Karadeniz yöresinden nefis bir lezzet turşu kavurması.
Malzemeler:
- Fasulye turşusu (1 kase)
- Salatalık turşusu(1 kase)
- Kuru soğan(2 büyük)
- Pul biber,karabiber
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- Fasulye turşusunu doğrayın.
- Salatalık turşusunu da küp küp doğrayın.
- Kuru soğanı sıvı yağ ile soteleyin.
- Doğradığınız turşuları ekleyin.
- Baharatlarını da ilave ettikten sonra 20-25 dk pişirin.
hiç yemedim acaba tadı nasıl diyede merak etmiyor degilim.birgün mutlaka denemeliyim.ellerine saglık.
YanıtlaSilay bunu tokatli bir arkadasim yapardi bi guzel bi guzel. Seninkide ona benziyor canim. Elerine saglik
YanıtlaSilhiç tatmadim ama çok güzel görünüyo, ellerinize saglik.. sevgiler..
YanıtlaSilBen yemiştim ve çok beğendim ellerine sağlık Baharcığım sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilkaradenizde pek meşhurdur turşu kavurması:)
mutlu haftalar tatlım..
sevgiler.
bencede nefis bi lezzet bi karadenizli olarak bayılırım ellerine sağlık cnm..
YanıtlaSilbende severim turşu kavurmasını ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
burdada yaparız canım çokta severim ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler:))
genellikle karadenizlile çok yaparlar bende çok severim
YanıtlaSilBu sene tanıstım bu lezzetle...laz gelini olduktan sonra yani ama cok begendim denemeyenlere tavsiye ederim...
YanıtlaSilAah salatalık turşusu kullanman ilginç olmuş. Ben sadece fasulye turşusuyla yapılır sanıyordum.
YanıtlaSilbende severim bu lezzeti ama malesef bizim evde yenmiyor bende misafirliklerde çıkarsa bahtıma yiyorum.Bahar hanım sizinde ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilSampi'de yemiştim güzeldi, ev yapımı daha da lezzetlidir eminim, ellerine sağlık.
YanıtlaSil