Herkesin bir Kısır hazırlama tarzı vardır bence,ben genellikle kalın bulgur tercih ediyorum kısır yaparken.Bu sefer bulguru alırken Mardin bulguru aldım ince bulgurdan biraz irice memnun da kaldım.
Kalın bulgur ile yaptığım kısırı da en kısa zamanda paylaşırım sizlerle.
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı orta boy bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
- Bir kaç dal taze nane
- 2 adet salatalık
- 6-7 dal marul
- 1 kase ince kıyılmış mor lahana (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı zeytin yağ
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Nar ekşisi
- 1,5 limon suyu
Yapılışı:
- Bulguru tencereye alın üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
- Kuru soğan yemeklik doğrayın bulgurun üzerine ilave edin karıştırın.
- Nar ekşisi ve tuzunu da ilave ettikten sonra en küçük ocakta kısık ateş de bulguru pişmeye bırakın.
- Zeytin yağında salçayı kavurun.
- Bulgur piştikten sonra baharatları ve salça sosunu ekleyin karışımı iyice yedirin 5 dk dinlendirin.
- Sarımsakları rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
- Yeşillikleri yıkadıktan sonra doğrayın.Bütün malzemeyi harmanlayın.
- Limon suyunu da ekledikten sonra fazla bekletmeden servis edin.