15 Ağustos 2011 Pazartesi

Şeftalili Muhallebi


Mis gibi şeftalili hafif bir sütlü tatlı buyurmaz mısınız?


Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tepeleme toz şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet şeftali+1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Muhallebi için tencereye süt,şeker,un ve nişastayı alın.
  • Çırpma teli ile iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra içerisine margarin,vanilya ve 1 yemek kaşığı tepeleme toz şantiyi ekleyin.
  • Mikser ile 5dk karıştırın.
  • 1 adet şeftalinin kabuklarını soyun ve ikiye bölün.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirin ve ocakta pişirin.
  • Muhallebiyi kuplara paylaştırın ve üzerine dilim şeftali ile servis edin.

12 yorum :

  1. Arkadasim hayirli aksamlar .Ellerine saglik afiyetler olsun öptüm ♥♥♥

    YanıtlaSil
  2. baharcım ,ben dayanamam buna hiiçç:)
    bayıldım görüntüye..
    enfes görünüyorr...ellerine sağlık...
    sevgiler ...

    YanıtlaSil
  3. canım ne kadar güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Baharcığım önce fotolara takıldım harika bir görüntü.Sonra tarifi okudum malzemeler nefis ne diyebilirim ki ellerin kolların dert görmesin sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Mevsimin en güzel tatlısı bencede.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Tam mevsimiyken yapmak lazım canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. şeftali bitmeden denesemmi acaba.inan çok hoş görünüyor arkadaşım benim.
    koccccaman sevgiler sana mintiden:))

    YanıtlaSil
  8. Görüntü her zamanki gibi süper.Eline sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ben hayır diyemem bu tatlıya
    hem şeftaliyi hem sütlü tatlıları çok severim
    ellerine sağlık canım harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. ben hafta sonu yaptım ama biraz daha farklısını. lakin beğenmedim :( hala da duruyor dolapta keşke ben de böyle dilim dilim yapsaydım şeftaliyi

    YanıtlaSil
  11. harika görünüyor lezzeti de öyledir eminim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık bahar'ım.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.