Bu tatlıyı arkadaşım Emel o kadar ısrarla tavsiye edince hemen Çay daveti menüsüne ekledim.
Israr ettiği kadar güzel bir tatlı.Galeta Unlu Tatlı yada Kıbrıs tatlısı olarak biliniyor.
Sadece üzerine eklenen malzeme tarifi biraz daha lezzetli hale getirmiş.Denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum :)
Mutlu bir hafta geçirmenizi diliyorum...
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket krem şanti
Üzeri için:
- Derin bir kabın içerisine yumurtaları ekleyin ve toz şeker ile birlikte çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyin ve en büyük dikdörtgen fırın tepsisini yağlayın.
- Karışımı boşaltın.
- Karışım az gibi görünüyor fakat baya kabarıyor.
- Tepsi önemli.Küçük bir tepsi asla kullanmayın.
- Derin büyük bir dikdörtgen yada yuvarlak tepsi olabilir.
- 180 derece fırında pişirin.
- Şerbeti için malzemeleri tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
- Ilık şerbet ılık kek olması gerekiyor.
- Krema için tencereye şeker,un ve süt ekleyin.
- Çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra 1 paket krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 5 dk çırpın.
- Ilık tatlıya şerbeti döktükten sonra kremayı üzerine yayın.
- Bisküvileri rondo dan geçirin tarçın ve kakao ekleyin.
- Muhallebinin üzerine bolca yayın.
- Buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Kaynak:Nilimlitatlar
ayyyy harika görünüyor, bu kız kilo almasında ne yapsın ama yaa :((((
YanıtlaSilellerinize sağlık, eminim görseller kadar özenilerek yapılmış-hazırlanmış ve lezzeti damak çatlatan cinstendir...
sevgiler
merakla bekliyordum tarifi denicem en kısa zamanda
YanıtlaSileline sağlık baharcım:)
Merak ettiğim bir tarifti not alıyorum canım teşekkürler..
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor.galeta tatlısı olarak yapıyorum ben.Sevgiler:)
YanıtlaSilBaharım enfes gözüküyor canım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen genellikle ramazan ayında hazırlıyorum bu tatlının ilk iki bölümünü,gürcü tatlısı olarak biliyorum oktay ustadan almıştım tarifi.Bu şekilde de denemek lazım lezzeti artırılmış:)
öperim seni canım...
şerbetli olmasına rağmen bana hafif ve serin bir tatlı hissi verdi bu günlerde ilk yapacağım tatlı olarak sıra atladı bu tarif :) ellerinize sağlık nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSilEnfes, nefis bir tatlı olmuş.
YanıtlaSilÜstelik kolay ve pratik.
Ellerine sağlık ve sevgiler, Pırıl.
Galeta unu çok yakışmış,şahane gözüküyor Baharcım.
YanıtlaSilSabah sabah,aç halimle canım çekti:)
Ellerine sağlık canım.
merhaba canım, çok sevdiğim ve yaptığım bir tatlı yalnız ben üstüne böyle bisküvü koymuyordum bir de öyle deniycem ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilhARİKA GÖRÜNÜYOR.Ellerine sağlık baharcım.
YanıtlaSilBEN BU TATLIYI HİÇ DENEMEDİM.GALETA UNU OLARAK EVDE EKMEK UFAĞINDAN YAPTIĞIMIZ TOZU KULLANABİLİR MİYİZ YOKSA HAZIR GALETA UNUNUN BİR ÖZELLİĞİ VAR MI? ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilBaharcım çok güzel bir tarif bu! Ellerine sağlık. En kısa zamanda deneyebilirim umarım. Çok beğendim:)
YanıtlaSilTeşekkürler. Çok güzel bir blogunuz ve faydalı paylaşımlarınız var.
YanıtlaSilBahar,
YanıtlaSilDaha önce seni keşfetmediğime çok üzüldüm doğrusu. Nasıl lezzetli tarifler ve güzel sofralar hazırlamışsın. Hepsi nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
elllerine sağlık canım müthiş olmuşş.....
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, hemen bi parça yemek istiyorum desem...
YanıtlaSilellerinize sağlık, ne kadar güzel olduğu her halinden belli, denemeliyim mutlaka...
Baharcım hangi birine bakacağımı şaşırdım,nefisler hepsi :) Bunu ilk kez gördüm değişik, hele de piknik bisküvi olması çok hoş.Elcaazlarına sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilbir tatlı sever olarak deneyeceğim tatlar arasında.Çok da güzel görünüyor.Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilMüthis bisey bu yarin denemk istiyorum,yalniz buyuk boy borcam alsam olur mu??
YanıtlaSilMerhaba evet büyük boy borcam uygundur.
SilMerhabalar,
YanıtlaSilBiraz once tatlinizi yaptim simdilik harika oldu gibi cok kabarmadi ve kabrmis yerleride coktu:( neden olabilir sizce?
Merhaba çok kabaran bir kek olmuyor zaten,fırından hemen çıkarmayın her zaman bu tip kekler çökme yapar,fırın soğumaya başlayınca çıkarın.
YanıtlaSilsevgiler
merak ediyorum medhini çok duydum yapıcam
YanıtlaSilSuper bir tatli...ellerinize sagli
YanıtlaSildikdörtgen borcama mı, yuvarlak borcama mı daha iyi oluyor acaba?
YanıtlaSildikdörtgen borcama mı,yuvarlak borcama mı daha iyi oluyor caba.Cevaplarsanız teşekkür ederim.İlk kez yapıcam ve detaylar benim için çok önemli.İLAYDA
YanıtlaSilDENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU .TAVSİYE EDERİM
YanıtlaSilDenedim misafirlerim çok beğendi teşekkürler.(sadece bir arkadaşım şerbeti biraz tatlı buldu)şerbeti 1e1yapsak tadı daha mı hafif olur acaba
YanıtlaSilMerhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
YanıtlaSilAyrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Teşekkürler.