Değişik pilav arıyorsanız tam size göre biz çok beğendik.Teşekkürler Tijen'cim.
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 3/4 su bardağı tel şehriye
- 1 büyük domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ yada sıvı yağ
- Tuz,karabiber,nane,kırmızı toz biber
- Yeteri kadar sıcak su
Yapılışı:
- Tencereye tere yağ ve zeytin yağını koyun.
- Tel şehriyeyi ekleyin ve az kavurun.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve ekleyin.
- Üzerine yıkadığınız bulgur,pirinç ve yeşil mercimeği ekleyin kavurun.
- Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın ilave edin.
- Tuz ve baharatlarını ekleyin.Domatesler yumuşayınca üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
- Kısık ateşte pişirin.
- Suyunu ara ara kontrol edin.
- Piştikten sonra maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Kaynak:Lezzetibol
Gercekten sahane bir pilav Baharcighim, ellerine saglik, sevgilerimle
YanıtlaSilzehra
Ben yapalı bihaftayi geçti galba.Bir tanesi bile kalmadı,şahane:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilcanımm ellerine sağlık..
YanıtlaSilmuhteşem bir tarif dahaa:))
ayrıca fotoğraflama yöntemine bayılıyorum...
sevgilerimlee...
hem şık hem doyurucu ellerinize sağlık
YanıtlaSilbayılırım farklı plavlara. çok güzel gözüküyor. en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilMer
hımmm enfes olmuş bulguru zaten severim :) eline sağlık bahracım
YanıtlaSilsevgiler.. hayırlı bayramlar
Eline sağlık canım,dün İstanbuldan kızım geldi yemekte anlatıyordu yapmış ve çok güzel oldu diye bugün sende karşılaştım.))
YanıtlaSilŞimdiden bayramını kutluyor ailece nice mutlu bayramlar diliyorum.
Sevgilerimle...
nefis bir pilav olmuş ellerine sağlık iyi bayramlar :)
YanıtlaSilhmm sevdim bu tarifi :) ellerine saglik baharcim hos bir paylasim olmus
YanıtlaSil