28 Haziran 2012 Perşembe

Patlıcan Silkme



Var mı sevmeyen bu sebzeyi?Patlıcan bu bence çok nadir vardır yemeyen.Haftada 2-3 değişik halleri ile pişer mutfağımızda.
Bu sıcak havalarda en hafif hali ile hazırladım sizlere.Nefis lezzetli.Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 800 gr Patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 adet büyük domates (500 gr yaklaşık)
  • 4 adet yeşil biber
  • Tuz
  • 1 adet küp şeker


Yapılışı:
  • Tencereye zeytinyağı ekleyin.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Biberleri ince ince kıyın sarımsaklar ile birlikte soteleyin.
  • Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun.Halka halka dilimleyin.
  • Tuzlu suda 20 dk bekletin çok az limon sıkın.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra patlıcanları süzün ve ekleyin.
  • 1-2 soteledikten sonra üzerine kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri alın.
  • Şeker ve tuz ekleyin.
  • Orta ateşte patlıcanlar pişene kadar pişirin.
  • Su eklemeyin domateslerin suyu ile pişmesi gerekiyor.

8 yorum:

  1. güzel bir tarif ben bayılırım da malesef çocuklar çok mıymıntılar sebze konusunda....

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık arkadaşım tam biryaz yemeği sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Tesadüf bu akşamki yemeğim...Bayılıyorum patlıcanın her türüne:))...Ellerine sağlık nefisss olmuş canım...

    YanıtlaSil
  4. Ben de bayılırım patlıcana, her yemeği ayrı güzel oluyor. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Bence de suya hiç gerek yok, domatesler sulandı iyice. Bayılırım, ellerine sağlık Baharım..

    YanıtlaSil
  6. patlıcanı çok seviyorum helede böyle güzel görünürse hiç dayanılmaz ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  7. canım ne güzel görünüyor. eline sağlık..En çok bu haline bayılırım patlıcanın,,şimdilerde de akşam yemeği yanına sıkça yapıyorum. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.