Özellikle hafta sonu kahvaltısı için daha bir özenli oluruz.Hele de pazar kahvaltısı.Bir de misafir gelecekse tamam.Bizim evdekiler arada şikayet ediyorlar."Misafir geldi mi neler neler yapıyorsun, ama bize öyle kahvaltılar hazırlamıyorsun diye:)"eee bu işler böyle galiba.
Ki öyle bişey yok:)
Bir keresinde tatlı yapıp Nermin'lere çaya gittiğimizde Elif bir iştahla yiyerek kulağıma gizliden"anne yengem çok güzel yapmış sen bize hiç böyle şeyler hazırlamıyorsun tarifini al da sende yap" dediğinde anlamıştım bu işlerin böyle yürüdüğünü.Ne kadar güzel hazırlarsan hazırla çoğu zaman dışarıda yada bir başkasında yenilen şeyler her zaman cazip gelmiştir.
Okulun ilk zamanlarında beslenmesi için her gün evde hazırlanmış poğaçalar,börekler,sandviçler koysam da eve gelip canının gevrek,yada arkadaşında gördüğü kuru bir ekmeğin arasında sade bir peynir çektiği bile olmuştur.
Neyse ben böyle giderse bu örneklere daha çok eklerim.En iyisi mi tarife geçeyim.
Malzemeler:
- 1 adet bayat ekmek (dilimli)
- 2 adet yumurta
- Karabiber,pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 200-250 gr karışık peynir rendesi (kaşar peyniri,tulum peyniri ve beyaz peynir)
- Tere yağ
Yapılışı:
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilimlenmiş bayat ekmekleri alın.
- Üzerine ince kesilmiş tere yağ dilimleri koyun.
- Derin bir kaba peynirleri rendeleyin.
- Üzerine karabiber,pul biber ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin.
- 2 yumurtayı da ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın.
- Bütün karışımı ekmeklerin üzerine düzgünce paylaştırın.
- 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Nefis gözüküyor. Canım çekti!
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bayat ekmek varsa bende mutlaka değerlendiririm bu şekilde. Pek de severim.
YanıtlaSilSevgiler.
bir yumurtali ekmek bu kadarmi guzel ve leziz gorunur ellerine saglik hayatim...sevgilerle.
YanıtlaSilMalzeme bildiğin ekmek, yumurta ve peynir ama bu kadarmı güzel resimlenir, hayran oldum :)) ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Ayy eskiden çok yapardım kıtır kıtır olur elin dert görmesin
YanıtlaSilCanım bir türlü denemek kısmet olmadı bu ekmeği de artık denemeliyim, çünkü çok lezzetli görünüyor!
YanıtlaSilNefis görünüyorlar ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler,
Nefis görünüyorlar ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler,
Sanatsal bir yumurtalı ekmek, pastaların gibi canım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSanatsal bir yumurtalı ekmek, pastaların gibi canım.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilbende yapıyorum böyle ekmek dilimleri
YanıtlaSilözellikle de senin dediğin gibi pazar kahvaltılarında
hele de bayat ekmek varsa benim için değerlendirmenin en kolay yolu oluyor
eline sağlık arkadaşım elifin dedikleri bizim evde de yaşanıyor inan
hele bir keresinde küçük kızım ben hiç sucuk yemedim deyince bir utanmıştım ki anlatamam
hoş her defasında da acı macı falan der bahane bulur yemez aslında
neyse ben de çok konuştum yine
öpüyorum baharcığım Allah'a emanet ol
bayılıyorum bu kıtır ekmeklere ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuşlar hemde besleyici...
YanıtlaSilçocuklara gelince hepsi aynılar malesef:( hep dışarda yedikleri daha lezzetli gibi geliyor onlara ...
Hem bayat ekmekleri hem de artan peynirleri değerlendirmek için en lezzetli,en güzel tariflerden biri,elinize sağlık.
YanıtlaSilKomsunun tavugu komsuya kaz gorunurmus:)
YanıtlaSilAnnem cok sik yapardi o gunler aklima geldi , ellerine saglik baharcigim
..
YUMURTALI EKMEK GÜZEL OLUYOR HASTASONU EVDE EŞİM ÇOK YAPIYOR :)
YanıtlaSilEn sevdiğim kahvaltı tariflerinden biri,bu güzel yayınını görünce ne kadar uzun zamandır yapmadığım geldi aklıma.
YanıtlaSilHarika bir görüntü tadını düşünemiyorum bile :)
Ellerine Sağlık
bayılırız...
YanıtlaSilbloğunuzda gezinmek büyük keyif ellerinize sağlık takipteyimm.. :)
YanıtlaSil