3 Kasım 2011 Perşembe

Bazlama


Pazar kahvaltısı için nefis bir öneri,sıcak sıcak bazlama arasına tere yağ ve peynir,afiyet olsun...

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya 
  • 4-4,5 su bardağı un

Yapılışı:
  • Yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu ekleyerek mayayı eritin.
  • Tuz ilave edin.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru ılık bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin.
  • Hamuru 6 eşit parçaya bölün.
  • Unlanmış tezgahın üzerinde pasta tabağı boyu kadar açın.
  • Isınmış teflon tavada alt üst olarak pişirin.
  • Bütün bezeleri bu şekilde tamamlayın.
  • Temiz bir mutfak havlusuna sarın.
  • Sıcak sıcak servis edin.

18 yorum :

  1. Ellerine sağlık canım,çook nefis gözüküyor bazlamalar..
    Enn sevdiğim kahvaltılıklardandır bazlama,hele yanında miss gibi köy tereyağıyla,yemeye doyamam:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Baharcım
    bazlamaya bayılırım
    geçen gün ben de yaptım ama resim çekemeden bitti :)) tekrar yapacağım umarım bayram tatilinde fırsat bulurum..
    Sevgiler.......

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar:))

    YanıtlaSil
  4. Çok severim ama hiç yapmadım :) Hemen bu haftasonu (aa ama bayram değil mi?:) yapmalıyım. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. amaa bunlarr çokkk güzell olmuşlaarr:)
    sanki alıverecekmişim gibi geldi ekrandan baharcım...
    ellerine sağlık...
    ohhh miiss mis..
    :)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. sıcacık bazlamaya tereyağ sürüp ye mis gibi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. yumuşacık,sıcak sıcak ne güzel olmuştur..ellerine sağlık canımm sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım.Gerçekten sıcak sıcak peynirle nefis olur...

    YanıtlaSil
  9. Cok güzel görünüyor sicakken üzerine tereyag mis gibi olur afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  10. bazlama ankara yöresinidir çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Kayınvalidem yapar bazlamayı en çok biz de tereyağı ile severek yeriz.Seninkiler de çok iştah açıcı olmuş.Tam da dediğin gibi pazar kahvaltısı.Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar...
    Şimdiden iyi bayramlar:))

    YanıtlaSil
  13. annem biz küçükken ayda bir yapardı, üst üste aralarına sofra bezi koyarak tavana kadar dizerdi. hiçbişey olmaz haftalarca yerdik onları. off ne de güzel günlerdi. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. çook severim ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. çok pratikmiş:) ben bazlamayı çok severim. özellikle etli köfteli sunumlarda bazlamayı baklava şeklinde kesip kekik zeytin yağı ile tavada çevirip tabağa sunum yanına eklerim güzel olur tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  16. Bahar ya olmaz ki ama akşam akşam keşke olsa dedim:)
    ellerine sağlık arkadaşım kahvaltıda tereyağıyla nefis olur

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık canım,
    Ne güzel bir görüntü öyle sıcak sıcak arasına tereyağı sür sür ye.
    Offff akşam akşam bu yapılmaz kii.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık çok severim tarifi hemen defterime alacağım:) çok teşekkürler nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.