Yaz sıcaklarında bile benim gibi şerbetli tatlılar arıyorsanız size süper bir tatlı o zaman:)
Soğuk soğuk nefis bir yaz tatlısı.Kesinlikle denemeye değer.
Kızımın tatlıyı yerken her diliminin bitiyor olmasına üzülerek yediği bir tatlı:)Hatta komşularıma tattırma düşüncemi duyduğu anda bana verdiği tepkiler inanılmaz:)))
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 10 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım tüp Dr.Oetker sıvı vanilya yada 1 limon kabuğu rendesi
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı margarin
- 3,4 damla Dr.Oetker sıvı limon aroması
Şerbeti için:
- Revani için yumurta ve şekeri mikser ile karıştırın.
- Un,irmik ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma ekleyin.
- Sıvı vanilyayı da ilave edin ve karıştırın.
- 28 cm çapında 4 cm yüksekliğinde fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin.
- Revaniyi dökün 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti için şeker,limon ve suyu tencereye alın kaynamaya bırakın.
- Kreması için süt,şeker,un ve nişastayı ayrı bir tencerede çırpıcı yardımı ile karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra margarin ve sıvı limon aromasını ilave edin bir kaç dakika karıştırın.
- Revani soğuduktan sonra tepsiden çıkarın ve enlemesine ikiye kesin.
- Kesilen parçanın ilk katını tepsiye tekrar yerleştirin.
- Şerbetin yarısı ile revaniyi ıslatın.(Şerbet sıcak)
- Kremasını üzerine yayın ve kaşıkla her yerine gelecek şekilde düzeltin.
- Revaninin diğer parçasını üzerine kapatın ve kalan şerbetin tamamını üzerine dökün.
- 1 saat dışarıda şerbetini çekmesi için bekletin ve buzdolabına kaldırın.
- Üzerine antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.
- Kesinlikle buzdolabında beklemesi gereken bir tatlı soğuk soğuk afiyet olsun.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Oyy oy nasıl güzel bir görüntü böyle!
YanıtlaSilÜzerine bir top da dondurmaa:)
Ellerine sağlık canım..
Yapılır mı bu saatte ama yaa.. Şimdi ben bu tarifi denemek için ramazana kadar nasıl bekleyeceğim? :)) Ellerine sağlık canım revaniyi çok seviyorum, sevgiler..
YanıtlaSiloff diyorum valla buz gibi dolaptan çıkmış bir dilim olsa
YanıtlaSilnefiss ellerine sağlık arkadaşım
çok şık olmuş.not aldım kesin yapılacak ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbende olsam kimselere vermezdim bu enfes tatlıyı:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım ne güzel düşünmüşsün araya krema koymayı harika olmuş
sevgiler:)
çok oldu şerbetli tatlı yemeyeli...hafif sütlü tatlıları az yiyiyorumda şerbetli yasak..yoksa komalık oluyorum...ellerine sağlık baharcım yerimede yiyin bir dilim emi...
YanıtlaSilbu hafta izmir çok sıcak olucakmış 40' yi aşacakmış sıcaklık aman dikkat...
öptüm prensesinle seni....
Baharcigim sütlü tatliya bayilrim...ikisi bir arada nefis görünüyor..ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Offfff ne güzellll görünüyor öyle.Ellerine sağlık baharcım.
YanıtlaSilBaharcigim nefis görünüyor cnm serbetli tatlılara asla hayır diyemem :-). Eline sağlık cnm...
YanıtlaSilBaharcigim nefis görünüyor cnm serbetli tatlılara asla hayır diyemem :-). Eline sağlık cnm...
YanıtlaSilBaharcım,revani sever olarak bayıldım.Her zamanki gibi süper bir görüntü,eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
baharcim merhaba canim, iyisindir umarim..
YanıtlaSilbir arkadasimda yemisdim serbetli limonlu bir tatli, oda arasina muhallebi hazirlamisdi, gercekten cok lezziz ve serbetli olmasina ragmen hafifdi..
böyleside harika olmus, ki zaten bayilirim revaniye ;) istah kabartici görünüyor :)
ellerine saglik arkadasim..sicacik sevgiler
BAHARRRR NAPTINNNNNNNN SEN YAAAA AYY NASIL CANIM ÇEKTI...ELLERINE SAGLIK:)NEDENSE BEN ÜSENİYORUM ŞERBETLI TATLILARA...YAPAN OLSADA IKRAM ETSE......
YanıtlaSilBENI TEMBEL BENI:)))))))
ELLERINE SAGLIK CANIM HARIKA..
görüntü süper elinize sağlık
YanıtlaSilama ben şerbetli tatlı yiyemiyorum
ilginç ama şekerimi düşürüyor şerbetli tatlı yediğimde :-/
baharım bugun bu guzel tatlıdan yaptım ama canım benım pastası ıc kabarmadı ama olsun ınce fılan yıycez artık byy hayırlı ramazanlar allah bereketınızı artırsın.
YanıtlaSilBen simdi yaptm ama serbeti cok fazla geldi yarisini doktugum halde yumuşacık oldu neden nerde yanls yaptm ki:((
YanıtlaSilNasıl da güzel her şey :)
YanıtlaSilEllerine,emeklerine sağlık Baharcım.
Muhabbetle..