29 Kasım 2011 Salı

Böğürtlen Soslu Limonlu Cheesecake


Cheesecake sevmeyen var mı?yada benim gibi daha önce kötü bir deneyim yaşayıp 'bir daha asla' diyen var mı?size bu tarif ile bir şans daha demek istiyorum.Blogumun ilk zamanlarında yapmıştım bir cheesecake,labne değil de o zaman rast gelen bir tarif ile,içerisinde süzme yoğurt olan bir tarif denemiştim.Hiç ama hiç sevemedim.Ziyan olmadı kızım ve yiğenim koca cheesecake i indirmişlerdi mideye:)Sevgili Güler hanımın meşhurmuş cheesecakeleri,öyle diyor blogger dostları.Hatta kendisi Carte d'Or Lezzeti-i Ramazan yarışmasına da nefis bir cheesecake tarifi ile katılmıştı.Sevgili Yasemin'de denemeye karar vermiş bu güzel tarifi,bende kendisinde görünce 'tamam' dedim ve koyuldum yapmaya.Ben neden bu kadar geç kalmışım ki bu tarif denemek için dedim,tadına vardıktan sonra.Annemlerin Çay daveti için hazırladım,kalan son dilimi bitmesin diye parça parça yedim diyebilirim:)))Biraz acemice oldu tabi ilk denemem ama tadı harikaydı.Sizlere de tavsiye ediyorum.Afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 50 gr margarin
  • 2 paket labne (tek paket kullandım)
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket krema(200 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi
Sosu için:
  • 1 paket kenton meyveli sos-2 çay bardağı su
  • 1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen

Yapılışı:
  • Burçak bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
  • 50 gr margarini eritin ve bisküvilerin üzerine ekleyin,karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
  • Bastırarak kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayın.
  • Kalıbı buzdolabına kaldırın.
  • Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alın,şeker ile karıştırın.
  • Kremayı ekleyin karıştırmaya devam edin.
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek tekrar karıştırın.
  • Un,vanilya ve limon kabuğunu da ekleyin.
  • Buzdolabından kalıbı alın ve karışımı üzerine dökün.
  • Üzerindeki hava kabarcıkları gidinceye kadar karışımı kaşıkla düzeltin. 
  • 160 derece fırına koyup kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırını söndürdükten sonra fırın soğuyana kadar kapağını açmayın.
  • Üzeri hafif pembeleşince fırını kapatın ki içerisinde ki ısı ile pişmeye devam ediyor.
  • Sosu için meyveli sosu su ile pişirin.İçerisine böğürtlen ekleyin ve kıvama gelene kadar pişirin.
  • Soğuması için bir kenara alın.
  • Cheesecake 1 gece mutlaka buzdolabında dinlenecek.
  • Ertesi gün sosunu ilave ettikten sonra servis edin.

35 yorum :

  1. Güne güzel bir tatlı tarifiyle başlamak harika.Çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Baharcım enfes görünüyor arkadaşım ellerine sağlık. Tarifi de beğenmene sevindim, Güler ablam ve benden etkilenmene de ayrıca sevindim. Bir cheesecake sever daha kazandırmış olduk blog camiasına :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık tatlım:)
    cheesecake nefis görüünyor ben beceremiyorum bir türlü:(
    senin ellerine sağlık bana bakmalar:)

    YanıtlaSil
  4. tek kelimeyle harika olmuş canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bende tatsız bir durumdan sonra bir daha denemeyenlerdenim...Görüntü öyle hoş ki tekrar deneme isteği doğdu bende...Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Görüntü süper. Tadı da öyledir. Elinize sağlık olsun

    YanıtlaSil
  7. bahar'cım nefis görünüyor,çok severim çok nasılda canım çekti,üşenmesemde yapsam,ellerine sağlık canımcım..

    YanıtlaSil
  8. öncelikle MAŞALLAH demek istiyorum size .. Her gün merakla bekşliyorum bugün blogda ne var diye yine harika bir tarifle gelmişsiniz elinize sağlık bahar hanım :))

    YanıtlaSil
  9. öncelikle MAŞALLAH demek istiyorum size .. Her gün merakla bekşliyorum bugün blogda ne var diye yine harika bir tarifle gelmişsiniz elinize sağlık bahar hanım :))

    YanıtlaSil
  10. Ben de hiç denemedim maalesef. Korkuyor muyum ne :) Bu başlangıç için iyi gibi görünüyor, ne dersiniz? Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. nefis nefis ne denirki bu görüntüye :))
    ellerine sağlık canım sevgiler:))

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor hele böğürlen o mayhoş tadı harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık baharcım,
    Gerçekten nefis oluyor,yapmaya korkuyorum tek başıma yiyip bitiririm diye:)
    Bu harika lezzeti sen resimle daha da özel hale getirmişsin.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. hımmm görüntü muhteşem.. bende frambuaz soslusunu yaparım yıllardır hele doğum günlerinin değişmez pastasıdır:) eline sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Harika harika harika
    Nefissss bir şey olmuş gerçekten
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar dilerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. COK GUZEL GORUNUYOR
    BENCE COK BASARILI ELINIZE SAGLIK
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  17. nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık Baharcım
    nefis bir tarif uzun zaman oldu ben de cheseecake yapmayalım.
    Bir de bu tarifi denicem .....

    YanıtlaSil
  19. Cheesecake sevilmez mi? Ellerine saglik arkadasim... Izninle fotograftaki dilimi aliyorum..:::))

    YanıtlaSil
  20. görüntü harika bende mutlaka denemeliyim:)ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. ahhh.
    en kötüsüne bile aşık olmuşluğum vardır :)))

    hele frambuazlıysa !

    YanıtlaSil
  22. Nasıl da güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Nefis nefis.Fotoğraflar da çok güzel.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Ben denemeden ve sadece accik ucundna yiyerek sevmedim yapmam diyenlerdenim malesef/ Ama bu aralar bakiyorum bir cheesecake macerasidir sardi siteleri. Kollari sivama zamani geldi her halde/ Bogurtlenli de guzeldir.
    Elinize saglik
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. nefis gözüküyor
    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  25. Hiç acemice filan gözükmüyor, buradan aktı ağzımın suyu :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  26. Baharcım ellerine sağlık..Cheesecake'in dibine vurmuşsun yine:)))))))) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. Bana kek olsun da her türlüsünü severim :) Cheesecakei de çok severim hele ki sevdiğim kırmızı meyvelerle olursa :) Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Baharım ben de beceremiyorum İnşallah bir gün bunun üstesinden de gelirim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  29. bir gün peynirsiz yapıcam herhalde...nocheesecake...cok komik olur herhalde...öpüldün canım...

    YanıtlaSil
  30. Harika..görüntüye bayıldım lezzetini tahmin edemiyorum.

    YanıtlaSil
  31. bahar hanım cheesecakek alt tabanı bisküvi yağ karışı ama kenarı farklı duruyor kek gibi merak ettim cevaplarsan sevinirim sevgiler

    YanıtlaSil
  32. bahar hanım elinize sağlık, ağzımın suyu aktı. süpper bir tarif daha

    YanıtlaSil
  33. Baharcim burcak biskuvi ile degilde normal petibör ile yaptim. Kestikten sonra bisküvilerin dagilmasi normal mi acaba?

    Emel Akbay

    YanıtlaSil
  34. bahar hanım; tarifinizi biraz değiştirerek denedim ve blogumda yayınladım, biz çok beğendik ve sanırım son 2 aydır 4 kere yaptım elinize sağlık. http://papatyademeti.blogspot.com/2012/05/limonlu-cheesecake-lor-peynirli.html

    YanıtlaSil
  35. Kac santimlik kalıba yaptınız acaba,bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.