Közlenmiş patlıcanın en güzel hallerinden biri oldu bu tarif.Yumuşacık hamur arasında bol patlıcan hmmm tadına bakmadan asla ne anlattığımı anlayamazsınız.Öyle ise haydi mutfağa.
Mutlu,lezzet dolu bir hafta sonu diliyorum...
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 paket ınstant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 tatlı kaşığı toz şeker
- 6,5-7 su bardağı un
İç Malzemesi için:
- 3 adet topan patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,pul biber,nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Yapılışı:
- Hamur için sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
- Tuz ve şeker ekleyin.
- Maya ve yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 1 saat ılık bir ortamda mayalanması için dinlendirin.
- Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları da ekleyin ve hafifçe kavurun.
- Közlenmiş patlıcanları ve baharatları da ekleyin.
- 3-4 da soteledikten sonra ılınması için kenara alın.
- Hamurdan büyükçe bezeler koparın ve merdane yardımı uzunca açın.
- Patlıcanlı iç karışımından koyun ve kenarlarını içe kıvırarak rulo yapın.
- Eliniz ile üzerine hafifçe bastırın ve düzleştirin.
- Bıçak ile 4 tane kesik atın üzerine.Bütün hamuru bu şekilde tamamlayın.
- Yumurta sarısı sürün 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yaa ben anlıyorum, hatta hissediyorum:) İnanılmaz canım çekti..Ellerinize sağlık harika görünüyor.Sevgiler...
YanıtlaSilHarika görünüyor baharcım ellerine saglık... :)) olsada yesek mi :))
YanıtlaSilPatlıcanın her hali cezbeder beni. Bunda da değişien bir durum yok. Ellerinize sağlık!
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık. Baharcım epeydir yapmadığımı hatırladım ailecek kilolardan muzdaribiz hamur işlerinden kaçınıyorum. ama böyle görünce baştan çıkıyorum canım yaaa:))
YanıtlaSilEllerine sağlık baharım nefis nefisss.
YanıtlaSilolsada yesek eline sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık nefis en kısa zamanda deniycem
YanıtlaSilBu ne güzel, ne nefasetli bir pide Bahar hanim.... Vallahi nasil cekti... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,
YanıtlaSilBahar'cim tam bir patlıcan aşığıyım.Böreği,pidesi,yemeği fark etmez:)))Piden
YanıtlaSilharika ellerine sağlık.Mutlu pazarlar sevgiler.
Ooo nefis görünüyor ellerine sağlık canım. daha hiç yemedim yapmadım:(( ama pişireğim:)) afiyet şeker olsun. sevgilerimel...
YanıtlaSilnefisss...ellerine saglik
YanıtlaSilellerine sağlık eminim nefistir tadı:)
YanıtlaSilHiiim ellerine saglik canim, tam benlik olmus, sevgiler....
YanıtlaSilYa buna bayılırım işte...misss gibi közlenmiş patlıcan...eline sağlık.
YanıtlaSilİŞte buna bayıldım. harika görünüyor ellerine sağlık canım :
YanıtlaSiltadını hayal edebiliyorum. patlıcanlı böreğe de bayılırım, bu şekilde denemek çok güzel fikir;) ellerinize sağlık. sevgiler
YanıtlaSilben bu patlıcanlı pideye var ya ölürüm, diğer buluşmaya gelirken yapsan ne güzel olur :)))
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
ellerinize sağlık,çok teşekkürler.
YanıtlaSilcml badem