Sıcak havalarda belki kurabiye tercih etmeyenlerden olabilirsiniz ama benim mutfağımda her daim bulunmasını istediğim bir şey koca bir kavanoz kurabiye ve yanına da ocaktan eksik olmayacak demli bir çay:)Bu nefis kurabiyeleri ise Sevgili Zehra'cım da görür görmez ne kadar lezzetli olduğunu bir an yemiş gibi hissedince koyuldum mutfağa.Evde yeterli kadar kuru incir olmayınca bende yarısına kuru kayısı ekledim.Sevgili Zehra'nın tarifi için buraya bakabilirsiniz.
- 125 gr tere yağ veya margarin (yumuşamış)
- 65 gr toz şeker
- 1 yumurta
- 210 gr + 1 yemek kaşığı silme un
- 1/4 tatlı kaşığı vanilya
- 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı muskat baharatı
- Bir tutam tuz
İç dolgusu için gerekli malzemeler:
- 125 gr kuru incir
- 125 gr kuru kayısı
- 60 gr kayısı marmeladı
- 30 gr ince dövülmüş badem yada ceviz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Hamur için yumurtayı hafif çatalla çırpın.Unu eleyin ve kabartma tozunu katın.
- Diğer malzemeleri de katarak kurabiye hamurunu hazırlayın.
- Hamuru streçleyip buzdolabına kaldırın.
- İç dolgusu için kayısı ve incirleri kuşbaşı doğrayın.
- Diğer malzemeleri de koyup blender yardımı ile püre haline getirin.
- (Ben minik minik doğradım ama siz blenderdan geçirin)
- Hamuru buzdolabından alıp 12 eşit parçaya bölün.
- Avucunuzda hafifçe açıp 1 tatlı kaşığı dolusu koyun ve kapatın.
- Hafif yuvarlayın ve yağlı kağıt kaplı tepsiye dizin.
- Önceden ısınmış 190 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.