31 Ekim 2014 Cuma

Fiskobirlik

Ülkemizde üretilen fındığın işlenmesi suretiyle ürün kalitesini ve çeşitliliğini artırmak, damak zevkine yeni tatlar sunmak, ham madde, yarı işlenmiş ve mamul ürünlerle ülke ekonomisine daha büyük katkı sağlamak amacıyla Fiskobirlik tarafından 1981 yılında "Entegre Fındık İşleme Tesisi" olarak kurmuştur. 2002 tarihinde anonim şirket statüsünü alan EFİT, Fiskobirlik iştiraki olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Giresun'da toplam 127.000m² alan üzerine kurulu tesiste, idare binası, tartı ünitesi, 2.200 ton kapasiteli ön silo , 2.000 ton kapasiteli tasnifli silo, fındık kırma fabrikası, iç fındık silosu, fümigasyon ünitesi, fındık işleme ve paketleme fabrikası, kalite kontrol laboratuvarı, sosyal tesisler, depolar ve lojmanlar yer almaktadır.

Entegre Fındık İşleme Tesisi'nin en büyük ve en önemli ünitesi "Fındık İşleme Fabrikası"dır. 6.120m² alan üzerine kurulu olan bu fabrikanın yıllık işleme kapasitesi (günde 8 saat ve yılda 300 gün olarak) 33.420 ton iç fındıktır.

Entegre Fındık İşleme Tesisi'nde bütün işlemler otomatik olarak yapılır. Bu fabrika, yeni ünitelerin devreye girmesine de olanak verecek şekilde dizayn edilmiştir.

30 Ekim 2014 Perşembe

En Tatlı Lezzetin Adresi Şekercity


Türkiye'nin en büyük ve rakipsiz çikolata mağazası olan  Şekercity tüm ürünlerini müşterisine kapıya teslim ayrıcalığı ile sunuyor.

Satışlarının %70’inin İstanbul lokasyonlu olması nedeni ile İstanbul’a özel aynı gün ürün teslimatı seçeneğini geliştiren ve bu operasyon için İstanbul merkezli bir paketleme ve ekspres çikolata kurye servisleri de mevcut.

Sekercity.com'dan sevdiklerinize en güzel hediyeleri gönderebilir, gelişmiş arama ve kategori sayfaları ile sevdiklerinizin özel günleri için en doğru hediyeyi seçebilirsiniz.

"Lezzetli hediyelerinizde tercih edeceğiniz badem şekeri çikolatalar ve drajeler ile hediye aranjmanlarınızı oluşturabilirsiniz. Draje demişken harf çikolata ve badem şekeri tatlı harflerini de mutlaka denemelisiniz"



27 Ekim 2014 Pazartesi

Tavuklu Mercimek Salatası



Merhaba Sevgili Dostlar,

Kış yavaş yavaş yüzünü gösteriyor sanırım.Yeni bir haftaya yoğun bir yağmur ve serin bir hava ile başladık.

Keskinoğlu yüzde 100 piliç göğüs etinden üretilen Keskinoğlu Fileto Fit yemeğe hazır halde olan ürünü ile hazırladım bu salatayı.

Umarım deneyip beğenirsiniz.


Malzemeler:

  • 3 paket Keskinoğlu Fileto Fit
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • Tuz, karabiber,pul biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • Zeytin yağı

Yapılışı:
  • Tavuk etlerini derin bir kaba alın.
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Tüm malzemeyi karıştırın.
  • Limon suyu ve zeytin yağı ile birlikte baharatları ekleyin.
  • Servis edin.

24 Ekim 2014 Cuma

Keten Tohumlu Patatesli Top Kek


Hazırlaması kolay nefis tuzlu kekleri çocuklarınız beslenmeleri için gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.

Bizim evin favorisi.Deneyip beğenmeniz dileğiyle.

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 orta boy patates
  • 1 çay bardağı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber,pul biber
  • 1,5-2 su bardağı un

Yapılışı:
  • Derin bir kaba yumurtaları ekleyin ve çırpın.
  • Sıvı malzemeleri ilave ederek çırpıcı ile çırpmaya devam edin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve küçük küp doğrayın ve ekleyin.
  • En son un ile birlikte kabartma tozunu ekleyin.
  • Muffin kalıbını tere yağ ya da sıvı yağ ile yağlayın.
  • Hamur karışımı 12 kalıba paylaştırın.
  • Üzerlerine keten tohumu serpiştirin ve 160 derece fırında pişirin.

23 Ekim 2014 Perşembe

Kupta Kremalı Revani


Merhaba Sevgili Dostlar,

Hem sunum olarak hem de tat olarak güzel bir tarif.Hem sütlü hem de şerbetli bir tatlı.Buradaki tarifi hazırladım.Sadece şerbetini karamelize yaptım.Üzerine nefis bir muhallebi ile kuplara paylaştırdım.

Kesinlikle deneyin derim.


Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı:
  • Revaniyi hazırlayın ve 1 gün bekletin.
  • Çatal ile revaniyi ezin ve kupların dibine kaşık yardımı ile ekleyin.
  • Muhallebi malzemelerini tencereye alın ve çırpıcı yardımı ile çırpın.
  • Kıvama gelene kadar pişirin ve kupların üzerine paylaştırın.
  • Üzerine ceviz,fındık,hindistan cevizi ile servis edin.

20 Ekim 2014 Pazartesi

Bal Kabaklı Kremalı Pasta



Yapılışı hem kolay hemde lezzetli nefis bir pasta.Tabi kabakları temizleyip dilimlemek dışında :) 

Evet bana da o kadar zor geliyor ki bu işlem.En iyisi temizlenmiş ve dilimlenmiş kabaklar tercih edin.

Keyifli bir hafta diliyorum.


Malzemeler:
  • 1 kilo dilimlenmiş bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yeteri kadar pötibör bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Dilimlenmiş temizlenmiş bal kabaklarını tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen kabakları soğuması için bir kenara alın.
  • Çatal yardımı ile iyice ezin.
  • Bisküvileri elinizle kırın ve kabakların üzerine ekleyin.
  • Kıvamına gelene kadar bisküvi ekleyerek yoğurun.
  • Streç film ile dikdörtgen bir kalıbınızın zeminini kaplayın.
  • Kıvama gelen tatlıyı tepsinin zeminine elinizle düzgün bir şekilde yayın.
  • Krem şantiyi süt ile çırpın ve tatlının üzerine yayın.
  • 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra streç filmin bir kenarında tutarak ikiye katlayın.
  • Dilimleyerek üzerine ceviz,hindistan cevizi ilavesi ile servis edin.

19 Ekim 2014 Pazar

Bol Peynirli Pizza


Yeni bir haftadan kocaman bir Merhaba :)

Bol peynirli pizza var bugün.Deneyip beğenmeniz dileğiyle.Mutlu haftalar.


Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • Yeteri kadar un

İç Malzemesi için:
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 100 gr kaşar peyniri rendesi
  • 150 gr beyaz peynir,teneke tulum peyniri rendesi

Yapılışı:
  • Hamur için derin bir kaba sıvı malzemeleri alın ve karıştırın.
  • Tuz ve şeker ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ile beraber instant mayayı ilave edin.
  • Az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • 30 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
  • Daha sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın.
  • Tezgahın üzerinde elinizle hafif açın.
  • Tüm rendelenmiş peynirleri ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
  • Hamurun iç kısmına peynirli karışımdan koyun.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.
  • 170 derece fırında pişirin.

16 Ekim 2014 Perşembe

Karpuzlu Limonata



Merhaba Sevgili Dostlar,

Aslında 1 ay oldu bu tarifi hazırlayalı ama bir türlü paylaşamayınca bu nefis içecekten mahrum ettim sayılır sizleri.

Tarif Mutfak Sırları Sevgili Nilay'a ait.Biz çok beğendik.Limon miktarı ne kadar çok olursa bana göre o kadar nefis.


Malzemeler:

  • 5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış karpuz (küp küp doğranmış)
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu
  • 1 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)

Yapılışı:
  • Karpuzu dilimleyin ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin ve kenara alın.
  • Karpuzları blenderin haznesine alın.
  • Üzerine limon kabuğunu ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.
  • Şekeri ilave ederek blenderi çalıştırın.
  • Karışım hazır olunca ince delikli bir süzgeç yada tülbent yardımı ile süzün.
  • 2 su bardağı suyu ekleyin karıştırın ve soğuk olarak servis edin.

14 Ekim 2014 Salı

Kapyalı Semizotu Salatası



Merhaba Sevgili Dostlar,

Nefis bir salata desem abartmış olmam.Lakin bu salataya lezzet veren baharatı bulmak epey zor.

Avcı nanesi diyoruz biz.Enteresan ki sadece annemin köyünde ve belli yerlerde yetişmekte.Siz hazırlamak isterseniz kuru nane ekleyerek de hoş bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Mutlu,keyif dolu bir günler sizlerin olsun.


Malzemeler:
  • Çeyrek demet Semizotu 
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz,zeytin yağı
  • Kuru nane (Avcı Nanesi)
  • 1 kase yoğurt

Yapılışı:
  • Semiz otlarını temizleyin bol su ile yıkayın.
  • Sapları ile birlikte ince kıyın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Kapya biberleri temizleyin ve ince kıyın.
  • Tüm malzemeyi karıştırın.
  • Sarımsakları ezin ve yoğurda ekleyin.
  • Semiz otlarının üzerine yoğurt ve kuru naneyi ekleyerek bekletmeden servis edin.

10 Ekim 2014 Cuma

Pratik Semizotu Salatası


Merhaba Sevgili Dostlar,

Kahvaltı dahil tüm öğünlerde salata arayan biriyim.Çok severim.Hele de ekşisi bol ise tamamdır benim için.

Semiz otu ile hazırladığım bu pratik salatayı umarım dener ve beğenirsiniz.

Mutlu,keyifli bir hafta sonu diliyorum.


Malzemeler:
  • Çeyrek demet Semizotu
  • 2 adet domates 
  • 2 adet salatalık
  • Bir kaç dal dere otu
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Bir kaç dal taze nane
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • Zeytin yağı,tuz
Yapılışı:
  • Semiz otlarını yapraklarından koparın.Yıkayın.
  • Kuru soğanı yarım ay şeklide doğrayın.
  • Domates ve salatalıkları da orta irilikte doğrayın.
  • Maydanoz,dere otu ve taze naneyi de ince kıyın ve tüm malzemeyi karıştırın.
  • Tuz,limon suyu ve zeytin yağını da ilave ederek salatayı tamamlayın.

9 Ekim 2014 Perşembe

Mürdüm Erikli Kek


Merhaba Sevgili Dostlar,

Bayram tatili derken epey boş kaldı buralar yine :) Bu arada geçmiş Bayramınızı da kutluyorum.

Ve enfes bir tarif ile tekrar Merhaba diyorum sizlere.Mutlaka denenmesi gereken bir lezzet bu.Benden bu kadar söylemesi.

Huzur dolu günler diliyorum.


Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 125 gr margarin
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
  • 4 çay bardağı un

Üzeri için yeteri kadar Mürdüm Eriği


Yapılışı:
  • Margarini eritin ve soğuması için bir kenara alın.
  • Yumurtaları derin bir kaba kırın.
  • Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikser ile krema haline gelene kadar çırpın.
  • Süt,margarin,sıvı yağ ve tarçını ekleyin karıştırın.
  • Son olarak nişasta,un ve kabartma tozunu da ilave ederek 1 dk daha çırpın.
  • Yağlı kağıt serili 28 cm olan bir kalıba karışımı boşaltın.
  • Mürdüm eriklerini temizleyin ve dörde bölün.
  • Kekin üzerine dizin.
  • 150 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Servis ederken bolca pudra şekeri serpiştirin.