9 Eylül 2012 Pazar

81.İzmir Enternasyonal Fuarı


Katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla rekor kıran 81. İzmir Enternasyonal Fuarı bu akşam bitiyor.Hala gidemeyen ve gitmek isteyenler varsa bugün ziyaret edebilirler. Her yıl birbirinden renkli gösterilere ve konserlere ev sahipliği yapan fuar, bu yıl şehit cenazeleri nedeniyle bir çok etkinliği iptal etmesine rağmen İzmir'lilere çok eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı. 
İzmir’in dünyaya açılan penceresi olan ve 81. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonel Fuarı bu yıl ziyaretçi rekoru kırdı. Tansaş ana sponsorluğunda 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) bin 90 firmaya ve 67 ülkeye ev sahipliği yaptı. 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tanıtımı için çalışan 90 kişilik ekip de fuar boyunca izleyenlere unutulmaz dans ve müzik ziyafeti yaşattı. Fuar için kent ekonomisi büyük canlılık yaşadı. Oteller doldu, yerli ve yabancı firmalar arasında iş bağlantıları kuruldu. 25 Eylül’de başlayan etkinlik, 12 gün boyunca kentin birçok noktasında düzenlenen müzik dinletisi ve dans gösterileriyle, İzmir kenti fuara davet edildi. Ekip, fuarın açılış gününden itibaren ziyaretçileri Lozan, Montrö, Cumhuriyet, 26 Ağustos ve 9 Eylül kapılarında müzik dinletileri ve dans gösterileriyle karşıladı. Final gösterisiyle sona eren etkinlikte, Montrö kapısında Alternatif Rock Grubu, Lozan kapısında Latin Dansları Toplulukları, Cumhuriyet, Basmane ve 26 Ağustos kapılarında Ritim Grupları, Quartet Müzik Dinletileri ve Türk Sanat Müziği Korosu yer aldı.
Çocuklara özel show,etkinlik,oyun ve animasyonlar,şişme oyun parkurları,özellikle Pepe'nin evi çocuklara heyecan dolu vakitler geçirmelerini sağladı.

81. İzmir Enternasyonal Fuarında Tansaş sponsorluğunda gerçekleşen ücretsiz konserler İzmirliler tarafından büyük beğeni topladı. 3 Eylül tarihinde Murat Boz ile başlayan konser maratonu 8 Eylül’de gerçekleşen Sertap Erener konseri ile tamamlandı. Konserlere katılan vatandaşlar eğlenceli saatler yaşadı.
Gençlere yönelik etkinlikler kapsamında İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 No’lu Hol önünde gerçekleştirilen Mini Rock Konserleri de büyük ilgi gördü.  Ege Rock Kültür Derneği işbirliği ile organize edilen İEF Mini Rock Konserleri’nde,  her akşam farklı bir grup sahne alarak izleyicilere hareketli saatler yaşattı. Fuar süresince Seraf, Mothership, Rolling Jam, Wild Sıde, Izbarco, Flat, Impalet, Hop, Dawnfall sahna alırken konserler bugün gerçekleşecek Mary Jane Hits rock grubunun sahnesi ile son bulacak.
Bu yıl İzmir Fuarında ilk kez kurulan  ‘Serbest Kürsü’ etkinliği de gerçekleşti. Kürsüye çıkan ziyaretçiler fuarla ilgili düşünce, öneri ve fuarda görmek istediklerini paylaştı. Ziyaretçilerin fikirleri kayıt altına alınarak iletişim havuzunda toplanıyor. 
81’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’na Konak Belediyesi desteğiyle Türkiye Lokantacılar, Pastacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Federasyonu’nun düzenlediği Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Lezzetler Festivali etkinlikleri de damgasını vurdu. Federasyon 41 çeşit Zekeriya Sofrası kurdu; Ege mutfağı dünyaya tanıtıldı. Ege’nin şifalı otlarıyla yapılan zeytinyağlı yemekler ve geleneksel tatlar görücüye çıktı. Karadeniz, Akdeniz, Ege, Tekirdağ, Gaziantep, Hatay, Konya yöreleri ve Osmanlı mutfağından önemli tatların ziyaretçilerle buluştuğu festival yöresel kültürleri buluşturdu.



Bu yıl fuar İzmir halkına eski heyecanları tekrar yaşattı.Ben Tansaş sponsorluğunun etkisi olduğunu düşünüyorum.Bu heyecanın katlanarak her yıl daha da güzelleşeceğinden eminim.Çoluk,çocuk,genç,yaşlı herkes bu heyecanı bu yıl yaşadı.Piknik yapanlar,etkinliklere katılanlar,gezmekten yorulup ağaçların altında dinlenmeye çekilenler,oyuncakların keyfini sürenler ve daha bir çok neşeli kareler vardı etraf da.Ayrıca her gelen ziyaretçinin de ilgi odağı haline gelen dünyanın en büyük alışveriş sepeti olan Tansaş alışveriş arabası Guinnes Rekorlar kitabına da aday.Ayrıca Fuar içerisine kurulan Tansaş Mağazası yüzlerce çeşit Tansaş markalı ürünlerde fuara özel fiyatlar ile sizleri bekliyor.1 tl'ye köfte ekmek ziyafeti de yine Tansaş farkıyla sizlere sunuluyor.
Hala vaktiniz var.Bu gün fuarı ziyaret edebilir keyifli saatler geçirebilirsiniz.
İzmir Aşkıyla Tansaş Farkıyla, Yepyeni Heyecan Bambaşka Fuar bu akşam bitiyor.Vakit kaybetmeyin.
İyi Eğlenceler...




1 yorum :

  1. Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğrencisi olarak bu fuara katılmam lazımdı. Biliyorum. Ama memleketteyim. Oysa ki listeme almıştım Kuşadası'ndayken gidilecek diye. Bir sonrakine artık.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.