Aklıma girdiyse bir şey saat kaç olursa olsun yaparım hiç üşenmem.Tam akşam yemeği vakti bir yandan yemek yapıyorum bir yandan da kurabiye için abur-cubur sepeti kurcalanıyor ne var ne yok diye.Kavanozun dibinde kalan bir kaşık fındık ezmesi,saklama kabında bir miktar kırılmış fındık ve damla çikolatalar hemen ne yapmak gerekeni söyledi zaten.
Tamamen olan malzemeler ile başladım kurabiye yapımına.Hızımı alamadım tabi,onlar fırında pişerken bir yandan da tahin kavanozunun dibinde uzun süredir bekleyen tahin de ilişince gözüme bir anda iki çeşit kurabiye ile mutlu sona ulaştım.
Ertesi gün direksiyon dersine giderken hocalara götürdüm.Bizim kızlar da duyunca kurabiyeleri bir gün sonraya da kahve içmeye geldiklerinde ikram ettim.Tek kelime ile, tadına bakan büyülendi resmen.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- 125 gr margarin
- 1 yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi
- 3 yemek kaşığı iri kırılmış fındık
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (çok tepeleme değil)
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 2 su bardağı un
Üzeri için: 100 gr bitter çikolata
Yapılışı:
- Margarin,pudra şekeri,sıvı yağ ve fındık ezmesini derin bir kaba alın.
- Elinizle yoğurmaya başlayın.
- Nişasta ve vanilyayı ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Fındık ve damla çikolatayı da ekleyip hamuru tamamlayın.
- İri ceviz büyüklüğünde koparın elinizle yuvarlayıp hafif yassılaştırın.
- Çatal ile üzerine çizik atın.
- 170 derece fırında üzerlerini fazla kızartmadan pişirin.
- Bitter çikolatayı küçük boy saklama poşetine parçalayın ve ağzını bağlayın.
- Sıcak su dolu bir kaba koyun ve 5 dk erimesi için bekleyin.
- Poşetin ucunu hafif kesin.
- Soğuyan kurabiyeleri fırın teline yada servis tabağına dizin.
- Çikolata ile üzerini süsleyin.
- Servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Enfes gözüküyor mutlaka denemeliyim
YanıtlaSilteşekkürler
Silsevgiler
sitenız cok guzel severek takıp edıyorum facedende takıp edıyorum bende yenı actım bloğımu sızden ornek alırım gorsellıkte guzel sızın ben daha cok acemıyım sayfayı duzenlemeyı bıle beceremedım neyse ellerinize sağlıkkurabıye muhteşem
YanıtlaSilçok teşekkürler başarılar diliyorum size de
Silsevgiler
Baharcim tarifi okurken icinde yumurta ve kabartma tozu yok, cok güzel :) ellerine saglik. Yumurtali tariflerden cok hoslanmiyorum, bu yüzden yakin zamanda denemeli ins. Sevgilerle Emel Akbay
YanıtlaSilEmelcim lezzeti garanti beğeneceksin kesinlikle
Silsevgiler
Muhteşem olmuş Bahar, ben de deneyeceğim...
YanıtlaSilteşekkürler leylacım
SilGoruntu harika tadi guzel olmazmi ellerine saglik baharcigim...
YanıtlaSilçok teşekkürler canım
Silsevgiler
Canım kurabiye süper ama sunumların, fotoların çok daha güzel, ellerine, zevkine sağlık!
YanıtlaSilNefis görünüyor doğaçlama tarifler çok daha güzel oluyor, gönül güzelliği tarife yansıyor, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilteşekkürler
Silsevgiler
Hangi fındık ezmesini kullandınız?
YanıtlaSilfiskobirlik
Silbize görüntüyle büyülendik..ellerine sağlıkk
YanıtlaSil:) teşekürrler
SilHarika olmuş eline sağlık baharcım
YanıtlaSilteşekkürler Müge hanım
SilMuhteşem olmuşlar, ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler
SilSüper görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
görüntü nefis ,lezzetine ise şüphe yok..ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
Malzeme az lezzet ve görüntü güzel o tabaklarda gözüm kaldı
YanıtlaSilevet:)
Silteşekkürler
sevgiler
Denedim çok güzel oldular. Blogumda tarifinize yer vermek isterim. Müsade eder misiniz?
YanıtlaSilİnanılmaz beğendim sizin kadar fotograf çekmede ve pişirmede belki başarılı olamadım ama çok lezzetli kurabiyelerim oldu ;) Blogumda paylaştım
YanıtlaSilhttp://lagrimas-de-amor.blogspot.com/2013/01/denenmis-tarifler-vol-5-damla-cikolatal.html
Müsadeniz için ayrıca teşekkür ederim.
ben çok teşekkür ederim size davranışınızdan dolayı ellerinize sağlık
Silsevgiler
Bahar hanım kurabiyeler çok güzel görùnüyor.Enkısa zamanda deneyip bende bloğumda yayınlamak isteri izninizle ,sizin yaptığïnız guzel lezzetleri hiç tereddutsuz denedim hiç beni bahçup etmedi .Payaşïmlarïnız için teşekkur ederim .Sevgiler. Emel. www.mutfakkolik.net
YanıtlaSilteşekkürler deneyin yorumlarınızı bekliyorum
Silsevgiler
akla girilmeyecek gibi değil ki. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilwww.maceraperestmutfakta.com
teşekkürler
Silsevgiler
Kurabiyenizi yaptım. Çok güzel oldu. Tarifiniz için çok teşekkür ederim. Ayşen
YanıtlaSilafiyet olsun efendim
Silsevgiler
Mükemmel oldular:) Ustelik kakaolu tahinli kurabiye ile ayni gün yaptım. Cok beğenildi her iki kurabiye de. Tariflerinizi icime sinerek güvenle deniyorum, tesekkurler
YanıtlaSilSumeyye
sümeyye hanım çok teşekkürler afiyetle
Silsevgiler
Merhabalar. Tarifinizi dün denedim. İnanın hayatımda yediğim en güzel kurabiyelerde. Güzel tarifiniz için teşekkürler. Bu tarifi sıksık yapacağım.
YanıtlaSilçok teşekkürler afiyet olsun
Silsevgiler
benimkiler biraz yayıldı hamur ele yapışıyordu tarife bağlı kalmak adına un eklemedim acaba eklemelimiyim cumaya tekrar yapacağımda cevaplarsanız sevinirim
YanıtlaSilhamur ele yapıştı ise çok az un ilave edebilirsiniz ama sorunsuz bir kurabiye,tam yuvarlak olarak yuvarlayın fazla yayılmamaları için
Silsevgiler
ne yaptı isem şelkli sizinkine benzemeddi lezzeti çok güzel yuvarlak koydum fazla dağılmadı sert oldu hafif yassı yaptım çok dağıldı sizden ricam kurabiyenizin yapıldıktan sonra fırına girmemiş halini tepside gösterirseniz diğer tariflerinizde letfennnnnnnnnnnnnnnn
Silkurabiye yapılış aşamalarını yaparken gösterseniz nasıl olur
YanıtlaSilmerhaba güzel gözüküyor elinize sağlık ben çikolatayla bu şekli nasıl verebildiğinizi merak ettim doğrusu bana biraz zor geldi.
YanıtlaSilcok güzelleerrrr
YanıtlaSil