29 Haziran 2012 Cuma

Köz Patlıcanlı Pide



Közlenmiş patlıcanın en güzel hallerinden biri oldu bu tarif.Yumuşacık hamur arasında bol patlıcan hmmm tadına bakmadan asla ne anlattığımı anlayamazsınız.Öyle ise haydi mutfağa.

Mutlu,lezzet dolu bir hafta sonu diliyorum...


Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6,5-7 su bardağı un


İç Malzemesi için:
  • 3 adet topan patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,pul biber,nane
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ


Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı:
  • Hamur için sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
  • Tuz ve şeker ekleyin.
  • Maya ve yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • 1 saat ılık bir ortamda mayalanması için dinlendirin.
  • Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları da ekleyin ve hafifçe kavurun.
  • Közlenmiş patlıcanları ve baharatları da ekleyin.
  • 3-4 da soteledikten sonra ılınması için kenara alın.
  • Hamurdan büyükçe bezeler koparın ve merdane yardımı uzunca açın.
  • Patlıcanlı iç karışımından koyun ve kenarlarını içe kıvırarak rulo yapın.
  • Eliniz ile üzerine hafifçe bastırın ve düzleştirin.
  • Bıçak ile 4 tane kesik atın üzerine.Bütün hamuru bu şekilde tamamlayın.
  • Yumurta sarısı sürün 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


19 yorum :

  1. Yaa ben anlıyorum, hatta hissediyorum:) İnanılmaz canım çekti..Ellerinize sağlık harika görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor baharcım ellerine saglık... :)) olsada yesek mi :))

    YanıtlaSil
  3. Patlıcanın her hali cezbeder beni. Bunda da değişien bir durum yok. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık. Baharcım epeydir yapmadığımı hatırladım ailecek kilolardan muzdaribiz hamur işlerinden kaçınıyorum. ama böyle görünce baştan çıkıyorum canım yaaa:))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık baharım nefis nefisss.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık nefis en kısa zamanda deniycem

    YanıtlaSil
  7. Bu ne güzel, ne nefasetli bir pide Bahar hanim.... Vallahi nasil cekti... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Bahar'cim tam bir patlıcan aşığıyım.Böreği,pidesi,yemeği fark etmez:)))Piden
    harika ellerine sağlık.Mutlu pazarlar sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ooo nefis görünüyor ellerine sağlık canım. daha hiç yemedim yapmadım:(( ama pişireğim:)) afiyet şeker olsun. sevgilerimel...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık eminim nefistir tadı:)

    YanıtlaSil
  11. Hiiim ellerine saglik canim, tam benlik olmus, sevgiler....

    YanıtlaSil
  12. Ya buna bayılırım işte...misss gibi közlenmiş patlıcan...eline sağlık.

    YanıtlaSil
  13. İŞte buna bayıldım. harika görünüyor ellerine sağlık canım :

    YanıtlaSil
  14. tadını hayal edebiliyorum. patlıcanlı böreğe de bayılırım, bu şekilde denemek çok güzel fikir;) ellerinize sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ben bu patlıcanlı pideye var ya ölürüm, diğer buluşmaya gelirken yapsan ne güzel olur :)))
    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık,çok teşekkürler.
    cml badem

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.