1 Nisan 2011 Cuma

Elmalı Kalburabastı...


Elmalı Kalburabastı...

Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 6,5 su bardağı un
Elmalı harç için:
  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
  • 5,5 su bardağı toz şeker
  • 5,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Yapılışı:
  • Elmaların kabuklarını soyun rendeleyin.Pişirin.
  • İçerisine 1 çay kaşığı tarçın ilave edin ve ılınması için bir kenara bırakın.
  • Hamuru hazırlamak için margarin,yoğurt,sıvı yağ ve toz şekeri yoğurma kabına alın.
  • Karışımı birbirine yedirin.İrmik,un ve karbonatı ekleyin hamuru hazırlayın.
  • Un yavaş yavaş ekleyin hepsini birden eklemeyin.
  • İstediğiniz büyüklükte parça koparın rendenin üzerinde genişletin.
  • Arasına çok az elmalı harç koyun ve rendenin üzerinde rulo yapın.
  • Bütün hamuru bu şekilde tamamlayın.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için su,toz şeker ve limonu tencereye alın kaynamaya bırakın.
  • Kalburabastı soğuk, şerbetin ise ilk ateşi çıktıktan sonra tatlıya dökebilirsiniz.


Bu arada Facebook Cafe Portakal grubuna katılarak tariflerinizi burada paylaşabilirsiniz.Grup herkese açıktır.

Sevgilerimle.......

24 yorum :

  1. Bahaarım ben çok seviyorum kalbura bastıyı.Akşam yorumunu okuduğumsa sabah heyecanla beklemiştim tarifini.
    Canım offfofff olsada yesem valla.


    sevgiler;

    YanıtlaSil
  2. Kalbura basti tatlisi rahmetli annecimi hatirlatir bana.Ailece de cok severiz.Ellerine emeklerine saglik canim.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglık cnm bende çokk severim bu tatlıyı elmelısını hiç duymamıstım.merak ettim tadını.deneyeceğim inş..

    YanıtlaSil
  4. merhaba canim mutlaka deneyecegim en kisa zamanda goruntu muhtesem lezzeti de oyledir eminim..

    YanıtlaSil
  5. Baharcığım nefis görünüyor tatlın bitanem maşallah sana:)
    kalbura bastıyı kaşıkla yapmıştım bir kere ama o kalıplardan bir busam daha güzel olacak:) içindeki elma fikrini de tuttum:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık
    Sevgilerimle
    Şeniz

    YanıtlaSil
  7. Ağzıma layık, olsa da yesem:)

    YanıtlaSil
  8. kalburbastı bende yaparım ama böylesini hiç denemedim.farklı vede güzel görünüyor,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. görüntü harika olduğunu belli ediyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. aman aman ne bu yemede yanında yat desem yatamam yemem lazım canım ellerine sağlık nefis ötesi bişey görünüyo inan dilim dolaştı yazarken sapıttım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. ELMALISINI HİÇ YEMEDİM ÇOK LEZZETLİDİR:))))ŞİFA OLSUN
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  12. Selam Baharcığım
    bende çok seviyorum favori tatlılarımdandır kalbura bastı ama daha önce elmalısını hiç yemedim de yapmadım da eminim harika olmuştur ellerine fikrine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. IMMM KALBURABASTIYI ÇOK SEVERİM CANIM EMEĞİNE SAĞLIK ELMALI KİMBİLİR NASIL LEZZETLİ OLMUŞTUR..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  14. kayınvalıdemın dehset otesı yaptıgı tarıfın elmalısı...neden olmasın...supermıs elıne saglık...

    YanıtlaSil
  15. Nasıl severim bir bilsen.
    Harika görünüyor canım.
    Olucaktı şimdi de kaç tane yerdim kimbilir.
    Ellerine sağlık canım
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık arkadaşım mis gibi ema kokulu ne güzel olmuştur, değişik bir yorum katmışsın sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Bahar ellerine sağlık klasik kalburabastıdan daha farklı ve lezzetli olduğuna eminim

    YanıtlaSil
  18. Baharcım maşallah yaaa ne güzel mamalar hazırlıyorsun ellerine sağlık.
    kalbura bastı olsada yesem dedirtti bana:))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Nefis görünüyor harika olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  20. Kalburabastıya bayılırım. Ama hiç elmalı denemedim. Çok merak ettim:))
    Ellerine sağlık Baharcım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Kalbura bastıyı bu şekilde hiç düşünmemeştim. Ellerinize sağlık, güzel bir düşünce..

    YanıtlaSil
  22. aaa ilginç
    bende akşam sofra dergisinde gördüm kalburabastı ve biraz ilginçti yapımı hatta bugün yapsam mı diyordum bu daha da ilginçmiş:)
    ellerine sağlık çok beğendim ve deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  23. ellerine sağlık bahar nefis görünüyor hemen tarifini aldım canım ..sevgiler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.