14 Haziran 2017 Çarşamba

Muzlu Kek (Dünya'nın En İyi Muzlu Keki)



Hep söylerim havada yağmur varsa mutlaka kek olmalı.Ev buram buram kek kokmalı.Ama artık Kerem den sebep sık sık kek pişer oldu bizim mutfakta.

O kadar lezzetli bir kek tarifim var ki sizlere.Normal şartlarda kararmış kötü olan muzlar çöpün yolunu tutacakken dünyanın en lezzetli keki haline dönüşüyor.Evet evet baya bildiğin kararmış simsiyah olmuş muzları değerlendiriyoruz.

Sizde mutlaka deneyin.


Malzemeler:

  • 210 gr (1,5 su bardağı ) un
  • 8 gr (1 tatlı kaşığı ) karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 115 gr tereyağ (oda sıcaklığında )
  • 200 gr ( 1 su bardağı ) toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 2 adet olgunlaşmış kararmış muz (blenderda püre haine getirilmiş)
  • 120 gr (1/2 su bardağı) yoğurt



Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • Kalıbınızı yumuşak margarin yada tereyağ ile yağlayın ben baton kek kalıbı kullandım.
  • Un,tuz ve karbonatı harmanlayın.
  • Başka bir kasede vanilya,yoğurt ve muzu karıştırın.
  • Derin bir çırpma kabına şeker ve tereyağını alın ve çırpıcı ile karıştırın.Yumurta ekleyin.
  • Yavaş yavaş yoğurtlu karışımı ilave edin ve en son unlu karışımı da ekleyerek hafifçe karıştırın.
  • Fazla çırpmayın bu aşamada.
  • Karışana kadar çırpmanız yeterli.Kalıba karışımı boşaltın fırında pişmeye bırakın.
  • Ara ara kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
  • Fırından çıktıktan sonra iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.