Nefis çıtır,çıtır bir börek.Önceden hazırlayıp derin dondurucuda uzun süre bekletebiliyorsunuz.Misafir geldiği anda kurtarıcınız oluyor.
Malzemeler:
- Hazır yufka
İçine sürmek için:
- Sıvı yağ + su karışımı
İç malzemesi için:
- Yağlı lor
- Maydanoz
Üzerine sürmek için:
- Yufkaları üst üste koyun ve tezgahın üzerine serin.
- Uzunlamasına 3 parmak genişliğinde yufkaları bıçak yardımı ile kesin.
- Her bir uzun parçaya sıvı yağlı karışımdan sürün her yerine.
- Uç kısmına lorlu maydanozlu iç harç koyun ve muska şeklinde katlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bütün yufkalar bitene kadar devam edin.
- Üzerine 1 yumurtayı çırpın ve sürün.
- Dilerseniz susam ve çörek otu da serpiştirebilirsiniz.
baharcım pufidik nefis börekler olmuş böde de başarılar canım:)
YanıtlaSilbu tarifi ben kıyma ile yapıyorum. Öyle de çok güzel oluyor. Ellerine sağlık nefis görünüyor. sevgilerimle...
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbenimde çok sevdiğim bir börek sizikilerde çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilIki gun gelmedim dolmus uralar :)
YanıtlaSilmilfor boregi gibi duruyor, pofuduk pofuduk, hem de buzlukta saklaniyor demek! Hemne kaydedildi!
yarismada da basarilar maharetli arkadasim!
Sevgili Bahar, tariflerini geçen hafta arkadaşım Pudratozu nun blogunda görüp çok beğenmiştim. Geçen gün bu börek tarifini denedim. Senin gibi mini mini yapamasam da lezzet olarak başarıyı elde ettim :) Senin için sakıncası yoksa tarifini blogumda paylaştım.
YanıtlaSilhttp://nefertitihome.blogspot.com/2012/03/peynirli-muska-borek.html
ilk başta milföy zannnettim ama normal yufka ile yapılmış şimdi daha bir yapılası geldi süppermiş ellerine sağlık:)
YanıtlaSil