Bu börek hakkında ne söylesem anlamsız,denemeniz lazım enfes bir şey.Geç kalmadan bu lezzeti tadın derim.
Yemekbiraşk'dan hafif değişiklikler yaparak uyguladım.Değiştirilmiş tarifi ile,yada orjinal hali ile mutlaka deneyin derim.Tek kelime ile harika bir şey.
Malzemeler:Mini fırın tepsisi ölçüleridir.
- 1 paket milföy(2 tane artıyor)
- 2 adet yufka
İç harcı için:
- 200 gr kıyma
- 2 kuru soğan
- Tuz,karabiber,pul biber,toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz
Sosu için:
- Mini fırın tepsisi ölçüsüdür.
- Tepsiye yağlı kağıt serin.
- Milföy yaprakları ile tepsinin zeminini kaplayın.
- 1 tane yufkayı küçük küçük elinizle koparın ve milföylerin üzerine dağıtın.
- İç harç için soğanı sıvı yağ ile kavurun.
- Kıymayı ve baharatları ekleyin.5 dk pişirin.
- Ilınması için kenara ayırın.
- Ilınan iç harcı 1.kat yufkanın üzerine serin.
- Üzerine 2.yufkayı parça parça koparın ve yayın.
- En üstü tekrar milföy yaprakları ile kaplayın.
- Sos için soda,yoğurt,yumurta ve sıvı yağı karıştırın.
- Böreği bıçak yardımı ile dilimleyin ve sodalı sosu her yerine gelecek şekilde dökün.
- 1 saat bekletin.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- İç harcını dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
Kaynak:Yemekbiraşk
elerine sağlık harika bir tarif çok hoşuma gitti en kısa zamanda deniycem, sevgiler dostçakal
YanıtlaSilBu çok şık bir şey oluyor. Lezzetlide yarıca
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi hafta sonları
sabah sabah ne hoşş bir görüntü bu baharcım:)
YanıtlaSilellerine o güzel yüreğine sağlık...
tez zamanda yapıla inşallah..
:))
hayırlı ve bereketli cumalar..
ellerine sağlık canım bu gerçekten harika bir uygulama bende tavsiye ediyorum herkese.
YanıtlaSilgüzel bir haftasonu diliyorum
baharcım senin gibi maharetli hanımın beğenmesine çok sevindim:) yaptığın her şey mükemmel.. ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilseval
canım benim ellerine saglık o sofrada olmak isterdim valla her tarif iştah acıcı...
YanıtlaSilBu böreğe bayılırım ben. Her gün olsa yerim bıkmadan..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, harika yapmışsın..
Baharcığım biz bu böreği çok seviyoruz enfes oluyor doğrusu:)
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor lezzeti belli senin hazırladığının:)ellerine sağlık canım,yiyenlere afiyet olsun.
öpüyorum seni..
değişik bir lezzet daha hiç görmemiştim dediklerinii dikkate alıp deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilBu böreği görümcem çok yapar. Bir türlü tarif alıp yapamamıştım. Ellerine sağlık
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK:) EN KISA ZAMANDA DENİYCEM ..
YanıtlaSilÖyle güzel anlatmışsın ki denememek elde değil :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilHayırlı cumalar...
bayıldım ben bu böreğe.. pazar günkü gün menüme dahil edildi bile..ellerine sağlık..
YanıtlaSilel acmasi borekler gibi gorunuyor, cok hos...
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine sağlık ablacım:))
YanıtlaSilCok güzel bir tarif, ellerine saglik arkadasim..Sevgilerimle,
YanıtlaSilallahallah...
YanıtlaSilbörek içinde börek ! :)))
ama çok merak ettim bahar !
Bu boregi cok seviyorum
YanıtlaSilEllerine saglik cok guzel gorunuyor
Sevgiler
Bende bu böreği bir arkadaşımda yemiştim, çok lezzetli bir börek oluyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilbişey sorabilirmiyim,dolaptamı dinlenecek? oda sıcaklığımı?
YanıtlaSilteşekkürler
Renkli kuşla herşey tadında:)
YanıtlaSiloda ısısında olması yeterli
sevgiler
PEKİ TEŞEKKÜR EDERİM :)
YanıtlaSil