Portakal aroması ve parça fındık ile yoğun kakao hmm :) ne ifade ediyor size? Denemeye kesinlikle değer.
Mutlu Haftalar.
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı Kalecik Un (tepeleme değil)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı Fiskobirlik Kıyılmış Fındık
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı Portakal Kabuğu Tozu (1 portakal kabuğu rendesi)
- 1 paket kakao(50 gr) + 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Tencereye süt,şeker,un,portakal kabuğu tozu ve kakaoyu ekleyin.
- Çırpıcı yardımı ile 5 dk çırpın.
- Ocağa alın sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın.
- Ocaktan indirin vanilya,tereyağı ve kıyılmış fındık ilave edin.
- 3 dk mikser ile çırpın ve kuplara servis edin.
ellerinize sağlık
YanıtlaSil