29 Nisan 2012 Pazar

Közlenmiş Biberli-Semizotu Salatası



Yemeklerin yanına yakışacak nefis ve pratik bir salata.Mutlaka denemelisiniz.


Malzemeler:

  • Yarım bağ semizotu 
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet közlenmiş kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Zeytinyağ
  • Tuz,kuru nane

Yapılışı:
  • Semiz otlarını yıkayın,yapraklarını derin bir kaba alın.
  • Közlenmiş kırmızı biberleri küçük doğrayın.
  • Salatalığı rendeleyin.
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlayın,tuz ve naneyi ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine zeytinyağ gezdirerek servis edin.

27 Nisan 2012 Cuma

Kremalı-Çilekli Kek


 En güzel mevsimdeyiz.Tazecik meyve sebzeler tezgahlara düştü.Tezgahların önünden geçerken mis gibi çilek kokuları büyülüyor insanı.Çilek de bol iken bize de bol bol çilekli tarifler yapmak düşüyor.Çok pratik nefis bir çilekli pasta size.Hem kek hem kremalı pasta kıvamında bişey.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr tereyağ (yumuşak)
  • Yarım su bardağı süt
  • 25 gr kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağına yakın un

Kreması için:
  • 2 paket sade krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 kase doğranmış çilek
Üzeri için:
  • 1 paket bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket beyaz çikolata

Yapılışı:
  • Şeker ile tereyağı mikser ile çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Süt,kakao,vanilya ve limon rendesini ekleyin.
  • Kabartma tozu ve 1 su bardağı un ilave ederek mikser ile karıştırın.
  • Yarım bardaktan biraz daha az un ilave ederek keki hazırlayın.
  • Yağlanmış dilimli kek kalıbına karışımı boşaltın.
  • 170 derece fırında pişmeye bırakın.
  • Krem şantiyi soğuk süt ile hazırlayın.
  • Çilekleri dilimleyin ve havlu kağıt üzerine suyunu çektirin.
  • Kek piştikten sonra iyice soğumasını bekleyin.
  • Enlemesine ikiye kesin.
  • Krem şantiyi kekin arasına sürün.
  • Çilek dilimlerini de bolca yerleştirin ve diğer kek dilimini üzerine kapatın bastırmayın.
  • Üzerine 1 paket bitter çikolatayı benmari eritin.Yarım çay bardağı süt ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Kekin üzerine çikolata sosunu dökün.
  • 1 paket beyaz çikolatayı da benmari eritin ve onu da kekin üzerine dökün.
  • 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

25 Nisan 2012 Çarşamba

Fındık Ezmeli Kek



Kek pişerken en güzel şey fırından gelen mis kokular bence.Ev bir yana bütün apartmanı kaplıyor koku.Yanına çay yada kahve ile keyifler bol olsun inşallah.


Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme dolu fındık ezmesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon rendesi yada limon aroması
  • 1,5 su bardağı un
  • 25 gr kakao

Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alın ve mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Süt,sıvı yağ ve fındık ezmesini ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Vanilya,kabartma tozunu un ile karıştırın.
  • Limon aromasını da ekleyerek karışıma ekleyin karıştırın.
  • Dilimli kek kalıbını yağlayın karışımın yarısını dökün.
  • Geri kalan karışıma kakao ekleyin ve karıştırın.
  • Sade karışımın üzerine kakaolu karışımı da ekledikten sonra bir bıçak yardımı ile hafifçe karıştırın.
  • Üzerine ceviz,fındık yada mısır gevreği serpiştirin.
  • 170 derece önceden ısınmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra iyice soğumasını bekleyin.
  • Daha sonra dilimleyerek servis edin.


24 Nisan 2012 Salı

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek


Biri Tijen'i durdursun:)Geçenlerde arka arkaya yaptığı çilekli tarifler ile beni benden aldı.Bu tarif aklımı başımdan aldı.Mutfaktaki malzemeler ile hazırlanabilecek nefis pratik bir tarif.Az malzeme ile büyük lezzet gerçekten.Tarif için teşekkürler Tijen'cim.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 150 gr tereyağ (yumuşak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 350 gr çilek
Üzeri için:
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 50 gr un
  • 30 gr tereyağ (yumuşak)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 25 gr toz şeker

Yapılışı:
  • Derin bir kabın içine şeker ve tereyağı alın mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Son olarak dilimlenen çilekleri ekleyin ve spatula yardımı ile yavaşça karıştırın.
  • 20 cm büyüklüğündeki kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru dökün yayın.
  • Üzeri için gerekli olan malzemeleri başka bir kaba alın ve elinizle karıştırın.
  • Kıtırlı malzemeyi kek hamurunun üzerine elinizle ufalayıp serpin.
  • Önceden ısınmış 150 derece fırında 30 dk pişirin.
  • Daha sonra fırını 160 dereceye çıkarın ve 25 dk daha pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkarmayın ve fırın ısısında 20 dk bekletin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda ısısında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edin.



23 Nisan 2012 Pazartesi

Tavuk Türlü


Havalar güzel bir şekilde ısınmaya devam ederken yaz mevsimine uygun yemeklere de geçiş başladı yavaş yavaş.Yaz mevsimi deyince aklıma ilk gelen karışık kızarma oluyor.Şöyle bol soslu,sarımsaklı yoğurt eşliğinde ya da zeytin yağlı türlü hmmm...Neyse bu saatler de "yapma"dediğinizi duyar gibiyim:)Biz en iyisi tarife geçelim.Nefis pratik ama bir o kadar da lezzetli bir anne yemeği var burada.Annem çok güzel yapar.Ehh artık yapa yapa bende o lezzeti yakalıyorum :)Boynuz kulağı geçermiş:)

Malzemeler:
  • 400 gr fileto tavuk eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet büyük kabak 
  • 4 adet büyük patates 
Sosu için:
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağ 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sebzeli tuzot
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:
  • Tavuk etlerini çok ince olmayacak şekilde büyük parçalara bölün.
  • Geniş bir tencereye alın.
  • Patateslerin kabuklarını soyun büyük büyük doğrayın.
  • Kabakların kabuklarını soymadan iri iri doğrayın.
  • Kuru soğanı da irice doğrayın.
  • Sarımsakları kesin serpiştirin.
  • Sosu için sos malzemelerini bir kaseye alın karıştırın ve tencereye her yerine gelecek şekilde dökün.
  • 1 su bardağı su ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra tavukların iyice kızarması için bir süre daha pişirin.

22 Nisan 2012 Pazar

Kekikli Ekmek Pizzası


Bu tarifi bilmeyen,yapmayan yoktur sanırım.Bizim evde bayat ekmek pek tercih edilmez.Sıcak yemeğin yanına dahi kızartırım bayat ekmekleri.Ama sabah kahvaltısı için bundan başka alternatif tanımam.O kadar güzel oluyor ki 1,2,3 derken kaç dilim ekmek yediğinizi anlamıyorsunuz.Üzerine sucuk,salam,sosis ne isterseniz ekleyebilirsiniz.Üstelik çok pratik.


Malzemeler:

  • Bayat ekmek
  • Tere yağ
  • Domates
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Kekik

Yapılışı:
  • Ekmekleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
  • Tere yağından küçük parçalar koparın ve ekmeklerin üzerine koyun.
  • Küçük boy domatesleri orta kalınlıkta dilimleyin ekmeklerin üzerine alın.
  • Kaşar peyniri dilimlerini de en üste koyun ve kekik serpiştirin.
  • 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

20 Nisan 2012 Cuma

ÖZELİF Tahin-Helva Teşekkürler


Aslında çok geç kalınmış bir teşekkür.Bir türlü yazamadım.Nedeni ise o kadar lezzetli olup da hemen bitmesi:)yani fotoğraf çekmeye kalmadan helvalar tükendi evde.Özellikle de antepfıstıklı olanı.
ÖZELİF gıda 1980 yılından beri İzmir'de üretim yapan bir firma.Ürünler taze ve lezzetli.Kesinlikle tatmanız gerekir bu lezzetleri.Sevgili Gülsüm hanıma bu nazik gönderimleri için teşekkür ediyorum.

Sade tahin helvasını mutlaka fırında sıcak helva yaparak deneyin derim.Tarifini en kısa zamanda paylaşırım sizlerle.

Tahin,zaten bizim evin olmazsa olmazı,ailece severiz.Kurabiyesi ve keki harika olur.

İzmir ve çevresinde ikamet ediyorsanız fabrika satış hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Facebook ÖZELİF sayfasını takip etmek için buraya bakabilirsiniz.
Fabrika:Akçay Caddesi No:77 Gaziemir/İzmir
Tel:0232 237 07 30
Teşekkürler ÖZELİF GIDA

18 Nisan 2012 Çarşamba

Bademli Kurabiye


Kavala kurabiye yapımı ile çıktığımız yolda başımıza ufak bir şey geldi.Evdeki pudra şekeri kutusundan mısır nişastası çıktı ama ben fark edene kadar kurabiyeler çoktan hazırdı.Kavala kurabiyesini daha önce hiç tatmadım.O niyetle çıktığım bu yolda ise nefis Bademli Kurabiyelerim oldu.Ama daha dikkatli bir şekilde Kavala kurabiyesini de ilerleyen günlerde mutlaka yapıp sizlerle paylaşacağım.
Sizlerde bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz.Ağızda eriyip gidiyor ve kaç tane yediğinizi asla hatırlamıyorsunuz:)benden söylemesi.

Malzemeler:
  • 100 gr tere yağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz badem
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta akı
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı mısır nişastası

Yapılışı:
  • Toz bademi tavaya alın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Unu bir tavaya alın kokusu çıkana rengi hafif dönene kadar kavurun.
  • Soğuması için bir kenara alın.
  • Nişasta,sıvı yağ,tere yağ,yumurta akı ve karbonatı ekleyin.
  • Hamuru yoğurun.Merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Çay bardağı ile yarım ay şeklinde şekil verin.
  • 170 derece önceden ısınmış fırında,15-20 dk pişirin.
  • Bolca pudra şekeri serpiştirerek servis edin.



17 Nisan 2012 Salı

Çilekli Sütlü Pasta


Pratik nefis bir sütlü pasta bunlar.Yemesi çok keyifli.Dilediğiniz meyveler ile hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Bolca hindistan cevizi
  • 1 kase çilek
Üzeri için:
  • 1 paket meyveli sos
  • Çilek

Yapılışı:
  • Tencereye süt,şeker ve unu alın,çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra vanilya ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Dikdörtgen fırın tepsisinin zeminini hindistan cevizi ile bolca kaplayın.
  • Kalın olsun isterseniz mini fırın tepsisi,ince olsun isterseniz büyük boy fırın tepsisi kullanın.
  • Benim kullandığım mini fırın tepsisi.
  • Bolca hindistan cevizi döktükten sonra üzerine yavaşça muhallebiyi serin.
  • Buzdolabından 3-4 saat dinlendirin.
  • 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın.
  • Muhallebinin üzerine krem şantiyi serin.
  • Tatlıyı eşit karelere kesin ve bir karenin üzerine dilimlenmiş çilek koyun.
  • Diğer kareyi üzerine ters çevirerek kapatın.
  • Tüm dilimlere aynı işlemi uygulayın.
  • Üzerine meyveli sos ve çilek dilimleri ile servis edin.

Kaynak:Yeşilkivi

14 Nisan 2012 Cumartesi

Soğanlı Ekmek


İzmir'de bugün sağanak yağış var.Sanırım hafta sonu bu şekilde geçecek.Ama pazartesiden sonra harika bir hava olacak diye tahmin ediyorum.Pazar kahvaltısı için sizlere nefis ekmekler hazırladım.Sabah erkenden kalkıp bu ekmekleri hazırlayabilirsiniz aileye.


Malzemeler:

  • 3 adet kuru soğan
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 1 paket ınstant maya 10 gr
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6-6,5 su bardağı un (az ele yapışan bir hamur)

Yapılışı:
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun soğuması için kenara alın.
  • Hamuru hazırlamak için ılık süt ve suyu derin bir kaba alın.
  • Kavrulmuş kuru soğanı ve pul biberi ekleyin.
  • Tuz,şeker ve mayayı ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Kaşar peyniri rendesini hamura ekleyin.
  • Az ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  • 2 saat sıcak bir ortamda hamuru mayalanması için bekletin.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere yapın.
  • Elinizi hafif yağlayarak hamuru tezgahın üzerinde yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • 20 dk daha bu şekilde bekletin.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.

12 Nisan 2012 Perşembe

Pastane Açması


Uzun zaman oldu hamur işi yapmayalı,hem de ilk kez:)haftada bizim evde aranır normalde.Uzun zaman dediğimde 1 ay rahat oldu,geçti bile.Ne kadar özlemişim hem pişerken ki kokusunu hemde yemesini.

Bugün sabah kahvesine gitmeden malzemeler ekmek makinesine yerleşti,ben kahvemi içip gelen kadar hamur yoğrulmuş mayalanmış neredeyse sıkılıp makineden çıkmak üzereydi ki yakaladım:)Ve hızımı alamayıp ikinci hamurun malzemelerini yerleştirdim makineye.İki çeşit hamur işi yapıldı bugün beş çayına.Yanına peynir,zeytin ohh daha ne olsun değil mi?Nermin'le çayın dibini görene kadar keyif yapıyoruz,çayın dibini gördüğümüz halde yinede bir bardak diye zorladığımız bile oluyor:)

Sıradaki tarifi geçip bugün yapılan bu enfes Pastane Açmasını paylaşmak istedim.Tarif 40fırınekmek sitesinden,şimdiye kadar denediğim tariflerde harika sonuçlar aldım.Gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum size.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (2 tatlı kaşığı)
  • 1 su bardağı ılık süt
İçi için:
  • 75 gr margarin yada tereyağ (yumuşak)
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Derin bir kabın içine sıvı malzemeleri alın.
  • Tuz,maya ve toz şekeri ekleyin.
  • 3 su bardağı unu da ekleyerek hamuru hazırlayın.
  • Ilık bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin.
  • Hamuru 10 bezeye ayırın.
  • 75 gr margarini 10 parçaya bölün.
  • Bezeleri parmak uçlarınızla yassılatıp gerekirse kenarlarında çekiştirerek tatlı tabağı büyüklüğünde açın
  • Eşit ayrılan margarini her yerine gelecek şekilde sürün.
  • İnce bir rulo şeklinde sarıp iki elinizle burgu şekline getirin.
  • Burgunun iki ucunu açılmayacak şekilde sağlamca birleştirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve 30 dk daha bekletin.
  • Yumurta sarısını toz şeker ile karıştırın ve açmaların üzerine sürün.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Tarifin orijinali için buraya bakabilirsiniz.

11 Nisan 2012 Çarşamba

İrmikli Kurabiye


Kocaman bir mutfaktan bir gün boyunca çıkmak istemiyorum şu aralar.Yeni,değişik parmak yediren lezzetler hazırlamak istiyorum.Ama istemekle olmuyor tabi ki,bunları yiyecek birileri de lazım.Evet formdan düşmüşüz de haberimiz yok.Neyse kilo sorunumuz olmadığı için yine devam edeceğiz kendin pişir kendin ye durumuna:)Bekleriz efendim:)
Havalar bizi değişken yapar oldu.Tam piknik moduna girdik devamını getiremedik.İzmir bu aralar bir ağlar bir güler durumda.Alışacağız artık yapacak bir şey yok.
Siz bu havalarda bizim gibi çayın yanından eksik etmeyin en iyisi kekinizi,kurabiyenizi:)Hatta yarın için bir güzellik yapın kendinize ve bu nefis lezzet dolu kurabiyeleri hazırlayın.

Malzemeler:

  • 250 gr margarin yada tere yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz 
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 limonun rendesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı beyaz haşhaş tohumu
Üzeri için:
  • 1 paket bitter çikolata yada pudra şekeri

Yapılışı:
  • Bütün malzemeyi derin bir kabın içerisine alın,yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece fırında pişmeye bırakın.
  • Soğuduktan sonra ister pudra şekeri ile servis edin.
  • İsterseniz de çikolatayı benmari eriterek üzerine sıkarak servis edin.

10 Nisan 2012 Salı

Zeytinyağlı Bakla (2)



Evet sezon açıldı.

Tezgahlar taze Bakla ve Enginar dolu.Henüz Enginar için açılış yapamasak da Bakla evimize uğramış durumda.

Çok şanslıyım,kızımda benim gibi hiç bir sebzeyi ayırmadan yer.Bu yüzden bütün sebzeler evimizde pişer ve prensesle afiyetle yenir.

Rabbim'e ne kadar şükür etsek azdır,bunca nimet karşısında.

Eee tabi bunca güzellikler karşısında onları en lezzetli hale getirip sunmak da bizlere kalıyor.

Daha önce bir Bakla tarifi vermiştim,bu sefer bir kaç ekleme yaparak hazırladım.


Malzemeler:
  • 500 gr taze Bakla
  • 2 dal taze soğan
  • 1 türk kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 adet küp şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 küçük demet dereotu


Yapılışı:
  • Baklaları temizleyin ve ortadan ikiye bölün.
  • Derin su solu bir kabın içerisine yarım limon suyu ekleyin,baklaları bu suya bırakın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın,düdüklü tencereye alın zeytin yağında kavurun.
  • Taze soğanları ve 2 diş sarımsağı da doğrayın ve ekleyin.
  • 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyerek 1,2 dk karıştırın.
  • Limon suyunun içinde olan baklaları süzün ve tencereye alın.
  • Üzerine yarım limon suyu ve 1 adet küp şeker ekleyin.
  • 1-2 dk soteledikten sonra 1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  • Normal tencerede de yapabilirsiniz,ben düdüklü tencerede hazırlıyorum.
  • Buharı içinde kaldığı için daha lezzetli oluyor.
  • Piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

8 Nisan 2012 Pazar

Yeşil Mercimekli Ispanak Yemeği



Ispanak kışın hafta da 2-3 defa yapılır bizim evde.Her türlüsü.Bunca yıl hep pirinç ile yemeğini hazırlardım.Ama bunu deneyip lezzetine vardıktan sonra ahh dedim kandırmışım ev halkını:)

Haa sanmayın sakın diğeri güzel olmuyor falan,onun da yeri ayrı.

Ama böyle daha lezzetliymiş.Hiç bir şekilde daha pişirmediyseniz her iki tarif ile de denemenizi öneriyorum.

Diğer Ispanak yemeği için buraya bakabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 500 gr Ispanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 türk kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı kalın bulgur
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 4 su bardağı sıcak su


Yapılışı:
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Zeytin yağında kavurun.
  • Sarımsakları soyun ince kıyın ve soğanlara ekleyin.
  • Salçayı da ilave ederek 1-2 dk pişmesini sağlayın.
  • Ispanakları bol suda yıkayın ve doğrayın.Tencereye ekleyin.
  • Yeşil mercimek ve kalın bulguru yıkayın ve ıspanakların üzerine alın.
  • Tuz ve baharatları da ilave edin.
  • Sıcak suyu da ekleyerek küçük ocakta pişmeye bırakın.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

6 Nisan 2012 Cuma

Kuru Domatesli Şehriye Pilavı


Kuru domates her şeyin lezzetine lezzet katıyor.Aynı bu pilava kattığı lezzet gibi.Pirinç pilavı,bulgur pilavı yerine alternatif bir lezzet olabilir bence.Çok da lezzetli oluyor.Denemenizi öneririm.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 7-8 adet kuru domates
  • Tuz yada 1 adet tavuk bulyon,taze nane
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
  • Pilav tenceresine tere yağ ve zeytin yağ ekleyin.
  • 1 su bardağı arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun.
  • Üzerine kuru domatesleri orta irilikte doğrayın ve bir kaç dk karıştırın.
  • Kalan 1 su bardağı arpa şehriyeyi de ekleyin.
  • Tuz ilave edin.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyerek küçük ocakta ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
  • Servis etmeden önce ince kıyılmış taze nane ile sunabilirsiniz.

4 Nisan 2012 Çarşamba

Elmalı Profiterol


Elma mevsimi geçmeden yapılabilecek nefis tatlılardan bir tanesi.Oldukça pratik ve hafif.Denemenizi öneririm.

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy Elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı sade kurabiye (rondo dan geçirilmiş)
  • 3 su bardağı bisküvi (rondo dan geçirilmiş)
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 portakalın rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Kuru kayısı,damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için:
  • Çikolata sosu

Yapılışı:
  • Elmaların kabuklarını soyun rendeleyin.
  • Toz şeker ekleyerek ocakta pişirin.
  • Soğuduktan sonra rondo dan geçirilmiş 2,5 su bardağı kurabiyeyi ekleyin.
  • 3 su bardağı rondo dan geçirilmiş bisküviyi ekleyin.
  • Portakal rendesi,hindistan cevizi,ceviz ve küçük doğranmış kuru kayısı ekleyerek yoğurun.
  • Tarçın ilave edin ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Daha sonra elinizde ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın.
  • Çikolata sosu ile servis edin.
  • Üzerine toz antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.


3 Nisan 2012 Salı

Tavuklu Makarna


Makarna,kim hayır diyebilir ki?Genelde öğlen öğünlerinde sebzeli,kıymalı,yoğurtlu her türlüsünü tercih ediyoruz.Hem lezzetli hem de doyurucu bir besin.Çocuklar özellikle çok seviyor.Tavuklu ve sebzeli bu makarna da çok nefis olur.Denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

  • Yarım paket makarna
  • 1 küçük haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 1 demet dere otu
  • 5-6 dal marul yaprağı
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • Pul biber,karabiber
  • 1 türk kahve fincanı zeytin yağ

Yapılışı:
  • Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün.
  • Tencereye zeytin yağını alın ve makarnayı kavurun.
  • Soğuması için bir kenara alın.
  • Haşlanmış tavuk etlerini elinizle ayırın ve makarnaya ekleyin.
  • Dereotunu ince kıyın.
  • Marul yapraklarını yıkayın ve doğrayın.Limon suyunu ekleyin.
  • Baharatlarını ekleyin ve makarnayı harmanlayın.
  • Servis tabağına alın.

1 Nisan 2012 Pazar

Kivi Soslu Hindistan Cevizli Muhallebi


Nefis,pratik bir sütlü tatlı.Bütün meyveler ile hazırlayabilirsiniz.Üstelik birde bunu hazırlamak için küçük bir yardımcınız varsa işiniz daha kolay...

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 gr hindistan cevizi
  • 2 paket vanilya
  • 100 gr tere yağ
Sos için:
  • 10 adet Kivi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Tencereye süt,şeker,un,mısır nişastasını ekleyin.Çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra içine vanilya,tere yağ ve hindistan cevizini ekleyin.
  • Mikser ile 5 dk karıştırın.
  • Kivilerin kabuklarını soyun ve rondodan geçirin.
  • Toz şeker ekleyin ve karıştırın.
  • Servis edeceğiniz kupların zeminine kivi sosunu yarısını paylaştırın.
  • Üzerlerine muhallebiyi paylaştırın.
  • Geri kalan kivi sosunu da muhallebilerin üzerine ekleyin.
  • Soğuduktan sonra servis edin.