13 Kasım 2011 Pazar
Kavurma
Bayram dönüşü birazda etli tarifler vermek lazım değil mi?Hadi o zaman kavurma yapalım.Kurban bayramında geleneksel yemeklerden olan kavurmanın lezzetli olabilmesi için etin dinlendirilmesi gerekir.Ama bayramda böyle bir imkan olmuyor.
Tarif çok basit,etleri orta büyüklükte doğrayın ve derin bir tencereye önce iç yağlarını koyun üzerine doğradığınız etleri ekleyin ve kısık ateşte suyunu salana kadar pişmeye bırakın.Daha sonra ise suyunu çekene kadar 1,5-2 saat arada karıştırarak pişirin.Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ eklemeyin.En son tuz ilave edin,etlerin sertleşmemesi için.Soğuduktan sonra buzdolabında uzun bir süre muhafaza edebilirsiniz.Afiyet olsun...
Gönderen
Unknown
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Bu bayram çok fazla kavurma yiyemedim,nasıl canım çekti şimdi görünce:)
YanıtlaSilİlk fırsatta yapmalı,afiyetle yemeli :)
Ellerine sağlık canım,şifa olsun inşAllah..
Sevgilerimle..
gerçekden kurban bayramını kavurmasız düşünemiyorum:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık bayram sonrası sevilerek yenir bizdede:)
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık ve de afiyet olsun canım.
YanıtlaSilSevgilerimle...
olsada yesek :)
YanıtlaSilellerinize saglik...
Baharcım; ellerine sağlık ablacım. Ben de pek severim. Her ne kadar gençliğimizdeki (!) kadar yemesek de:)) Sevgiler.. Allah kabul etsin..
YanıtlaSilBiz kurbanlari fakir ülkelere gönderdigimiz icin kesmedik,Allah kabul etsin kurbaninizi
YanıtlaSilNefis görünüyor, kurban eti oldugu icin daha bir lezzetli olmustur
Kurban bayramının olmazsa olmazlarından cok da güzel görünüyor ellerine saglık canım.
YanıtlaSilbaharcım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkurban bayramının simgesi ve geleneksel lezzetimiz:)
afiyet bak olsun canım...
gönül dolusu sevgilerimle...
:))
bayram sonrası ne güzel bir tarif çok severim kavurmayı ellerine sağlık
YanıtlaSilBu bayram hiç kavurma yemedim hasta yataklarda geçirdiğim için ne biyere gittik nede gelmek isteyenleri kabul etmedik. Kötü bir bayramdı :(
YanıtlaSilAllahım yenisine kavuştursun yedik yedik donuduk kavurmaya:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgiler..