Bu Ramazan, Dondurmalı Blog’da Lezzet – i Ramazan’lar yarışırken siz de eşsiz dondurmalı tariflerin tadına varacaksınız. Bu birbirinden keyifli tariflerle siz de sevdiklerinizi gülümsetmek ve kendinize hayran bırakmak isterseniz Ramazan ayı boyunca, hafta içi her gün blogger’lardan gelecek tarifleri Dondurmalı Blog’dan takip edebilirsiniz.
İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara’dan toplam 20 yemek blogger’ının yarışacağı etkinlikte katılımcılar iftar sofralarına özel dondurmalı bir tatlı tarifi gönderecek. New York’ta ünlü The Culinary Institute’ta şeflik eğitimi alırken New York Times tarafından şehrin en iyi restoranlarından biri seçilen Tabla Restaurant’ta soğuk mutfak şefi olarak çalışan, ardından Türkiye’ye dönerek Four Seasons Hotel’de demi chef olarak işe başlayan ve Mutfak Sanatları Akademisi’nde ders verdikten sonra Unilever Türkiye Gıda ve Pazarlama Şefi olarak Unilever ailesine katılan Osman Bahardır’ın ve Carte d’Or marka ekibinin içinde bulunduğu jüri ekibi, her hafta pazar günü en başarılı 2 tarifi belirleyecek.
Dört haftanın sonunda dört ilden 8 finalist bir araya gelecek, gönderdikleri dondurmalı tatlı tariflerini birlikte yapacak ve bu eşsiz lezzetler ödüllendirilecek.
İşte benim Ramazan Lezzetim;
Elmalı Karamel sosunda Eti Puflu Dondurmalı Pasta
Tabanı için malzemeler:
- 14 adet burçak bisküvi
- 1 orta boy sarı elma
- 3 yemek kaşığı erimiş tere yağ
Dondurmalı dolgu için:
- 1 kutu Carte d'Or kaymaklı dondurma
- 5 adet eti puf hindistan cevizli
- 1 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Karamel sos için:
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı su
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- 2 orta boy sarı elma (ya da kırmızı elma)
- 100 ml sıvı krema
- Üzeri için ceviz
Hazırlanışı:
- Tabanı için burçak bisküvileri rondodan geçirin.
- Erimiş tere yağı ve 1 orta boy rendelenmiş elmayı ekleyerek iyice karıştırın.
- 20-22 cm çapındaki çemberi yağlı kağıt serilmiş servis tabağına alın.
- Taban hamurunu elinizle her yerine gelecek şekilde bastırarak yayın.
- 5 dk buzdolabında bekletin.
- Eti pufları bisküvi kısımlarında ayırın,puf kısımlarını avucunuzun içine alın ve hafifçe tarçın serpiştirin.
- Diğer pufları da bu şekilde tarçınlayın ve çemberin içerisine her bir dilimin ortasında kalacak şekilde yerleştirin.
- Carte d'Or kaymaklı dondurmayı oda ısına getirin.
- Çemberin içerisine dikkatli bir şekilde döküp donması için dondurucuya kaldırın.
- Pasta donduktan sonra çemberi dikkatli bir şekilde çıkarın ve sosunu hazırlayana kadar dondurucuda bekletin.
- Elmalı karamel sos için çelik bir tencereye toz şeker ve suyu alın.
- Ocakta karamelize olana kadar hafifçe tencereyi sallayın tere yağını ekleyin.
- Rengi almaya başladıktan sonra tahta kaşık ile karıştırın.
- Elmaların kabuklarını soyun küp küp doğrayın, tencereye alın ve karıştırın.
- Kremayı ilave edin,karışım şekerlenirse panik yapmayın kısık ateşte şekeri karıştırarak eritin.
- Elmalar hafif pişer kıvama gelince ocaktan indirin
- Buzdolabına koyarsanız karamelin kıvamı sertleşiyor o yüzden dışarıda karıştırarak soğutun
- Pastanın pufları dilimin içerinde kalacak şekilde dilimleyin ve üzerine elmalı karamel sos ve ceviz ile servis edin.
ama bu dehşet bir şey olmuş yaa kesinlikle denemem lazım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHarika görünüyor. Soğuk soğuk ne güzel olur iftar sofralarında. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBaharcigim her ne kadar biz burada üsüyorsak..TR icin cok uygun bir lezzet olmus...hem tatli,hem serinletici..ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Bahar cım canım bu ne güzel tarif böyle eğer sende bu tarifle katılacaksan eminim dereceye girer
YanıtlaSiletipuf süper fikir
görüntüde muhteşem
ellerine sağlık canım sevgiler:)
Bu müthiş birşey ilk fırsatta denemek farz oldu :)
YanıtlaSilYalnız bir sorum olacak dondurmayı kalıba koymadan evvel oda ısısına gelecek kadar bekletin yazmışsınız, cahilliğimi mazur görün fakat bu tamamen erimesi anlamına geliyor acaba? :)
çokkk güzel uğraşlı bir pasta emeğine sağlık bahar hanım sevgiler
YanıtlaSiliyi şanslar
Baharcım, pastan harika görünüyor, ellerine sağlık. Başarılar dilerim :)
YanıtlaSilCanım başarılar. çok hoş güzel bir tatlı olmuş. Sevgiler:)
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif olmuş.Başarılar dilerim.
YanıtlaSilMerhabalar :)değişik çok güzel bir tarif olmuş,başarılar diliyorum..
YanıtlaSilcok basarili olmus Bahar, ellerine saglik.
YanıtlaSilAma bence tarcian hic gerek yoktu :)
simdi bu yarisma tarifin, degil mi? oylar sana ;)
Bende bu tarife ve sunuma bayıldım Baharcığım ellerine emeklerine sağlık canım dondurmalı bir tarifin sunumunu yapmak fotoğrafını çekmek ne kadar zormuş değil mi? Sevgiler...
YanıtlaSilbaşarılar diliyorum.dereceye girer bu tatlı...ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilCanım, bol şanslar diliyorum. Harika bir tatlı, çok değişik. Bayıldım gerçekten..
YanıtlaSilharika.. çok beğendim..
YanıtlaSiltakipteyim...
Cok guzel gozukuyor...ellerinize saglik...
YanıtlaSilBasarılar diliyorum...
merhaba
YanıtlaSilnasıl müthiş güzel bir tariftir böyleee
elinize sağlıkk harika görünüyor ayrıca
umarım derce elde edersiniz
sevgiler
hmmm :) nam nam :)))
YanıtlaSil