Fırın yemekleri her zaman lezzetli ve biraz daha hafif oluyor.Kızartılarak yapılan yemeklere oranla. Karnıbahar'ı çok severiz,özellikle de eşim.Haşlanırken kötü bir koku yayılsa da yine de lezzetini gölgelemeye yetmiyor bizim için.
Geçenlerde arkadaşım Neslihan,karnıbaharı galeta ununa bulayarak fırınladığını söyleyince şöyle gözümün önünde canlandırdım ve eminim çıtır çıtır nefis bir şey olur diye düşünerek bu sefer ki karnıbaharı bu şekilde fırınladım.Yanına da bol naneli yoğurtlu bir dip sos hazırladım.Sonuç mu?Deneyin,eminim beğenirsiniz.
Malzemeler:
- 1 küçük Karnıbahar
- 2 yumurta
- 1 türkkahve fincanı sıvı yağ (yağ az gelir ise fırına vermeden hafif üzerine gezdirebilirsiniz.)
- Tuz
- 1 kase galeta unu
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
Yapılışı:
- Karnıbaharı çiçek çiçek ayırın.
- Yıkayın ve tencereye alın.
- Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin.
- Yumuşayana kadar haşlayın,suyunu süzün.
- Diğer bir tarafta yumurtayı çırpın üzerine sıvı yağ ekleyin.
- Haşlanmış ve soğumuş karnıbaharları önce yumurtalı karışıma bulayın.
- Galeta unu,1 yemek kaşığı unu başka bir kaseye alın.
- Yumurtaya bulanan karnıbaharları unlu karışıma bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 200-220 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.Fırın ısısı farklılık gösterebilir.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Fırında pişirmenin sonucu ne oldu ??? Ayşen
YanıtlaSilmerhaba Ayşen
Silyukarı yazdım sonucu:)
deneyince yorumunu alırım
sevgiler
Çok güzel ellerinize sağlık. Ben 250 derecede pişirmeliyim sanırım. Kızarması hızlı olsa iyi olcak. çok iştahım açıldı.
YanıtlaSilteşekkürler evet 200-220 derece fırın ayarı.
Silsevgiler
Fırında yapılan kızartmalarda ayrı bir tiryakilik yaratıyor. Hem hafif, hem ortalık çok kirlenmiyor, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilBunu denemeliyim.Çünkü çok güzel görünüyorlar.Üstelik fırında pişmişler.Elinize sağlık.
YanıtlaSilbende bu tarıfı çok sevdim, hemen denemem lazım elinize saglık sevgiler...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık,fırında pişirme fikrine bayıldım..Yğda kızartırken ne yaparsan yap,yağ çekiyor..
YanıtlaSilKarnabahar, kokusundan dolayı bizim evde pek sevilmez.Çocuklara tabi bir de eşime nasıl sevdiririm diye düşünüyordum.Kaplamalı ve üstelik fırında pişmesi çok ilgimi çekti.En kısa zamanda deneyeceğim. Sizin de ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilSevgiler
Canım,
YanıtlaSilsüpersin. Kızartmadan ve çıtır çıtır. Harika bir tarif. Ellerine sağlık. Görüntüsü de çok güzel.
Sevgiyle kal.
bu tarifi hep kızartıp yapardım, hem ağır olurdu hem de zahmetli. Fırına atmak harika bir fikir, hem de çıtır çıtır oluyomuş, yine süpersiniz valla hem pratik hem lezzetli hemen deniycem:))) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilBahar Hanım çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler,
Harika bir tarif, hemen denemek istedim. Elinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Hımm karnıbaharı çok sevmem ama bu sunumla görünce canım çekti:) Ben yenilsin diye sadece fırında mücver gibi yapıyorum ama böylede mutlaka denenmeli bence, ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilSebzeler işte böyle değişir hünerli ellerde eline sağlık
YanıtlaSilGüzel tarifinizi denedim, çok beğendik. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Bahar tarifin çok güzel sırf kızartma yapmak istemediğim için karnıbaharı paneli yapmıyordum pek kesinlikle deneyeceğim. Senden mümkünse bir konuda yardımcı olmanı istiyorum. Bloğumda kayıt yaparken resim ekleyemiyorum, resim ekle bölümüne basınca dosyalarım çıkmıyor.jpg, vs.gibi dosyalardan resim yükleyebilirsiniz diye bir yazı çıkıyor.Anlamıyorum ne yapmam gerekiyor?Acaba bana yardımcı olabilirmisin? Bilgin varsa çok sevinirim sevgilerimle...
YanıtlaSilGeçen gün görünce bu tarifi karnıbaharın her halini seven ben kesin denemeliyim deyip bu akşam yemeğe yaptım ve bayıla bayıla yedik ailecek :) harika bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilYagli tepsi kullababilirmiyiz yagli kagit satmi
YanıtlaSilYagli tepsi kullanabilirmiuiz yagli kagit sartmi
YanıtlaSil