8 Haziran 2012 Cuma

Pancar Turşusu


Çok sonradan sevdim bu lezzeti.Çok sık olmasa da ara sıra yapıyorum.Size de tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 1 kilo kırmızı pancar
  • 1 türk kahve fincanı sirke
  • Tuz
  • 5 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • Su
Yapılışı:
  • Pancarları güzelce temizleyin.
  • Düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyun.
  • Saplarını da aynı şekilde temizledikten sonra tencere alın.
  • Haşlanmaya bırakın.
  • Haşlanan pancarların kabuklarını soyun dilimleyin,kavanoza alın.
  • Üzerine sirke,tuz,limon suyu ve sarımsak rendesi ekleyerek suyunu da içine ekleyin.
  • Saplarını da ilave edin.
  • Kapağını kapatın ve 1-2 gün dinlendirdikten sonra servis edin.

8 yorum:

  1. bu bildiğimiz şalgam suyu değil mi baharcım içine kırmızı havuçta eklesen al sana şalgam suyu :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mımmm muhteşem...tablo gibi.rengi süper...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık..Hayırlı cumalar diliyorum:))

    YanıtlaSil
  4. pancarı çok severim. Ne hoş bir sebze. Bir çok yere de yakışıyor...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım bende pancarı sonradan keşfedenlerdenim eminim turşusuda harikadır:)

    YanıtlaSil
  6. Çok sevdiğim bir turşudur. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor , benimde çok sevdiğim bir tatdır ellerinize sağık.

    YanıtlaSil
  8. canım bana bu yapılır mı nefıs gorunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.