18 Temmuz 2014 Cuma

Karadutlu Muhallebi


Kocaman Merhaba :)

Biz iyiyiz sizlerde umarım iyisinizdir :) Malum Ramazan ayındayız, iftardan sonra sunulacak en hafif en lezzetli tatlılar sütlü tatlar.Eksik etmeyin sofralardan.

Mutlu huzur dolu bir hafta sonu sizlerin olsun.

Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Karadut Sos:
  • 400 gr Karadut
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:
  • Muhallebi için derin bir tencereye krem şanti hariç tüm malzemeyi ekleyin.
  • Çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra ılınması için bir süre bekletin.
  • Toz krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 5 dk çırpın.
  • Sos için ayrı bir tencereye sos malzemelerinin hepsini ekleyin.
  • Orta ateşli ocakta sürekli karıştırarak sosu pişirin.
  • Kuplara muhallebiden doldurun ve üzerine karadutlu sos ekleyerek soğuk olarak servis edin.

3 yorum :

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.