19 Temmuz 2011 Salı

Kremalı Revani


Yaz sıcaklarında bile benim gibi şerbetli tatlılar arıyorsanız size süper bir tatlı o zaman:)

Soğuk soğuk nefis bir yaz tatlısı.Kesinlikle denemeye değer.

Kızımın tatlıyı yerken her diliminin bitiyor olmasına üzülerek yediği bir tatlı:)Hatta komşularıma tattırma düşüncemi duyduğu anda bana verdiği tepkiler inanılmaz:)))


Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım tüp Dr.Oetker sıvı vanilya yada 1 limon kabuğu rendesi

Kreması için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 3,4 damla Dr.Oetker sıvı limon aroması

Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Yapılışı:
  • Revani için yumurta ve şekeri mikser ile karıştırın.
  • Un,irmik ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma ekleyin.
  • Sıvı vanilyayı da ilave edin ve karıştırın.
  • 28 cm çapında 4 cm yüksekliğinde fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin.
  • Revaniyi dökün 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti için şeker,limon ve suyu tencereye alın kaynamaya bırakın.
  • Kreması için süt,şeker,un ve nişastayı ayrı bir tencerede çırpıcı yardımı ile karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra margarin ve sıvı limon aromasını ilave edin bir kaç dakika karıştırın.
  • Revani soğuduktan sonra tepsiden çıkarın ve enlemesine ikiye kesin.
  • Kesilen parçanın ilk katını tepsiye tekrar yerleştirin.
  • Şerbetin yarısı ile revaniyi ıslatın.(Şerbet sıcak)
  • Kremasını üzerine yayın ve kaşıkla her yerine gelecek şekilde düzeltin.
  • Revaninin diğer parçasını üzerine kapatın ve kalan şerbetin tamamını üzerine dökün.
  • 1 saat dışarıda şerbetini çekmesi için bekletin ve buzdolabına kaldırın.
  • Üzerine antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.
  • Kesinlikle buzdolabında beklemesi gereken bir tatlı soğuk soğuk afiyet olsun.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. 
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

17 yorum :

  1. Oyy oy nasıl güzel bir görüntü böyle!
    Üzerine bir top da dondurmaa:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Yapılır mı bu saatte ama yaa.. Şimdi ben bu tarifi denemek için ramazana kadar nasıl bekleyeceğim? :)) Ellerine sağlık canım revaniyi çok seviyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. off diyorum valla buz gibi dolaptan çıkmış bir dilim olsa
    nefiss ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. çok şık olmuş.not aldım kesin yapılacak ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. bende olsam kimselere vermezdim bu enfes tatlıyı:)
    ellerine sağlık canım ne güzel düşünmüşsün araya krema koymayı harika olmuş
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. çok oldu şerbetli tatlı yemeyeli...hafif sütlü tatlıları az yiyiyorumda şerbetli yasak..yoksa komalık oluyorum...ellerine sağlık baharcım yerimede yiyin bir dilim emi...
    bu hafta izmir çok sıcak olucakmış 40' yi aşacakmış sıcaklık aman dikkat...
    öptüm prensesinle seni....

    YanıtlaSil
  7. Baharcigim sütlü tatliya bayilrim...ikisi bir arada nefis görünüyor..ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  8. Offfff ne güzellll görünüyor öyle.Ellerine sağlık baharcım.

    YanıtlaSil
  9. Baharcigim nefis görünüyor cnm serbetli tatlılara asla hayır diyemem :-). Eline sağlık cnm...

    YanıtlaSil
  10. Baharcigim nefis görünüyor cnm serbetli tatlılara asla hayır diyemem :-). Eline sağlık cnm...

    YanıtlaSil
  11. Baharcım,revani sever olarak bayıldım.Her zamanki gibi süper bir görüntü,eline emeğine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. baharcim merhaba canim, iyisindir umarim..

    bir arkadasimda yemisdim serbetli limonlu bir tatli, oda arasina muhallebi hazirlamisdi, gercekten cok lezziz ve serbetli olmasina ragmen hafifdi..

    böyleside harika olmus, ki zaten bayilirim revaniye ;) istah kabartici görünüyor :)

    ellerine saglik arkadasim..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  13. BAHARRRR NAPTINNNNNNNN SEN YAAAA AYY NASIL CANIM ÇEKTI...ELLERINE SAGLIK:)NEDENSE BEN ÜSENİYORUM ŞERBETLI TATLILARA...YAPAN OLSADA IKRAM ETSE......

    BENI TEMBEL BENI:)))))))

    ELLERINE SAGLIK CANIM HARIKA..

    YanıtlaSil
  14. görüntü süper elinize sağlık

    ama ben şerbetli tatlı yiyemiyorum

    ilginç ama şekerimi düşürüyor şerbetli tatlı yediğimde :-/

    YanıtlaSil
  15. baharım bugun bu guzel tatlıdan yaptım ama canım benım pastası ıc kabarmadı ama olsun ınce fılan yıycez artık byy hayırlı ramazanlar allah bereketınızı artırsın.

    YanıtlaSil
  16. Ben simdi yaptm ama serbeti cok fazla geldi yarisini doktugum halde yumuşacık oldu neden nerde yanls yaptm ki:((

    YanıtlaSil
  17. Nasıl da güzel her şey :)
    Ellerine,emeklerine sağlık Baharcım.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.