanı şerif ayı diliyorum canım...

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. bayiliriiiim. ellerine saglik canim
    hayirli ramazan ayi diliyorum... bereketli sofralarin olsun arkadasim
    sevgilerimle sevim

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık ben de kısırı hep kalın bulgurla pişirerek yaparım hazmı daha kolay oluyor.Ramazanın mübarek olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. hayırlı ramazanlar canım .öpüyorum çok.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. lahanalar farklı ve lezzetli bir görüntü kazandırmış. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Aaaa Mardin bulguru diye bir bakliyat mı varmış? Deyeyim ben onu, sağolasın yeni bir lezzet hakkında bilgi sahibi oldum.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba arkadaşım ellerine saglık degişik ve farklı tarif görünümüyle sunumuyla harika

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.