Çok sonradan sevdim bu lezzeti.Çok sık olmasa da ara sıra yapıyorum.Size de tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 kilo kırmızı pancar
- 1 türk kahve fincanı sirke
- Tuz
- 5 diş sarımsak
- 1 limon suyu
- Su
Yapılışı:
- Pancarları güzelce temizleyin.
- Düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyun.
- Saplarını da aynı şekilde temizledikten sonra tencere alın.
- Haşlanmaya bırakın.
- Haşlanan pancarların kabuklarını soyun dilimleyin,kavanoza alın.
- Üzerine sirke,tuz,limon suyu ve sarımsak rendesi ekleyerek suyunu da içine ekleyin.
- Saplarını da ilave edin.
- Kapağını kapatın ve 1-2 gün dinlendirdikten sonra servis edin.
bu bildiğimiz şalgam suyu değil mi baharcım içine kırmızı havuçta eklesen al sana şalgam suyu :) ellerine sağlık
YanıtlaSilMımmm muhteşem...tablo gibi.rengi süper...ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Hayırlı cumalar diliyorum:))
YanıtlaSilpancarı çok severim. Ne hoş bir sebze. Bir çok yere de yakışıyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım bende pancarı sonradan keşfedenlerdenim eminim turşusuda harikadır:)
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir turşudur. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilharika görünüyor , benimde çok sevdiğim bir tatdır ellerinize sağık.
YanıtlaSilcanım bana bu yapılır mı nefıs gorunuyor ellerıne sağlık
YanıtlaSil