Bir kaç gündür güneşli bahar havası bugün fırtınaya bıraktı yerini.İzmir bugün fırtınalı.Sanırım Nisan yağmurları geliyor.
Az önce pazara gidip bolca yeşillik aldım.Bu hafta bol bol salata tarifi paylaşıp alternatif sunmak istiyorum sizlere.
Bir de Enginar,nihayet sezonun ilk Enginar'ına kavuştuk.Bu hafta içi bir günümüz Prensesim ile Enginar sıyırmaca olacak.
Onun dışında tezgahlar Çilek dolmuş,artık sık sık Çilekli Lezzetler de paylaşılmalı.
Tarifimize gelirsek Sevgili Sibel'in sitesinde görüp en kısa zamanda denemeliyim deyip,en kısa zamanda da denediğim bir tarif oldu.
Biz beğendik.Tadına bakan arkadaşlarım tarafından da beğenildi.Tarif istendi,fakat blog da yayınlanmadığı için verilmedi.:) O yüzden bu postu sabırsızlıkla bekleyenler var.
Bu hafta tam 5 sürprizim var sizlere.Mutlaka takipte kalın.
Keyif dolu bir hafta olmasını diliyorum.
Hadi bakalım tarif burada,artık deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 250 gr yumuşak margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket iyi marka kakao 25 gr
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun rendesi
- 2 su bardağı un (az gelirse 1 yemek kaşığı eklenebilir)
Bulamak için: Mavi Toz Haşhaş
Şerbeti için:
- Şerbet malzemelerini tencereye alın.
- Ocakta kaynamaya bırakın.
- Daha sonra soğuması için bir kenara alın.
- Derin bir yoğurma kabına un hariç bütün malzemeyi alın.
- Elinizle yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Mavi toz haşhaşa bulayın ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde tatlıyı buluşturun.
Kaynak: Rumma
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Sonunda beklediğimiz tarife kavuştuk...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım görsellerde şahane olmuş...
En kısa zamanda denenecekler arsındaki yerini aldı bile...
Sevgilerimle...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM,NEFİS GÖRÜNÜYOR..
YanıtlaSilGörüntüsü çok cici Bahar :) Sürprizleri bekliyoruz bakalım :) Öperim.
YanıtlaSilHarika! Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık, güzel bir tatlıya benziyor. Tadının güzel olduğu belli, görüntü de hoş olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyor deneyeceğim.
YanıtlaSilİstanbul'da da gri bir hava vardı bugün, rüzgarlı,tatsız:( Enginara bende iki haftadır başladım pişiriyorum, çok seviyoruz..Kurabiyeler çok şirin görünüyor,elinize sağlık.
YanıtlaSilBen denedim bu tatlıyı müthiş bir şey görünce canım çekti hemen eline sağlık nefis bir tatlı
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Bardakların çok şekerler.
YanıtlaSilÇok güzel bir görüntü ellerinize sağlık:)Sevgiler...
YanıtlaSilsırf bu görüntüyü görmek için mutlaka yapacağım bunu yani inşallah önce mavi haşhaş almalıyım bu hafta içi yaptım olsun bu güzel tatlı inci gibi yemede yanında yat olmuş Baharcığım ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilDeniz kestanesi tatlısını ben de bekleyenlerdendim.Paylaşım için teşekkürler.Enginar için siz mi geç kaldınız,biz mi acele ettik acaba,nerede ise üç günde bir enginar sıyırmaca oynuyoruz :)
YanıtlaSilNasıl da orjinal bir görüntü canım ellerine sağlık, harikalar yaratmışsın. Pazarlar en güzel yeşillerle doluydu evet :) bende bol bol depoladım buzdolabına.
YanıtlaSilSevgiler, görüşmek üzere ;)
Çok güzel görünüyor gerçekten bende yapılacaklara ekledim :)Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGörüntü harika ellerinize sağlik ,haşhaş çok yakışmış...
YanıtlaSilellerinize sağlık.harika görünüyor.
YanıtlaSilelinize sağlık görüntüsü çok güzel..eminim tadı da aynıdır...Kurabiyeler şerbete batırılıp çıkartılıyor mu? yoksa iyice şerbetleniyormu? Özgül
YanıtlaSilçok değişik bir tatlı olmuş, görüntüsü de süper, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok nefis olmuş eline sağlık canım:))
YanıtlaSilbaharcım nefis gorunuyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık Bahar hanım her zamanki gibi yine şahane çok güzel bir tarif sevgilerimle.:)
YanıtlaSilCanımm ellerine sağlık nefis görünüyor,afiyetler olsun .
YanıtlaSilGörüntü her zamanki gibi süper, ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilbahar hanım bu tatlıyı yaptım harika oldu...sizi beğeniyle takip ediyorum,emeklerinize ellerinize sağlık. Az öncede pasta pazarından sipariş verdim en kısa zamanda tulip kalıplarını kullanıcam çok beğendim.sevgilerimle ARTVİN'den Fatoş....
YanıtlaSil