27 Haziran 2011 Pazartesi

İncirli Kayısılı Kurabiye


Sıcak havalarda belki kurabiye tercih etmeyenlerden olabilirsiniz ama benim mutfağımda her daim bulunmasını istediğim bir şey koca bir kavanoz kurabiye ve yanına da ocaktan eksik olmayacak demli bir çay:)Bu nefis kurabiyeleri ise Sevgili Zehra'cım da görür görmez ne kadar lezzetli olduğunu bir an yemiş gibi hissedince koyuldum mutfağa.Evde yeterli kadar kuru incir olmayınca bende yarısına kuru kayısı ekledim.Sevgili Zehra'nın tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Malzemeler:12 adet

  • 125 gr tere yağ veya margarin (yumuşamış)
  • 65 gr toz şeker
  • 1 yumurta
  • 210 gr + 1 yemek kaşığı silme un
  • 1/4 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı muskat baharatı
  • Bir tutam tuz

İç dolgusu için gerekli malzemeler:
  • 125 gr kuru incir
  • 125 gr kuru kayısı
  • 60 gr kayısı marmeladı
  • 30 gr ince dövülmüş badem yada ceviz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  • Hamur için yumurtayı hafif çatalla çırpın.Unu eleyin ve kabartma tozunu katın.
  • Diğer malzemeleri de katarak kurabiye hamurunu hazırlayın.
  • Hamuru streçleyip buzdolabına kaldırın.
  • İç dolgusu için kayısı ve incirleri kuşbaşı doğrayın.
  • Diğer malzemeleri de koyup blender yardımı ile püre haline getirin.
  • (Ben minik minik doğradım ama siz blenderdan geçirin)
  • Hamuru buzdolabından alıp 12 eşit parçaya bölün.
  • Avucunuzda hafifçe açıp 1 tatlı kaşığı dolusu koyun ve kapatın.
  • Hafif yuvarlayın ve yağlı kağıt kaplı tepsiye dizin.
  • Önceden ısınmış 190 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişirin.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.




23 Haziran 2011 Perşembe

15 dk'da Çiğ Köfte


Bugün sizleri nefis bir ürün ile tanıştırmak istiyorum.Günlerdir aklımdan geçen çiğ köfte ile buluştuk:)Bu tarz ürünlere çok merakım yoktur aslında  ama Bim'in kalitesine inandığım ve ürünlerine güvendiğim için görünce hadi bakalım bir deneyelim dedim ve gerçekten çok beğendim.15 dk'da nefis çiğ köfteler hazırlayabilir misafirlerinize ikram edebilirsiniz.Fiyatı ise o kadar uygun ki şaşıracaksınız.

Malzemeler:
  • 1 paket Patatesli Çiğ Köfte Karışımı
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Karışık salça (domates ve biber salçası)yeteri kadar
  • Dilerseniz pul biber

Yapılışı:
  • Paketi kaba boşaltın ve 3 su bardağı ılık suyu ekleyin.
  • 10 dk dinlendirin.
  • Salça ekleyin yoğurun.
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ ilave ederek tekrar yoğurun ve şekil verin.
  • Çiğ köfteler hazır afiyet olsun.




22 Haziran 2011 Çarşamba

Karamelli Mısır Gevrekli Kurabiye


Aslında ablamın Cocopops'lu kurabiyelerinden yapmayı planlamıştım ama Bim'den Karamelli Mısır gevreği alınca ve çok beğenince kurabiyeleri mısır gevrekli yapmaya karar verdim.Sonuç mu bana göre harikaydı ağızda dağılan  nefis mi nefis bir kurabiyem daha oldu.

Malzemeler:

  • 250 gr Bizim margarin (yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta (sarısı içerisine akı dışarısına)
  • 1 su bardağı karamelli mısır gevreği (hafif ezilmiş)
  • 1 su bardağı ceviz yada fındık (robottan geçirilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur)

Bulamak için:
  • 1 yumurta akı
  • Robottan geçirilmiş mısır gevreği

Yapılışı:
  • Margarin,sıvı yağ ve toz şekeri karıştırın.
  • 1 yumurta sarısını,1 su bardağı mısır gevreğini,1 su bardağı cevizi,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Malzemeyi karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve önce yumurta akına sonra mısır gevreğine bulayın.
  • 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.


20 Haziran 2011 Pazartesi

Haşhaşlı Kek (Ekmek Makinesinde)


O kadar kolayıma geliyor ki artık makinede kek hazırlamak,hem pratiklik hemde lezzet açısından hep tercihim oluyor.Bu sefer portakal suyu ve haşhaş ekleyerek hazırladım nefis oldu.Eğer sizinde bir ekmek makineniz varsa hiç durmayın deneyin derim.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 cup toz şeker
  • Yarım cup sıvı yağ
  • Yarım cup süt
  • 1,5 cup un
  • Yarım portakalın suyu
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Yapılışı:
  • Hazneyi tezgahın üzerine alın ve sıvı malzemeleri ekleyin.
  • Hamur hazırlama programını ayarlayın.
  • Un,vanilya,kabartma tozunu karıştırın ve ekleyin.
  • Kek karışımı hazır olana kadar karışmasını sağlayın.
  • Fırınlama programını ayarlayın ve 1 saatlik bu programda keki pişmeye bırakın.
  • Hazneyi makineden çıkarın ve iyice soğuduktan sonra keki hazneden çıkarın dilimleyerek servis edin.
  • Eğer bu programlar makinenizde yok ise kek hamurunu derin bir kabın içerisinde mikser yardımı ile hazırlayın.
  • Hazneye boşaltın.Kek programını ayarlayın ve pişmeye bırakın.


16 Haziran 2011 Perşembe

Çikolatalı Gofret Pasta


Damla sakızı aromalı çikolatalı gofret pasta prensesime özel:)Tarif bana ait.

Kek için:En küçük kelepçeli kalıp:

  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 paket kakao 25 gr
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket damla sakız aromalı vanilya

Keki ıslatmak için:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 paket nescafe çikolatalı cappuccino
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için:
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 50 gr labne
  • 1 yemek kaşığı Nutella
  • Damla çikolata (isteğe bağlı)

Üzeri için:
  • Çikolata parçaları
  • Etrafı için 50 adet rulo gofret
Yapılışı:
  • Kek için yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.
  • Su ve kakaoyu ekleyin.
  • Un,kabartma tozu,vanilyaları ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra en küçük kelepçeli kalıba boşaltın.
  • 170 derece fırında keki pişirin.İyice soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün.
  • Kelepçeli kalıbı servis tabağına alın.Enlemesine kestiğiniz kekin alt tarafını kelepçeli kalıba yerleştirin.
  • Kreması için süt ve pudingi tencereye alın ve pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra labne ve Nutellayı ekleyin mikser ile karıştırın.
  • Keki ıslatmak için cappuccino yu sıcak su ve şeker ile hazırlayın.Yarısı ile keki ıslatın.
  • Kremanın yarısını kekin üzerine alın.Damla çikolata serpiştirin.
  • Diğer keki üzerine kapatın ve artan cappuccino ile üzerini tekrar ıslatın.
  • Geri kalan kremayı da üzerine ekleyin.Yarım saat dinlendirin.
  • Kalıptan yavaşça çıkarın ve rulo gofretleri etrafına dizin.
  • Üzerini çikolata parçaları ile süsleyin.




13 Haziran 2011 Pazartesi

Sodalı Peynirli Poğaça


Her zaman yaptığım poğaçalara bu kez yarım su bardağı soda ekledim.Hamur harika oldu kesinlikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık süt (klasik su bardağı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı içme sodası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 7,5-8 su bardağı un
  • 1 paket instant maya

İç malzemesi için:
  • Lor peyniri
  • Maydanoz
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu,susam,haşhaş

Yapılışı:
  • Ilık süt,sıvı yağ,soda,pudra şekeri ve tuzu yoğurma kabına alın ve karıştırın.
  • Un ve mayayı başka bir tarafta karıştırın ve yavaş yavaş karışıma ekleyerek hamuru hazırlayın.
  • Yarım saat ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
  • İç harç için maydanozları temizleyin ve doğrayın lor peyniri ile karıştırın.
  • Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve iç harç koyduktan sonra dilediğiniz şekli verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


10 Haziran 2011 Cuma

Böğürtlenli Kedi dili Pasta


Evet uzun bir ara oldu,biraz hareketli geçti günler merak edip yorum ve mail gönderen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum her şey yolunda yeniden burada olmak çok güzel.Ayrancılar Ayesder'in kermesinde düzenlenen minik bir yarışmaya katıldım ve 3.oldum.O heyecanı yaşamak bile çok güzeldi.Pastanın tarifine gelince tam bu sıcak havalara uygun nefis bir pasta bir an yarışmayı bir kenara bırakıp kelebeğimle pastayı afiyetle yemeyi bile düşündük:)))

Malzemeler:
  • 1 kutu sade krem şanti (2 paket)
  • 50 gr labne
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1,5 paket kedi dili bisküvi
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket Kenton meyveli sos


Üzeri için:
  • Dondurulmuş böğürtlen
  • Bitter çikolata 
  • 1 paket orman meyveli krem şanti
  • 1 su bardağı süt


Yapılışı:
  • En küçük kelepçeli kalıbı tezgahın üzerine alın.
  • Kedi dili bisküvilerin şekerli kısımlarını süte batırın ve kalıbın etrafını kaplayın.
  • Artan kedi dili bisküvileri süte batırın bir kısmını kalıbın alt tarafını kaplayın.
  • 2 paket  krem şantiyi 1,5 su bardağı süt ile hazırlayın.50 gr labne ekleyin.
  • Meyveli sosu paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın.
  • Kalıbın içini krem şanti,meyveli sos,damla çikolata ve kedi dili bisküviler ile kat kat tamamlayın.
  • Kedi dili bisküvileri süte batırarak yapın bu işlemi.
  • Orman meyveli krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayın yarısı ile kalıbın üzerini kaplayın.
  • Diğer yarısını sıkma aparatına alın ve üzerini süsleyin.
  • Dilediğiniz kadar böğürtlen yerleştirin.
  • Dilerseniz pastanın içerisine de böğürtlen ekleyebilirsiniz.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve küçük bir poşete koyun.
  • Poşetin ucunu bir miktar kesin ve yağlı kağıt üzerine şekiller çizin.
  • Dondurucuda dondurduktan sonra pastanın üzerine yerleştirin.





Şeker hamuru ile hazırlanmış ve zambak şekilleri ile süslenmiş 1.pasta


Özellikle çocukların ilgi odağı olan barbie pasta yarışmayı 2.'lik ile tamamladı.Herkesin emeğine sağlık...

Ve son olarak Feast'in facebook sayfasında düzenlemiş olduğu Feast ürünleri ile hazırlanan yarışmaya resimdeki salata tarifim  ile katıldım.Umarım Feast facebook sayfasınındaki gönderimi beğenerek destek olursunuz.Şimdiden teşekkürler....


Görüşmek üzere.......

1 Haziran 2011 Çarşamba

Portakallı Lorlu Kurabiye


Nefis ve değişik bir kurabiye ben çok beğendim tarif Portakal Ağacın'dan...

Malzemeler:

  • 1 paket Bizim margarin (yumuşak)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harç için:
  • 4 adet portakalın kabuğu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 250 gr lor
Üzeri için:
  • Bol miktarda pudra şekeri

Yapılışı:
  • 4 adet portakalın kabuklarını küp küp doğrayın.
  • 3 kere kaynatın ve her seferinde suyunu değiştirin.
  • En son 1 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şekeri ekle ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra 250 gr lor ekleyin ve karıştırın.
  • Hamur için bütün malzemeleri karıştır ve yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Hamurdan parçalar alın ve iç harç ile içlerini doldurun.
  • Üzeri pembeleşene kadar pişirin ve fırından çıkınca bolca pudra şekeri serpiştirin.