28 Temmuz 2011 Perşembe

Hindistan Cevizli Lokumlar

Hafif ve lezzetli bir lokum.Tam bu sıcaklara uygun atıştırmalık.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı nutella

Bulamak için:
  • Hindistan cevizi
  • Fındık

Yapılışı:
  • Tencereye margarin ve nutella hariç malzemeleri ekleyin çırpıcı yardımı ile karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Margarin ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Muhallebiyi ikiye bölün.
  • Bir tanesine 1 yemek kaşığı nutella ekleyin ve çırpın.
  • Uzun ince su bardaklarını sudan geçirin ve muhallebileri doldurun.
  • Dondurucuda 3-4 saat bekletin.
  • Dolaptan çıkardıktan sonra bardakları musluğun altına tutun.
  • Bıçak yardımı ile kenarlarından hafif kaldırın ve muhallebileri kolayca çıkarın.
  • Bıçak yardımı ile bir parmak genişliğinde dilimleyin ve hindistan cevizine bulayın.
  • Ortalarına fındık ekleyin.



20 yorum :

  1. Çok güzel olmuş Baharcım
    ellerine sağlık
    Bayramda tatlı olarak bunlardan ikram etmeli sıcakta hafif ve serin serin iyi gider.

    YanıtlaSil
  2. Baharcım tamda bugün aklımdan geçiyordu ki başka bir sütlü tatlı yaptım.Görünce hayıflanmadım desem yalan olur:)Süper bir lezzet ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Bu bu bu bu şahane bişey bu. Çok güzel olmuş buram buram hindistancevizi kokuyor. ellerine sağlık. sevgiler Bahar ...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş tatlılar canım.bende birdakı yapmama kakaoluda deneyim.çok şık olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık,muhteşem gözüküyorlar,mutlaka deneyeceğim,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  6. canummm bu ne böyleee:)))missler gibi kokusu geldi hindistan cevizininn:)))ellerine sağlık:)sewgileriimle....

    YanıtlaSil
  7. Şahane fikir, ne güzel olmuş. Sizden öğreneceğim daha çok şey var eminim.

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık lokumların harika pastanedekiler gibi aynen bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Eline emeğine sağlık canım.Nefis görünüyorlar.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Çok pratik bir ikramlık harika!

    YanıtlaSil
  11. peki hep dolapta mı muhafaza etmek gerekiyor. sanırım diğer lokumlar gibi dışarda dayanmaz.
    harika görünüyor

    YanıtlaSil
  12. harika bir tarif olmus ellerine saglik baharcim :)) sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ramazan da iftar sonrası çayın yanına ne de güzel çeşni our değil mi?Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Şahane görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Deliciosos...
    Un saludo desde Gran Canaria. España.

    YanıtlaSil
  16. Bahar hanımcım döktürmüşşünüz gene valla hemen denencek:)

    YanıtlaSil
  17. Bu tarifden bende sultan lokumu yapmistim misafirlerim cok begenimisti
    bu haliylede nefis olmus bayramda tatlilarin yanina altarnatif hafif bir tatli olur eline saglik canim

    YanıtlaSil
  18. nefis görünüyor baharcım ellerine sağlık...en kısa sürede deneyeceğim...sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  19. tam benlik bir tatlı bu. ellerine sağlık canım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Baharcım
    en sonunda tarifini yaptım herkes beğendi teşekkür ederim........

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.