27 Temmuz 2011 Çarşamba

Peynirli Maydanozlu Pişi


Pratik ve lezzetli bir hamur kızartması.Bizim evde çok seviliyor pazar kahvaltısı için ara sıra yaparım.

Malzemeler:Hamur için

  • Ilık su
  • Maya,Tuz
  • Un
  • Açmak için sıvı yağ
Ya da:
  • 2 tane ekmek hamuru

İç malzemesi için:
  • Beyaz peynir 150 gr
  • Maydanoz
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Yapılışı:
  • Hamur için yaş maya kullanıyorsanız ılık su ile mayayı eritin.
  • Un ve tuz ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur hazırlayın.30 dk dinlendirin.
  • Instant maya ile hazırlıyorsanız mayayı una ilave ederek kullanın.
  • Beyaz peyniri çatalla ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayın ekleyin.
  • Ellerinizi hafif yağlayarak hamurdan parçalar koparın.
  • Tezgahı yağlayarak merdane ile açın ve peynirli karışımdan koyun.
  • Kenarlarını iyice kapatın ve bol kızgın yağda kızartın.

10 yorum :

  1. peynirli hamurlara bayılırım.harika olmuş.çıtır çıtır çayın yanında süper olur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canımmmm:))nefis görünüyor.benim kuzuvuklar bayılır pişiye:)yaparım bende...sevgi ve muhabbetle.....

    YanıtlaSil
  3. Pişi sevilmez mi hiç? Bayılırım. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Offf cok severim...sade bile olsa bayilirim hele peynirli eminim daha nefistir Baharcigim...ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  5. Pisilerin harika olmus, bunu sevmeyen varmi aceba.Ellerine saglikkk...

    YanıtlaSil
  6. Olsada yesek,elinize saglik,cok güzel olmuslar,peynirin her türlüsüne varm dogrusu! sevgiler Almanya'dan...

    YanıtlaSil
  7. şu rejimler olmasa...kaç senedir yemedim biliyo musun :)ooooooooof ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Hamur kizatman harika görünüyor...O kadar cok severimki, karsimda sanki simdi kizartilmis yenmeyi bekliyor gibi..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.