25 Haziran 2012 Pazartesi

Kıbrıs Tatlısı



Bu tatlıyı arkadaşım Emel o kadar ısrarla tavsiye edince hemen Çay daveti menüsüne ekledim.

Israr ettiği kadar güzel bir tatlı.Galeta Unlu Tatlı yada Kıbrıs tatlısı olarak biliniyor.

Sadece üzerine eklenen malzeme tarifi biraz daha lezzetli hale getirmiş.Denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum :)

Mutlu bir hafta geçirmenizi diliyorum...


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:
  • 3 paket kakaolu piknik bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
  • Derin bir kabın içerisine yumurtaları ekleyin ve toz şeker ile birlikte çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyin ve en büyük dikdörtgen fırın tepsisini yağlayın.
  • Karışımı boşaltın.
  • Karışım az gibi görünüyor fakat baya kabarıyor.
  • Tepsi önemli.Küçük bir tepsi asla kullanmayın.
  • Derin büyük bir dikdörtgen yada yuvarlak tepsi olabilir.
  • 180 derece fırında pişirin.
  • Şerbeti için malzemeleri tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
  • Ilık şerbet ılık kek olması gerekiyor.
  • Krema için tencereye şeker,un ve süt ekleyin.
  • Çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra 1 paket krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 5 dk çırpın.
  • Ilık tatlıya şerbeti döktükten sonra kremayı üzerine yayın.
  • Bisküvileri rondo dan geçirin tarçın ve kakao ekleyin.
  • Muhallebinin üzerine bolca yayın.
  • Buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

30 yorum:

  1. ayyyy harika görünüyor, bu kız kilo almasında ne yapsın ama yaa :((((

    ellerinize sağlık, eminim görseller kadar özenilerek yapılmış-hazırlanmış ve lezzeti damak çatlatan cinstendir...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. merakla bekliyordum tarifi denicem en kısa zamanda

    eline sağlık baharcım:)

    YanıtlaSil
  3. Merak ettiğim bir tarifti not alıyorum canım teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık nefis görünüyor.galeta tatlısı olarak yapıyorum ben.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Baharım enfes gözüküyor canım,ellerine sağlık.
    Ben genellikle ramazan ayında hazırlıyorum bu tatlının ilk iki bölümünü,gürcü tatlısı olarak biliyorum oktay ustadan almıştım tarifi.Bu şekilde de denemek lazım lezzeti artırılmış:)
    öperim seni canım...

    YanıtlaSil
  6. şerbetli olmasına rağmen bana hafif ve serin bir tatlı hissi verdi bu günlerde ilk yapacağım tatlı olarak sıra atladı bu tarif :) ellerinize sağlık nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Enfes, nefis bir tatlı olmuş.
    Üstelik kolay ve pratik.
    Ellerine sağlık ve sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
  8. Galeta unu çok yakışmış,şahane gözüküyor Baharcım.
    Sabah sabah,aç halimle canım çekti:)
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. merhaba canım, çok sevdiğim ve yaptığım bir tatlı yalnız ben üstüne böyle bisküvü koymuyordum bir de öyle deniycem ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. hARİKA GÖRÜNÜYOR.Ellerine sağlık baharcım.

    YanıtlaSil
  11. BEN BU TATLIYI HİÇ DENEMEDİM.GALETA UNU OLARAK EVDE EKMEK UFAĞINDAN YAPTIĞIMIZ TOZU KULLANABİLİR MİYİZ YOKSA HAZIR GALETA UNUNUN BİR ÖZELLİĞİ VAR MI? ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  12. Baharcım çok güzel bir tarif bu! Ellerine sağlık. En kısa zamanda deneyebilirim umarım. Çok beğendim:)

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler. Çok güzel bir blogunuz ve faydalı paylaşımlarınız var.

    YanıtlaSil
  14. Bahar,

    Daha önce seni keşfetmediğime çok üzüldüm doğrusu. Nasıl lezzetli tarifler ve güzel sofralar hazırlamışsın. Hepsi nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. elllerine sağlık canım müthiş olmuşş.....

    YanıtlaSil
  16. çok güzel görünüyor, hemen bi parça yemek istiyorum desem...
    ellerinize sağlık, ne kadar güzel olduğu her halinden belli, denemeliyim mutlaka...

    YanıtlaSil
  17. Baharcım hangi birine bakacağımı şaşırdım,nefisler hepsi :) Bunu ilk kez gördüm değişik, hele de piknik bisküvi olması çok hoş.Elcaazlarına sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  18. bir tatlı sever olarak deneyeceğim tatlar arasında.Çok da güzel görünüyor.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  19. Müthis bisey bu yarin denemk istiyorum,yalniz buyuk boy borcam alsam olur mu??

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar,
    Biraz once tatlinizi yaptim simdilik harika oldu gibi cok kabarmadi ve kabrmis yerleride coktu:( neden olabilir sizce?

    YanıtlaSil
  21. Merhaba çok kabaran bir kek olmuyor zaten,fırından hemen çıkarmayın her zaman bu tip kekler çökme yapar,fırın soğumaya başlayınca çıkarın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. merak ediyorum medhini çok duydum yapıcam

    YanıtlaSil
  23. Super bir tatli...ellerinize sagli

    YanıtlaSil
  24. dikdörtgen borcama mı, yuvarlak borcama mı daha iyi oluyor acaba?

    YanıtlaSil
  25. dikdörtgen borcama mı,yuvarlak borcama mı daha iyi oluyor caba.Cevaplarsanız teşekkür ederim.İlk kez yapıcam ve detaylar benim için çok önemli.İLAYDA

    YanıtlaSil
  26. DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU .TAVSİYE EDERİM

    YanıtlaSil
  27. Denedim misafirlerim çok beğendi teşekkürler.(sadece bir arkadaşım şerbeti biraz tatlı buldu)şerbeti 1e1yapsak tadı daha mı hafif olur acaba

    YanıtlaSil
  28. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
    Ayrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Kıbrıs Tatlısı Tarifi
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.