27 Kasım 2011 Pazar

Turşu Kavurması


Karadeniz yöresinden nefis bir lezzet turşu kavurması.

Malzemeler:
  • Fasulye turşusu (1 kase)
  • Salatalık turşusu(1 kase)
  • Kuru soğan(2 büyük)
  • Pul biber,karabiber
  • Sıvı yağ

Yapılışı:
  • Fasulye turşusunu doğrayın.
  • Salatalık turşusunu da küp küp doğrayın.
  • Kuru soğanı sıvı yağ ile soteleyin.
  • Doğradığınız turşuları ekleyin.
  • Baharatlarını da ilave ettikten sonra 20-25 dk pişirin.

13 yorum:

  1. hiç yemedim acaba tadı nasıl diyede merak etmiyor degilim.birgün mutlaka denemeliyim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. ay bunu tokatli bir arkadasim yapardi bi guzel bi guzel. Seninkide ona benziyor canim. Elerine saglik

    YanıtlaSil
  3. hiç tatmadim ama çok güzel görünüyo, ellerinize saglik.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ben yemiştim ve çok beğendim ellerine sağlık Baharcığım sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    karadenizde pek meşhurdur turşu kavurması:)
    mutlu haftalar tatlım..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bencede nefis bi lezzet bi karadenizli olarak bayılırım ellerine sağlık cnm..

    YanıtlaSil
  7. bende severim turşu kavurmasını ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. burdada yaparız canım çokta severim ellerine sağlık
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  9. genellikle karadenizlile çok yaparlar bende çok severim

    YanıtlaSil
  10. Bu sene tanıstım bu lezzetle...laz gelini olduktan sonra yani ama cok begendim denemeyenlere tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  11. Aah salatalık turşusu kullanman ilginç olmuş. Ben sadece fasulye turşusuyla yapılır sanıyordum.

    YanıtlaSil
  12. bende severim bu lezzeti ama malesef bizim evde yenmiyor bende misafirliklerde çıkarsa bahtıma yiyorum.Bahar hanım sizinde ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Sampi'de yemiştim güzeldi, ev yapımı daha da lezzetlidir eminim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.