Cheesecake sevmeyen var mı?yada benim gibi daha önce kötü bir deneyim yaşayıp 'bir daha asla' diyen var mı?size bu tarif ile bir şans daha demek istiyorum.Blogumun ilk zamanlarında yapmıştım bir cheesecake,labne değil de o zaman rast gelen bir tarif ile,içerisinde süzme yoğurt olan bir tarif denemiştim.Hiç ama hiç sevemedim.Ziyan olmadı kızım ve yiğenim koca cheesecake i indirmişlerdi mideye:)Sevgili Güler hanımın meşhurmuş cheesecakeleri,öyle diyor blogger dostları.Hatta kendisi Carte d'Or Lezzeti-i Ramazan yarışmasına da nefis bir cheesecake tarifi ile katılmıştı.Sevgili Yasemin'de denemeye karar vermiş bu güzel tarifi,bende kendisinde görünce 'tamam' dedim ve koyuldum yapmaya.Ben neden bu kadar geç kalmışım ki bu tarif denemek için dedim,tadına vardıktan sonra.Annemlerin Çay daveti için hazırladım,kalan son dilimi bitmesin diye parça parça yedim diyebilirim:)))Biraz acemice oldu tabi ilk denemem ama tadı harikaydı.Sizlere de tavsiye ediyorum.Afiyet olsun.
- 1 paket burçak bisküvi
- 50 gr margarin
- 2 paket labne (tek paket kullandım)
- 3 adet yumurta
- 1 paket krema(200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 limon rendesi
Sosu için:
- Burçak bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
- 50 gr margarini eritin ve bisküvilerin üzerine ekleyin,karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
- Bastırarak kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayın.
- Kalıbı buzdolabına kaldırın.
- Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alın,şeker ile karıştırın.
- Kremayı ekleyin karıştırmaya devam edin.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek tekrar karıştırın.
- Un,vanilya ve limon kabuğunu da ekleyin.
- Buzdolabından kalıbı alın ve karışımı üzerine dökün.
- Üzerindeki hava kabarcıkları gidinceye kadar karışımı kaşıkla düzeltin.
- 160 derece fırına koyup kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırını söndürdükten sonra fırın soğuyana kadar kapağını açmayın.
- Üzeri hafif pembeleşince fırını kapatın ki içerisinde ki ısı ile pişmeye devam ediyor.
- Sosu için meyveli sosu su ile pişirin.İçerisine böğürtlen ekleyin ve kıvama gelene kadar pişirin.
- Soğuması için bir kenara alın.
- Cheesecake 1 gece mutlaka buzdolabında dinlenecek.
- Ertesi gün sosunu ilave ettikten sonra servis edin.
Kaynak:Kendimce yemek
Güne güzel bir tatlı tarifiyle başlamak harika.Çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilBaharcım enfes görünüyor arkadaşım ellerine sağlık. Tarifi de beğenmene sevindim, Güler ablam ve benden etkilenmene de ayrıca sevindim. Bir cheesecake sever daha kazandırmış olduk blog camiasına :)) sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım:)
YanıtlaSilcheesecake nefis görüünyor ben beceremiyorum bir türlü:(
senin ellerine sağlık bana bakmalar:)
tek kelimeyle harika olmuş canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBende tatsız bir durumdan sonra bir daha denemeyenlerdenim...Görüntü öyle hoş ki tekrar deneme isteği doğdu bende...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Görüntü süper. Tadı da öyledir. Elinize sağlık olsun
YanıtlaSilbahar'cım nefis görünüyor,çok severim çok nasılda canım çekti,üşenmesemde yapsam,ellerine sağlık canımcım..
YanıtlaSilöncelikle MAŞALLAH demek istiyorum size .. Her gün merakla bekşliyorum bugün blogda ne var diye yine harika bir tarifle gelmişsiniz elinize sağlık bahar hanım :))
YanıtlaSilöncelikle MAŞALLAH demek istiyorum size .. Her gün merakla bekşliyorum bugün blogda ne var diye yine harika bir tarifle gelmişsiniz elinize sağlık bahar hanım :))
YanıtlaSilBen de hiç denemedim maalesef. Korkuyor muyum ne :) Bu başlangıç için iyi gibi görünüyor, ne dersiniz? Elinize sağlık..
YanıtlaSilnefis nefis ne denirki bu görüntüye :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler:))
nefis görünüyor hele böğürlen o mayhoş tadı harika ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık baharcım,
YanıtlaSilGerçekten nefis oluyor,yapmaya korkuyorum tek başıma yiyip bitiririm diye:)
Bu harika lezzeti sen resimle daha da özel hale getirmişsin.
Sevgilerimle...
hımmm görüntü muhteşem.. bende frambuaz soslusunu yaparım yıllardır hele doğum günlerinin değişmez pastasıdır:) eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
Harika harika harika
YanıtlaSilNefissss bir şey olmuş gerçekten
Ellerine sağlık
İyi haftalar dilerim
Sevgiler
COK GUZEL GORUNUYOR
YanıtlaSilBENCE COK BASARILI ELINIZE SAGLIK
SEVGILER
nefis görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharcım
YanıtlaSilnefis bir tarif uzun zaman oldu ben de cheseecake yapmayalım.
Bir de bu tarifi denicem .....
Cheesecake sevilmez mi? Ellerine saglik arkadasim... Izninle fotograftaki dilimi aliyorum..:::))
YanıtlaSilgörüntü harika bende mutlaka denemeliyim:)ellerine sağlık...
YanıtlaSilahhh.
YanıtlaSilen kötüsüne bile aşık olmuşluğum vardır :)))
hele frambuazlıysa !
Nasıl da güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Nefis nefis.Fotoğraflar da çok güzel.Sevgiler.
YanıtlaSilBen denemeden ve sadece accik ucundna yiyerek sevmedim yapmam diyenlerdenim malesef/ Ama bu aralar bakiyorum bir cheesecake macerasidir sardi siteleri. Kollari sivama zamani geldi her halde/ Bogurtlenli de guzeldir.
YanıtlaSilElinize saglik
Sevgiler..
nefis gözüküyor
YanıtlaSileline sağlık olsun
Hiç acemice filan gözükmüyor, buradan aktı ağzımın suyu :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBaharcım ellerine sağlık..Cheesecake'in dibine vurmuşsun yine:)))))))) Sevgiler..
YanıtlaSilBana kek olsun da her türlüsünü severim :) Cheesecakei de çok severim hele ki sevdiğim kırmızı meyvelerle olursa :) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgili Baharım ben de beceremiyorum İnşallah bir gün bunun üstesinden de gelirim. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbir gün peynirsiz yapıcam herhalde...nocheesecake...cok komik olur herhalde...öpüldün canım...
YanıtlaSilHarika..görüntüye bayıldım lezzetini tahmin edemiyorum.
YanıtlaSilbahar hanım cheesecakek alt tabanı bisküvi yağ karışı ama kenarı farklı duruyor kek gibi merak ettim cevaplarsan sevinirim sevgiler
YanıtlaSilbahar hanım elinize sağlık, ağzımın suyu aktı. süpper bir tarif daha
YanıtlaSilBaharcim burcak biskuvi ile degilde normal petibör ile yaptim. Kestikten sonra bisküvilerin dagilmasi normal mi acaba?
YanıtlaSilEmel Akbay
bahar hanım; tarifinizi biraz değiştirerek denedim ve blogumda yayınladım, biz çok beğendik ve sanırım son 2 aydır 4 kere yaptım elinize sağlık. http://papatyademeti.blogspot.com/2012/05/limonlu-cheesecake-lor-peynirli.html
YanıtlaSilKac santimlik kalıba yaptınız acaba,bilgilendirirseniz sevinirim
YanıtlaSil