Pişerken tüm evi saran çilek kokusu ile muhteşem bir kek bu.Tadına bakarken ki duygudan hiç bahsetmek istemiyorum.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 90 gr yumuşak (6 yemek kaşığı) tereyağı
- 210 gr (1,5 su bardağı) un Kalecik
- 200 gr (1 su bardağı ) toz şeker
- 6 gr (1,5 tatlı kaşığı) kabartma tozu Kent Boringer
- 4 gr (yarım tatlı kaşığı) tuz
- 1 büyük boy yumurta
- 120 ml ( Yarım su bardağı kefir veya süt veya ayran)
- 1 tatlı kaşığı vanilya Kent Boringer
- 400 gr çilek
- Üzeri için toz şeker
Yapılışı:
- Fırınınızı 180 dereceye alın.
- 24 cm'lik yuvarlak kalıbınızın her yerini yumuşak tereyağı ile yağlayın.
- Bir kapta tuz,kabartma tozu ve unu harmanlayın.
- Ayrı bir kasede kefir,yumurta ve vanilyayı hafif çırpın.
- Bir çırpma kabında tereyağı,toz şekeri yaklaşık 3 dk kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yavaş yavaş kefirli karışımı ekleyin karıştırın.
- Kuru karışımı da ekleyin ve düşük hızda sadece karışana kadar çırpın.
- Kek kalıbına alın.
- Üzerine temizlenmiş ve ikiye bölünmüş çilekleri aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
- Her yerine gelecek şekilde toz şeker serpiştirin.
- Fırına verin 10 dk sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürün.
- Pişmeye bırakın.
Kaynak: Damyskitchen
Baharcım kefir kelimesiyle kekin ilgimi çekti. Görüntü de enfes. İzninle çilek bitmeden yapacağım. Hazır el yapımı kefir yapıyorken süper bir fikir.
YanıtlaSil