En sevdiğim tatlı oldu bu aralar.Birde tam kıvamında ise değmeyin keyfime.Tam bir tatlı canavarıyım diyebilirim.Birde şerbetli ise o tatlı, hiç kurtuluşu yok.Buradaki Kalburabastı tarifimi irmiksiz olarak hazırladım bu sefer.Bu şekilde bile muazzam bir lezzeti var mutlaka denemelisiniz.İçine bol ceviz ve bol tarçın ile.
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı zeytin yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu kullanmayın)
- Yarım limonun suyu
- Bir çimdik tuz
- 6 su bardağı un
İç malzemesi:
- Ceviz (iri kıyılmış)
- Tarçın
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Derin bir kaba sıvı malzemeleri ekleyin.
- Çay kaşığı ile karbonatı eklemeden limonun suyunu sıkın ve karbonatın köpürmesini sağlayın.
- Karbonatı direkt olarak eklemiyoruz mutlaka limon suyu ile köpürtüyoruz.
- Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Ceviz ve tarçını bir kasede karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve elinizle yassılaştırın.
- Tarçınlı ceviz karışımından çay kaşığı ile koyun ve rendenin üzerinde kıvırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- 175 derece fırında iyice kızarmasını sağlayın.
- Şerbetli tatlılar ne kadar güzel kızarır ise kıvamı o kadar güzel oluyor.
- Fırından çıkardıktan sonra bir kaç dk bekletin.İlk sıcaklığı çıksın.
- Ilık şerbet ile buluşturun.
Çok güzel olur tadını bilirim.Ayşe halam yapardı rahmetli çokta güzel olurdu.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık bol şerbetli ne güzel görünüyor:)
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyorr
YanıtlaSilEllerinize sağlık..çok güzel görünuyor...sevgiler..
YanıtlaSiloff off tam olsada yeseklik olmuş ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilne güzel görünüyorlar,annemde bayramlarda yapar,çok severiz eline sağlık..
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilEllerinize sağlık, süper gözüküyor. İçinde tarçın olması tatlıya ekstra bir lezzet kalmıştır.
YanıtlaSilSayfanızda text reklam yayınlamak istiyoruz, iletişim bölümünüzde sorun mu var?
YanıtlaSilpaylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilYwrin yapcm ins guzel olur
YanıtlaSil