25 Kasım 2011 Cuma

Peynirli Muska Börek


Nefis çıtır,çıtır bir börek.Önceden hazırlayıp derin dondurucuda uzun süre bekletebiliyorsunuz.Misafir geldiği anda kurtarıcınız oluyor.

Malzemeler:
  • Hazır yufka
İçine sürmek için:
  • Sıvı yağ + su karışımı
İç malzemesi için:
  • Yağlı lor
  • Maydanoz
Üzerine sürmek için:
  • 1 yumurta

Yapılışı:
  • Yufkaları üst üste koyun ve tezgahın üzerine serin.
  • Uzunlamasına 3 parmak genişliğinde yufkaları bıçak yardımı ile kesin.
  • Her bir uzun parçaya sıvı yağlı karışımdan sürün her yerine.
  • Uç kısmına lorlu maydanozlu iç harç koyun ve muska şeklinde katlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bütün yufkalar bitene kadar devam edin.
  • Üzerine 1 yumurtayı çırpın ve sürün.
  • Dilerseniz susam ve çörek otu da serpiştirebilirsiniz.


7 yorum :

  1. baharcım pufidik nefis börekler olmuş böde de başarılar canım:)

    YanıtlaSil
  2. bu tarifi ben kıyma ile yapıyorum. Öyle de çok güzel oluyor. Ellerine sağlık nefis görünüyor. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. benimde çok sevdiğim bir börek sizikilerde çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Iki gun gelmedim dolmus uralar :)
    milfor boregi gibi duruyor, pofuduk pofuduk, hem de buzlukta saklaniyor demek! Hemne kaydedildi!
    yarismada da basarilar maharetli arkadasim!

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Bahar, tariflerini geçen hafta arkadaşım Pudratozu nun blogunda görüp çok beğenmiştim. Geçen gün bu börek tarifini denedim. Senin gibi mini mini yapamasam da lezzet olarak başarıyı elde ettim :) Senin için sakıncası yoksa tarifini blogumda paylaştım.

    http://nefertitihome.blogspot.com/2012/03/peynirli-muska-borek.html

    YanıtlaSil
  7. ilk başta milföy zannnettim ama normal yufka ile yapılmış şimdi daha bir yapılası geldi süppermiş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.