Merhaba Sevgili Dostlar,
Bayram tatili derken epey boş kaldı buralar yine :) Bu arada geçmiş Bayramınızı da kutluyorum.
Ve enfes bir tarif ile tekrar Merhaba diyorum sizlere.Mutlaka denenmesi gereken bir lezzet bu.Benden bu kadar söylemesi.
Huzur dolu günler diliyorum.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 125 gr margarin
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
- 4 çay bardağı un
Üzeri için yeteri kadar Mürdüm Eriği
Yapılışı:
- Margarini eritin ve soğuması için bir kenara alın.
- Yumurtaları derin bir kaba kırın.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikser ile krema haline gelene kadar çırpın.
- Süt,margarin,sıvı yağ ve tarçını ekleyin karıştırın.
- Son olarak nişasta,un ve kabartma tozunu da ilave ederek 1 dk daha çırpın.
- Yağlı kağıt serili 28 cm olan bir kalıba karışımı boşaltın.
- Mürdüm eriklerini temizleyin ve dörde bölün.
- Kekin üzerine dizin.
- 150 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Servis ederken bolca pudra şekeri serpiştirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.