23 Nisan 2017 Pazar

Unlu İrmik Helvası



Paylaşmak güzeldir.Bir de özel günlerde paylaşılan her şey daha bir mutluluk ve huzur verir insana.Kandiliniz mübarek olsun. Rabbim gönlünüzde her ne muradınız var ise en yakın vakitte kavuştursun inşallah.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik 
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 125 gr tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pekmez



Yapılışı:
  • Şeker ve suyu tencere alın ve kaynamaya bırakın.
  • Derin bir tencereye tereyağı ekleyin ve eritin.
  • İrmik ve unu ilave ederek rengi dönene kadar kavurun.
  • Kaynayan şerbete süt ve pekmezi ilave edin karıştırın.
  • Kavrulan irmik ve unun üzerine dökün.
  • Her ikisi de sıcak olmalı.
  • 5 dk daha karıştırarak pişirin.
  • 10 dk dinlendirin.Kaşık ile şekil vererek üzerine ceviz yada fındık ile süsleyin.
  • Dondurma ile servis edebilirsiniz.



Kaynak:Cahidesultan

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.