Pazar kahvaltısı için nefis bir öneri,sıcak sıcak bazlama arasına tere yağ ve peynir,afiyet olsun...
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 4-4,5 su bardağı un
Yapılışı:
- Yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu ekleyerek mayayı eritin.
- Tuz ilave edin.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru ılık bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin.
- Hamuru 6 eşit parçaya bölün.
- Unlanmış tezgahın üzerinde pasta tabağı boyu kadar açın.
- Isınmış teflon tavada alt üst olarak pişirin.
- Bütün bezeleri bu şekilde tamamlayın.
- Temiz bir mutfak havlusuna sarın.
- Sıcak sıcak servis edin.
Ellerine sağlık canım,çook nefis gözüküyor bazlamalar..
YanıtlaSilEnn sevdiğim kahvaltılıklardandır bazlama,hele yanında miss gibi köy tereyağıyla,yemeye doyamam:)
Ellerine sağlık Baharcım
YanıtlaSilbazlamaya bayılırım
geçen gün ben de yaptım ama resim çekemeden bitti :)) tekrar yapacağım umarım bayram tatilinde fırsat bulurum..
Sevgiler.......
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar:))
YanıtlaSilÇok severim ama hiç yapmadım :) Hemen bu haftasonu (aa ama bayram değil mi?:) yapmalıyım. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilamaa bunlarr çokkk güzell olmuşlaarr:)
YanıtlaSilsanki alıverecekmişim gibi geldi ekrandan baharcım...
ellerine sağlık...
ohhh miiss mis..
:)
sevgilerimle...
sıcacık bazlamaya tereyağ sürüp ye mis gibi ellerine sağlık...
YanıtlaSilyumuşacık,sıcak sıcak ne güzel olmuştur..ellerine sağlık canımm sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Gerçekten sıcak sıcak peynirle nefis olur...
YanıtlaSilCok güzel görünüyor sicakken üzerine tereyag mis gibi olur afiyetler olsun .
YanıtlaSilbazlama ankara yöresinidir çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler :)
YanıtlaSilKayınvalidem yapar bazlamayı en çok biz de tereyağı ile severek yeriz.Seninkiler de çok iştah açıcı olmuş.Tam da dediğin gibi pazar kahvaltısı.Ellerin dert görmesin.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis görünüyorlar...
YanıtlaSilŞimdiden iyi bayramlar:))
annem biz küçükken ayda bir yapardı, üst üste aralarına sofra bezi koyarak tavana kadar dizerdi. hiçbişey olmaz haftalarca yerdik onları. off ne de güzel günlerdi. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
çook severim ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok pratikmiş:) ben bazlamayı çok severim. özellikle etli köfteli sunumlarda bazlamayı baklava şeklinde kesip kekik zeytin yağı ile tavada çevirip tabağa sunum yanına eklerim güzel olur tavsiyemdir.
YanıtlaSilBahar ya olmaz ki ama akşam akşam keşke olsa dedim:)
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım kahvaltıda tereyağıyla nefis olur
Ellerine sağlık canım,
YanıtlaSilNe güzel bir görüntü öyle sıcak sıcak arasına tereyağı sür sür ye.
Offff akşam akşam bu yapılmaz kii.
Sevgilerimle...
ellerine sağlık çok severim tarifi hemen defterime alacağım:) çok teşekkürler nefis görünüyor
YanıtlaSil